skrzydlo swing sensis

Jaki sprzęt wybrać na początek przygody z lataniem.
jurekppg11

skrzydlo swing sensis

Postautor: jurekppg11 » 23 kwietnia 2019, 11:37

co sadzicie o tym skrzydle dla poczatkujacego po kursie+8h.malotu.emeil.schody29@wp.pl

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Re: skrzydlo swing sensis

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 23 kwietnia 2019, 11:46

Przebrnąłem przez opis skrzydła na stronie dystrybutora. Z tekstu niecwynika nic poza tym, że skrzydło posiada wszystkie nowoczesne rozwiązania obecne także w innych skrzydłach obecnie produkowanych :). Dopiero tabelka z danymi technicznymi wskazała, że możesz spokojnie wsiąść na to skrzydło. Dobierz tylko obciążenievpowierzchni około 3,6 kg/m w rozłożeniu biorąc do obliczeń masę startową.
Zbyszek Gotkiewicz

xcwalter
Latam: Swobodnie i z Napędem
Kontakt:

Postautor: xcwalter » 23 kwietnia 2019, 17:55

Miałem z tym glajtem do czynienia w górach i na wyciągarce.
Bardzo fajny, ale nie jest to Nemo czy inna fasolka, która nie reaguje na ciało i sterówki.
Jako pierwszy glajt może być, ale dobrze by było, żebyś miał już za sobą pierwszy kontakt z termiką i się jej nie bał, nie machał bez sensu sterówkami i wiedział jak stabilizować jak utrzymać skrzydło nad głową.
Szkoła Paralotniowa Airaction
Najszybszy glajt PPG Apco F1
Idealny dla zaawansowanych PPG Apco F 3
Paralotnie BGD
Elektronika dla glajciarzy
http://www.airaction.pl

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 23 kwietnia 2019, 18:07

Walter. Jak ja lubię gdy iskrzy między nami :*
Jeśli chodzi o fasolki to lubię takie z większym wydłużeniem, ale trzeba uważać, bo są ciężej strawne. Zgodzę się z Tobą, że pierwsze loty w termice, szczególnie po zmianie skrzydła najlepiej wykonywać z instruktorem dbającym o rozwój pilota.
Zbyszek Gotkiewicz

paracinek

Postautor: paracinek » 24 kwietnia 2019, 10:45

Maiłem przyjemność latać na tym skrzydle jakiś czas, bardzo fajnie chodzi za ręką, ( byłem w górnej granicy wagowej). Na początku przygody w ostrą termikę nie polecam wlatywać bez wsparcia kogoś doświadczonego z dołu. To jest takie fajne skrzydło, jak je dobrze opanujesz to możesz na nim latać do końca jego przewiewności, ponieważ gramatura poszycia jeszcze w miarę i bardzo fajnie współpracuje w termice.

xcwalter
Latam: Swobodnie i z Napędem
Kontakt:

Postautor: xcwalter » 24 kwietnia 2019, 19:10

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Walter. Jak ja lubię gdy iskrzy między nami :*
Jeśli chodzi o fasolki to lubię takie z większym wydłużeniem, ale trzeba uważać, bo są ciężej strawne. Zgodzę się z Tobą, że pierwsze loty w termice, szczególnie po zmianie skrzydła najlepiej wykonywać z instruktorem dbającym o rozwój pilota.

:)
:)
Żebyś miał jaśniejszy obraz o tym glajcie, to powiem, że w/g mnie jest zrobiony dla tego samego pilota co Nemo XX
Szkoła Paralotniowa Airaction
Najszybszy glajt PPG Apco F1
Idealny dla zaawansowanych PPG Apco F 3
Paralotnie BGD
Elektronika dla glajciarzy
http://www.airaction.pl

Wróć do „Sprzęt”