Stranik

Marcin Pawlica
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Stranik

Postautor: Marcin Pawlica » 26 sierpnia 2016, 09:39

Jako że w tym roku nie udało mi się jeszcze ani razu wyrwać na swobodne latanie, to postanowiłem to zmienić... sobota wygląda mi Stranikowo, tylko mam w związku z tym kilka pytań... byłem tam tylko raz dawno temu i to z instruktorem, więc średnio ogarniałem co się dzieje organizacyjnie. No więc bez owijania, pytania:

1. Pierwsze wstępne, czy dobrze oceniam jutrzejszą prognozę i faktycznie będzie się dało tam coś polatać? :) Wiatr południe z bardzo delikatnymi odchyłkami, 3-4 m/s... może głupie pytanie, ale mogę nei wiedzieć czegoś w stylu "nie latać jak jest wschodnia odchyłka" czy coś... stąd pytanie
2. Parkować można we wsi koło kościoła?
3. Jak z opłatą startową? Trzeba się tam do kogoś zgłaszać, czy w takie dni na pewno ktoś będzie chodził po startowisku i zbierał opłaty?
4. Czy ma ktoś jakiś aktualny kontakt do Air-Taxi? Jakieś ceny itd? Słyszałem że z lądowiska 4E, a jak nie jest pełny, to z okolic kościoła za 1E zabierze
5. Jakieś inne rzeczy które warto wiedzieć dot. tej miejscówki?

Michał T
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Re: Stranik

Postautor: Michał T » 26 sierpnia 2016, 21:36

Parkujesz pod lasem przy ścieżce na szczyt. Poborca raczej się zgłosi ale grzecznie jest podejść od razu. Airtaxi z lądowiska. Chyba kto pierwszy ten lepszy. Nie korzystałem.

Wróć do „Zagraniczne”