micro pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:krislerta pisze:Pięć razy postawiłem skrzydło klasykiem. A co
A czemu nie ćwiczysz alpejki?
Bo klasyk jest trudniejszy ? ...
Tylko jak się nie umie
micro pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:krislerta pisze:Pięć razy postawiłem skrzydło klasykiem. A co
Bo klasyk jest trudniejszy ? ...
Zbyszek Gotkiewicz pisze:krislerta pisze:Pięć razy postawiłem skrzydło klasykiem. A co
Zbyszek Gotkiewicz zazwyczaj pisze:...ćwiczenie to należy powtórzyć raptem jakieś tysiąc razy...
Marcus Biesioroff pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:krislerta pisze:Pięć razy postawiłem skrzydło klasykiem. A co
Jedno z moich ulubionych zdań Zbyszka z któregoś z artykułów poświęconych ćwiczeniom naziemnymZbyszek Gotkiewicz zazwyczaj pisze:...ćwiczenie to należy powtórzyć raptem jakieś tysiąc razy...
krislerta pisze:[...]tak że jeszcze 990 razy przedemną. I kurwa zrobię to a co!
Jarko_147 pisze:krislerta pisze:[...]tak że jeszcze 990 razy przedemną. I kurwa zrobię to a co!
Ale kolega wie, że nie chodzi od odwalenie numerka, tylko o zrozumienie istoty, a ten numerk ma w tym tylko pomóc?
Zbyszek Gotkiewicz pisze:..
. Z moich obserwacji wynika, że przynajmniej połowa pilotów startujących alpejką robi błędy wynikające ze złego szkolenia.
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Długo by mówić. Można też przeczytać rozdział o alpejce.
fotolot pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Długo by mówić. Można też przeczytać rozdział o alpejce.
EUREKA. Czyżby PRAKTYKE moznabyło rozwijać dzięki poznaniu TEORII w dodatku darmowej ?
Zbyszek Gotkiewicz pisze:
Nieeee. Przeczytać żeby nie memłać w kółko o tym samym.
fotolot pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:
Nieeee. Przeczytać żeby nie memłać w kółko o tym samym.
Czyli co i gdzie konkretnie mają ci nowicjusze szukac do przeczytania aby świetnie opanować sobie tą alpejke?. "Nauka paralotniarstwa w weekend" wystarczy do osiagniecia perfekcji?
Po co w kółko memlasz że coś gdzieś "zaobserwowałes" ale nie opiszesz typowych konkretnych przykładow. Choćby np. trzy najczęstsze błędy.
fotolot pisze: Po co w kółko memlasz że coś gdzieś "zaobserwowałes" ale nie opiszesz typowych konkretnych przykładow. Choćby np. trzy najczęstsze błędy.
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Jarko_147 pisze:krislerta pisze:[...]tak że jeszcze 990 razy przedemną. I kurwa zrobię to a co!
Ale kolega wie, że nie chodzi od odwalenie numerka, tylko o zrozumienie istoty, a ten numerk ma w tym tylko pomóc?
W tym problem, że jeśli się źle zacznie to zostaną utrwalone złe odruchy które potem trzeba będzie dużo dłużej zmieniać. Stąd moja niechęć do samodzielnej nauki bez nadzoru instruktora. Z moich obserwacji wynika, że przynajmniej połowa pilotów startujących alpejką robi błędy wynikające ze złego szkolenia.
krislerta pisze:Nie ma możliwości popełnienia błędu.
Jarko_147 pisze:krislerta pisze:Nie ma możliwości popełnienia błędu.
Takie podejście, to już jest błąd.
wyjąłeś mi to z ust.Jarko_147 pisze:krislerta pisze:Nie ma możliwości popełnienia błędu.
Takie podejście, to już jest błąd.
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Fotolot. Trzy najbardziej popularne błędy w alpejce to: odwracanie się zawsze w tą samą stronę co kiedyś musi poskutkować zakręceniem się taśmach, obracanie się w trakcie podnoszenia skrzydła bez jego zatrzymania i stabilizacji oraz brak pozycji rozbiegowej z pochyleniem do przodu.
Wróć do „Szkolenie i technika latania”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość