Seria "zagadki"
- uriuk
- Site Admin
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: Seria "zagadki"
No 15. Gora wieje 10, skrzydlo leci 10, to zusammen do kupy 20, ale w plery u dolu wieje 5, wiec sie odejmie i temu pilotu wieje 15 w pysk.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Dziwi mnie ta cisza jaka nastała po wnioskach i obliczeniach, bo mnie szczęka opadłą gdy zobaczyłem wynik. A ponieważ jest to wątek PPG, to dodam, że w locie z wiatrem z powodu wzrostu prędkości powietrza opływającego pilota większość śmigieł będzie dawała mniejszy ciąg ( bo większość śmigieł jest ustawiana do maksymalnego ciągu startowego w bezwiertrzu).
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Tylko z Napędem
- Doświadczenie: Sympatyk
- Kontakt:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Dziwi mnie ta cisza jaka nastała po wnioskach i obliczeniach, bo mnie szczęka opadłą gdy zobaczyłem wynik. A ponieważ jest to wątek PPG, to dodam, że w locie z wiatrem z powodu wzrostu prędkości powietrza opływającego pilota większość śmigieł będzie dawała mniejszy ciąg ( bo większość śmigieł jest ustawiana do maksymalnego ciągu startowego w bezwiertrzu).
Zbyszek - ktoś musi pracować ;P
Do niedawna część stwierdzeń opierano na uproszczeniu że paralotnia nie wie czy leci z wiatrem czy pod. Teraz dochodzi do tego że nie dość, że glajty to zakumały to i śmigłą też No to jak ?
A Uriuka obliczenia są błędne ;P
_______
pozdr,TS
pozdr,TS
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
surmat pisze:A Uriuka obliczenia są błędne ;P
To może ktoś poda prawidłowe wyniki?
Zbyszek Gotkiewicz