Simonini mini 4

Latanie silnikowe
zimny13

Simonini mini 4

Postautor: zimny13 » 31 lipca 2020, 22:21

Cześć wszystkim! Jestem tu nowy i potrzebuję opinii o Simonini mini 4. Niby nic nowego, a wujek google jakoś słabo po polskiemu mówi na temat tego napędu ;)

Damian229066

Re: Simonini mini 4

Postautor: Damian229066 » 03 sierpnia 2020, 22:43

Jestem dopiero po kilku lotach na mini 4 ale polecam ;) nie jest zbyt ciężki, silnik fajnie pracuje, bardzo dobrze odpala (szarpaczka), dla mnie mocy nie brakuje.

Latam na synthesis 2 29 przy mojej wadze 87kg mam zapas mocy ( śmigło werenc 128.5cm) latam zazwyczaj na trymerach odpuszczonych na około 80% i jest elegancko nie czuje żebym piłował silnik.
Spalanie wychodzi mi około 4l/h

Co do części to trochę słabo, ale na zamówienie chyba wszystkie części można dostać z tego co się dowiadywałem przed zakupem napędu.

Na razie tyle mogę powiedzieć, wcześniej latałem na solòwce i rakecie, simonini z tych trzech najlepsze.

Sam jestem ciekaw opinii osób latających na mini 4, też nie mogłem znaleźć za dużo informacji przed zakupem.

Pozdrawiam
Damian

zimny13

Re: Simonini mini 4

Postautor: zimny13 » 04 sierpnia 2020, 11:17

Dzięki za cenną opinie :)
Może się przyda, a może nie, bo jak na razie DHL zgubił przesyłkę z tym właśnie napędem zaadresowanym do mnie?!?! :(
Wiesz może gdzie znaleźć instrukcję obsługi, bo albo źle szukam, albo faktycznie nie ma.
Pozdrawiam!

Wróć do „PPG”