Colt 2 light

Jaki sprzęt wybrać na początek przygody z lataniem.
Awatar użytkownika
calhal
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Re: Colt 2 light

Postautor: calhal » 21 października 2021, 09:24

Zbyszek, potrzebujesz 100h na skrzydle, żeby wyrobić sobie opinie na jego temat. Na Opticu widzę nie wylatałeś 100h, a przynajmniej tak twierdziłeś w ogłoszeniu sprzedaży. Na Colcie 2 też 100h nie zrobiłeś. A jednak opinie masz i się nimi dzielisz.

Na Skywalku chyba nigdy nie latałeś (popraw mnie jeśli się mylę), a rzucasz dziwnymi opiniami.

Moim zdaniem Dudek przez ostatnie 15 lat (starszych skrzydeł nie znam) też nie zrobił wybitnego glajta (mówię o PG), a jedynie poprawne. Z resztą w klasach A-C nie ma wybitnych glajtów, wszystkie są poprawne i mają jedynie niewielkie różnice w doskonałości etc, ale za to ogromnie różnią się handlingiem.

Porównywanie Colta 2 do Delty4/Alpiny4 czy innych nowszych konstrukcji też nie ma sensu. Minimalny postęp jest. W zachowaniu skrzydła, stabilności, handlingu, doskonałości, zachowaniu na speedzie etc.

Delty 2 nie lubiłem. Za to przeleciałem się na Alpinie 4 i byłem na tyle miło zaskoczony, że chciałbym mieć.

Wróć do „Sprzęt”