Zbyszek Gotkiewicz pisze:Egzaminu nie można nie zdać.
Co znaczy że "egzaminu nie można nie zdać"
??????????????????????????
to jakiś dowcip ?
Pozdrawiam,
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Egzaminu nie można nie zdać.
JaroXS pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Egzaminu nie można nie zdać.
to jakiś dowcip ?
Pozdrawiam,
Zbyszek Gotkiewicz pisze:JaroXS pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Egzaminu nie można nie zdać.
to jakiś dowcip ?
Pozdrawiam,
Ależ skąd. Zdawalność jest 100% co doskonale świadczy o morale naszych kursantów i zaangażowaniu kadry instruktorskiej w realizację programu przyjętego przez nasz ULC dla lepszego rozwoju sportu paralotniowego. Spocznij.
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Smutna to będzie dopiero ta: nie ma nikogo kto by chciał kwinąć palcem żeby coś zmienić. Rozumiesz? Nikogo.
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Ależ skąd. Zdawalność jest 100% co doskonale świadczy o morale naszych kursantów i zaangażowaniu kadry instruktorskiej w realizację programu przyjętego przez nasz ULC dla lepszego rozwoju sportu paralotniowego. Spocznij.
JaroXS pisze:wydaje mi się że patrzysz mocno przez swój pryzmat. Wiele jednak zielonych, ulega wypadkom zanim zdążą pomyśleć o takich rzeczach jak Ty, czyli sprzęcie, wolnym czasie itd.
Latanie jest KURWA mega niebezpieczne. Tego się nie da porównać z prowadzeniem auta itd. bo zbyt wiele czynników ma wpływ na bezpieczeństwo.
ciacholot pisze: I co? i dalej przy każdej okazji pierd...icie w kółko to samo, a że kursanty to tacy, a że instruktory to coś, a że ULC-e to tacy, a że powietrze krzywe było i że latanie niebezpieczne jest a gówniarz w TIRze piszący sms to może być...Jeden przez drugiego jak posłowie w TV przegadujecie się co jest białe a co czarne i że wszystko złe i nikt niema racji tylko "ja"
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Obecnie sytuacja jest następującą: Nadzór nad paralotniarstwem sprawuje ULC. Urząd ten ma całkowity wpływ na regulacje prawne. Ponieważ w urzędzie nie ma specjalistów zajmujących się paralotniami to urząd poznaje problemy środowiska poprzez SILP, a konkurentem poprzez jego prezesów: Mańkowskiego, Pomarańskiego i Antkowiaka. Obecnie to jest jedyny kanał do dokonywania zmian. Próby rozszerzenia delegacji o pilotów z PSP spełniły na niczym.
SP8EBC pisze:ciacholot pisze:Mariusz, powiedz szczerze. Dziwisz się? Bo ja nie. Jarda ma swoją rodzinę, dzieci, życie, prace itp itd. Zbyszek z tego co wiem też (choć bardzo długo mi się wydawało, że jest starym kawalerem). Po pewnym czasie dochodzi się do jedynego słusznego wniosku, że nie ma po co się zbytnio wychylać bo jak David Gilmour śpiewał w "Mother": This is just waste of time.
Ja się kilka razy w mojej karierze zacząłem wychylać i drugi raz bym tego nie zrobił. W 2013 roku poświęciłem większość sezonu na wożenie kolegów z sekcji paralotniowej na kurs i dbanie o to, żeby oni ten kurs zrobili. Jeszcze paliwo ze swojego płaciłem... PSP to też dla mnie wielki znak zapytania i sam nie wiem czy dobrze zrobiłem, że się w to pchałem. Fakt, tydzień w Macedonii za 150pln i latanie po ponad 3 godziny to było coś pomimo ślęczenia całą noc i zgrywania tracków z urządzeń. Ale patrząc relatywnie co zrobiłem dla sportu, jak to się realnie przełożyło na moje latanie i ile szamba zostało na mnie przez to wylane
Po prostu MArius w pewnym momencie chcesz się zająć samym sobą i tylko samym sobą.
JaroXS pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Egzaminu nie można nie zdać.
to jakiś dowcip ?
Pozdrawiam,
ciacholot pisze:To może zróbmy listę instruktorów, pilotów i znawców tematu z odpowiednimi kwalifikacjami i spróbujmy poprosić ich o współpracę na poziomie ogólnopolskim w tych palących tematach tak, aby wszyscy mogli się wypowiedzieć i zaakceptować wspólne pomysły. Taka "Pararada" mogła by być jakąś obiektywną wykładnią.
ciacholot pisze:Tacy ludzie będą się wychylać bo inaczej nic nigdy się nie zadzieje. Oni nie oczekują pomników.
Wróć do „Szkolenie i technika latania”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość