Kurs lotów klifowych i groundhandlingu

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Kurs lotów klifowych i groundhandlingu

Postautor: uriuk » 05 lutego 2023, 14:27

Dostaję ciężkiej qrwicy z przerzutami z powodu pogody w Polsce. Znajoma lekarka widząc objawy wypisała receptę na tydzień w tropikach.
Mało tego Gotkowi też przepisała (po znajomości, w końcu zna go od dziecka, bo to moja córka jest)
Sprawdziłem bilety do Maroka i w terminie 24 lutego-3 marca ceny Ryanaira z Karkowa do Agadiru są dosyć strawne.
Co oferujemy?
Solidny kawał szkolenia podstawowego. Od prawidłowej alpejki, po lądowanie "helikopterem", program dobieramy indywidualnie, w zależności od poziomu kursanta. W nagrodę za opanowanie sztuki startu z klifu będzie wielogodzinne wiszenie nad Atlantykiem w pięknych okolicznościach przyrody. Klify mają od 30 do 300 m wysokości. Latanie wyłącznie żaglowe, termika praktycznie nie występuje.
W przerwach wycieczki w takie miejsca, że szczęka opada.
Zakwaterowanie w berberyjskim hotelu, z prawdziwym berberyjskim żarciem, do tego owoce, świeżo wyciśnięte soki, kawa herbata w dużych ilościach.
Obaj ze Zbyszkiem jesteśmy tam praktycznie lokalesami (ekspolorujemy okolice od 15 lat).

Cena 800 E obejmuje wszystko, łącznie z przelotem, oprócz alkoholu, haszu i panienek. Ja za wszystko płacę, bo nie mam zdrowia patrzeć jak Arabowie kroją turystów. Ja sobie z nimi poradzę ;). Hotel jest mocno egzotyczny i w niczym nie przypomina normalnego hotelu. To w zasadzie wielki dom na kilkanaście pokoi z trzema wielkimi wspólnymi pomieszczeniami, więc życie towarzyskie kwitnie (lotnisko w Agadirze ma sklep duty free przy... wyjściu, głownie z alkoholem).

Ilość miejsc ograniczona, bo my tam jedziemy podratować zdrowie (głownie psychiczne) a nie się przepracowywać.

W razie czego proszę o telefon na +48 792URIUKO

PS a tu znalazłem jakieś filmiki

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Re: Kurs lotów klifowych i groundhanlingu

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 05 lutego 2023, 16:10

Co do panienek to nie należy się zbyt mocno nastawiać. A reszta jak najbardziej. Poza tym jeszcze świadomość zwiedzania kolebki człowieka współczesnego, terenów podejrzanych o bycie Atlantydą czy oglądanie architektury wynalezionej podczas rewolucji neolitycznej pozwoli fajnie wykorzystać wyjazd nawet gdyby jakimś cudem latanie nie dopisało.
Zbyszek Gotkiewicz

GreeN_DG
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Uczeń

Re: Kurs lotów klifowych i groundhandlingu

Postautor: GreeN_DG » 05 lutego 2023, 18:50

No to teraz jestem zły. 17.02 jestem w Maroku... Macie w planach jeszcze inne terminy?

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 05 lutego 2023, 19:08

Oba zwei ze Zbyszkiem nudzimy się karczemnie i możemy jechać w dowolnym terminie, ale ceny biletów nie zachęcają. Jeśli zbierze się ekipa to możemy jechać kiedykolwiek i gdziekolwiek, byle byłoby tam ciepło. Myślałem o Omanie, ale tam nie ma sensu pchać się na krócej niż dwa tygodnie i na dodatek tam nie ma startowisk, więc temat dla doświadczonych pilotów.
Oferta na Maroko jest dla początkujących, których jest jakby więcej :). Poza tym doświadczeni sami trafią do Kolumbii, czy Australii, bo umią.

Na zachętę wrzucam fotki Omanu :)

IMG_20180123_095459.jpg
IMG_20180123_095459.jpg (545.07 KiB) Przejrzano 4445 razy

IMG_20180126_124801.jpg
IMG_20180126_124801.jpg (143.56 KiB) Przejrzano 4445 razy

GreeN_DG

Postautor: GreeN_DG » 05 lutego 2023, 19:28

Ja jak kupowałem na 17.02, była dobra cena. W dwie strony z bagażem 20kg + bagażem kabinowym 10kg wyszło 1250zł.

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 05 lutego 2023, 19:31

No to teraz taka jest na 24-go
Widać jakieś algorytmy działają. Ale na 17-go jeszcze trudniej bedzie zebrac ekipę.
Na miejscu jest Dominik Niedoszytko, mozesz sie do niego dokolegować, on ma Land Rovera i sporo doświadczenia z okolicą.

GreeN_DG

Postautor: GreeN_DG » 05 lutego 2023, 19:32

17.02 mam zorganizowany wyjazd ze szkołą:)

Wróć do „Zagraniczne”