Mega dzięki za ten opis trójkąta!!!
Pierwszy raz przeskakiwałem przez Brentę i było ekstra, gorąco polecam! Świetny urozmaicony teren, szczególnie lecąc z tym komfortem, że wie się czego można się od tego terenu spodziewać

Niestety na Monte Summano (samotna górka z figurą Chrystusa) nie starczyło wysokości i/lub odwagi.. ale zważywszy, że rok temu z nalotem 2,5h myślałem, że przelot w Bassano to Monument i powrót, to i tak spoko hehe

Przeskok przez Piavę również wypróbowałem i polecam - najlepiej w dzień powrotu do Polski, gdy można liczyć na zgarnięcie po drodze. Właściwie po pierwszym przeskoku leci się wzdłuż grani aż do Col Visentin u wlotu doliny Val Lapisina aka Valle di Fadalto. Widoki są wspaniałe, w głębi cały czas widać grań między Feltre a Belluno, później Lago di Santa Croce za nim góry wokół Pieve d'Alpago. Chwilę przed Col Visentin jest fajne startowisko na południowy wschód z kapliczką, poniżej obok Lago di Lago jest lądowisko.
Lecąc dalej na północny wschód czeka nas przeskok przez dolinę, na której dnie nie chcemy się znaleźć. Biegnie tam kilka linii wysokiego napięcia oraz estakada autostrady. Wieje silny wiatr dolinowy - nie ryzykowałbym niskiego przeskoku (z relacji kolegi: "już myślałem że będę musiał lądować na autostradzie"). Dodatkowo (jak się okazało jakieś 10 min po przeskoku) doliną potrafią przelatywać wojskowe samoloty transportowe na wysokości ok 1000m npm. To pewnie zasługa znajdującej się niedaleko na wschód bazy NATO w Aviano. Wokół niej radośnie manewrują myśliwce, czasem słychać wybuchy - dzieje się

Z podniecenia się rozpisałem, a tak właściwie to chciałem zapytać o strefy kontrolowane wokół Aviano. Ja znalazłem coś takiego:
http://www.paradeltafeltre.it/site/area ... -nord-est/ z czego wynika, że większość przelotów na północny zachód zahacza o krawędź strefy A1. Czy to są wciąż aktualne dane? Ewentualnie gdzie można sprawdzić aktualne i oficjalne informacje o strefach w tym regionie?
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów,