Zamarzyło mi się załapać trochę słońca w grudniu i pomyślałem o Maroko. Czy orientujecie się, czy o tej porze roku są tam jakieś dobre miejscówki do polatania? Najlepiej z opcją wypożyczenia skrzydła i opieki instruktorskiej.
Będę wdzięczy za wszelkie sugestie, również innych miejscówek tego typu.
Słońce Nowy Rok - Maroko?
- der
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Re: Słońce Nowy Rok - Maroko?
Latać tam można zawsze. Jednak w grudniu w Maroko jest zimno. Oczywiście cieplej niż u nas ale do pieca tam na noc nie dorzucisz bo nie bardzo jest czym. Luty to optymalny termin. Sprzęt raczej weź wój. Nie kojarzę jakichś regularnych szkół z Polski, ale co roku stacjonują Czesi. Mają sprzęt do PG i PPG. Może warto się dogadać. Przez kilka ostatnich zim siedział tam Dominik i za kasę zajmował się obsługą. Czy w tym roku również tak będzie, nie wiem.
Ogólnie Maroko już się przejadło. Na grudniowe wygrzanie kości obecnie Kanary są w modzie. Pewnie po raz kolejny będę i ja.
Ogólnie Maroko już się przejadło. Na grudniowe wygrzanie kości obecnie Kanary są w modzie. Pewnie po raz kolejny będę i ja.
- Krzysiek
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
- Kontakt:
der pisze:Jednak w grudniu w Maroko jest zimno.
Mnie chodzi o słońce, o ciepło niekoniecznie.
der pisze: co roku stacjonują Czesi. Mają sprzęt do PG i PPG. Może warto się dogadać. Przez kilka ostatnich zim siedział tam Dominik i za kasę zajmował się obsługą.
der, dzięki za info! Ale "tam" to znaczy, gdzie? Maroko jest całkiem spore
-
- Doświadczenie: Sympatyk
- Kontakt:
der pisze:. Przez kilka ostatnich zim siedział tam Dominik i za kasę zajmował się obsługą. Czy w tym roku również tak będzie, nie wiem.
Dominik rusza tam za 2 tygodnie. Bedzie pewnie do konca marca. Jak go znam to mozna liczyć, że sprzęt pożyczy a nawet w lataniu na miejscu pomoże
https://www.facebook.com/paralotniewmaroko/?fref=ts
pozdrawiam
Przemek
-
- Doświadczenie: Sympatyk
- Kontakt:
Krzysiek pisze:
der, dzięki za info! Ale "tam" to znaczy, gdzie? Maroko jest całkiem spore
Agadir, Marakesz, SidiIfni, Legzira i wiele innych w zależności od nastroju
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
- Krzysiek
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
- Kontakt:
Dzięki za odpowiedzi!
Super, czegoś takiego szukałem!
No właśnie, idealnie, gdyby to było w górach, w miarę niedaleko od rejonów wspinaczkowych
PrzemKam pisze:Dominik rusza tam za 2 tygodnie. Bedzie pewnie do konca marca. Jak go znam to mozna liczyć, że sprzęt pożyczy a nawet w lataniu na miejscu pomoże
https://www.facebook.com/paralotniewmaroko/?fref=ts
Super, czegoś takiego szukałem!
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Wszystko na południe od Agadiru:)
No właśnie, idealnie, gdyby to było w górach, w miarę niedaleko od rejonów wspinaczkowych