Wyjazd z rodziną + szkolenie etap III ?

MrGroch
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Wyjazd z rodziną + szkolenie etap III ?

Postautor: MrGroch » 09 stycznia 2018, 10:27

Witam

Czy istnieje możliwość połączenia wyjazdu z rodziną kamperem ze szkoleniem etap III? Myśle nad campingami w Bassano albo gdzieś na Słoweni gdzie szkoły najczęściej jeżdżą, tak by odbiór z campingu na startowisko był? Czy któraś ze szkół przewiduje takie możliwości? Fajnie by było by niedaleko campingu coś ciekawego turystycznie i dla dzieci się znajdowało ;)

Only21
Latam: Tylko z Napędem

Re: Wyjazd z rodziną + szkolenie etap III ?

Postautor: Only21 » 09 stycznia 2018, 11:30

Chrab
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: Chrab » 09 stycznia 2018, 12:28

Jak na etap 3 to jednak polecam skupienie się na lataniu. Przez wyjazd łączony to nie będzie ani wyjazd z rodziną ani wyjazd paralotniowy.

Fajna atmosfera jest na wyjazdach z Walterem.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 09 stycznia 2018, 13:02

A co umiesz i czego byś chciał się nauczyć bo trzeci etap to obszerne pojęcie.
Zbyszek Gotkiewicz

MrGroch

Postautor: MrGroch » 09 stycznia 2018, 15:37

Tak właściwie to nie wiele - nie miałem możliwości trenowania latania termicznego z instruktorem, moje dotychczasowe doświadczenie po egzaminie to samodzielne zloty, a jak mnie jakieś bąble złapały to niestety na krótko, nie dawałem rady ich wycentrować i trzymać się dłużej... Nie mam na tyle wolnego czasu by w każdy nadający się weekend jechać w góry i samodzielnie nabierać doświadczenia, dlatego chciałbym odbyć 3 etap, na którym nie tylko nabędę wiedzę teoretyczną na temat utrzymywania się w noszeniach jak i potrzebne doświadczenie :)

Zdaje sobie sprawę, że na takim łączonym wypadzie nie będę mógł się w pełni skupić ani na rodzinie ani na lataniu, dlatego myśle o wyjeździe dłuższym z czego 5 dni będzie poświęcone głównie na latanie ze szkołą.

Pytam czy planowanie czegoś takiego ma w ogóle sens i jakakolwiek szkoła pójdzie na taki układ. Szkoła w której odbywałem kurs nie organizuje takich wypadów.

PrzemKam
Doświadczenie: Sympatyk
Kontakt:

Postautor: PrzemKam » 09 stycznia 2018, 16:02

MrGroch pisze:Tak właściwie to nie wiele - nie miałem możliwości trenowania latania termicznego z instruktorem, moje dotychczasowe doświadczenie po egzaminie to samodzielne zloty, a jak mnie jakieś bąble złapały to niestety na krótko, nie dawałem rady ich wycentrować i trzymać się dłużej... Nie mam na tyle wolnego czasu by w każdy nadający się weekend jechać w góry i samodzielnie nabierać doświadczenia, dlatego chciałbym odbyć 3 etap, na którym nie tylko nabędę wiedzę teoretyczną na temat utrzymywania się w noszeniach jak i potrzebne doświadczenie :)

Zdaje sobie sprawę, że na takim łączonym wypadzie nie będę mógł się w pełni skupić ani na rodzinie ani na lataniu, dlatego myśle o wyjeździe dłuższym z czego 5 dni będzie poświęcone głównie na latanie ze szkołą.

Pytam czy planowanie czegoś takiego ma w ogóle sens i jakakolwiek szkoła pójdzie na taki układ. Szkoła w której odbywałem kurs nie organizuje takich wypadów.

Nie ma problemu, Zapraszam ;)
Najbliższy wyjazd termiczny planujemy 2,3 - 8 kwietnia "za warunem" czyli Lijak, Tolmin w Słowenii lub Bassano we Włoszech lub Buzet w Chorwacji lub Norma we Włoszech

Opiekę instruktorską zapewniają Robert Machel, Tomek Pilecki i ja

Wiecej informacji na www.szkolenieparalatniowe.pl a bieżące informacje na https://web.facebook.com/SzkolenieParalotniowe

pozdrawiam

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 09 stycznia 2018, 16:04

Silna grupa :)

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 09 stycznia 2018, 16:44

Popatrz na terminy i miejsca wyjazdów na stronie topparagliding. Najlepszy byłby Lijak i Chorwacja, bo trzeba by zacząć od nauki wykręcania kominów, a pewnie i naukę aktywnego pilotażu.
Zbyszek Gotkiewicz

PrzemKam
Doświadczenie: Sympatyk
Kontakt:

Postautor: PrzemKam » 10 stycznia 2018, 09:56

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Popatrz na terminy i miejsca wyjazdów na stronie topparagliding. Najlepszy byłby Lijak i Chorwacja, bo trzeba by zacząć od nauki wykręcania kominów, a pewnie i naukę aktywnego pilotażu.

Od kilku lat organizuje wyjazdy paralotniowo-rodzinne i z mojego doświadczenia wynika że najlepszymi kierunkami sa Norma we Włoszech, Greinfenburg w Austrii, Algodonales w Hiszpanii. Bassano tak sobie.. Lijak słabo.. bo zapominasz Zbyszek, że trzeba zadbać także o czas osób nielatających, często z małymi dziećmi

Poniżej film z takiego naszego wyjazdu rodzinno paralotniowego akurat z Normy w kwietniu w zeszłym roku. Większośc ujęć z powietrza nagrał Krzysiek uczestnik szkolenia termicznego- to były jego pierwsze kontakty z termiką:

Wróć do „Zagraniczne”