Napęd elektryczny Bartka
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: Napęd elektryczny Bartka
Fajnie. Nie wiedziałem, że z Ceglanej we Wrocławiu można latać. Jest tam TMA od 640, ale jest to w administracyjnych granicach miasta Wrocław, a chyba min. wysokość lotu nad miastem powyżej 100000 mieszkańców to 1000m AGL. Więc czy można tak na legalu czy mogą być problemy???
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
- der
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Elektryki są super. Dziś się przejechałem hulajką co mam do liny, z synem. Zrobiliśmy z 7 km. Maksymalnie rozpędzając się do 27km/h. Co prawda bateria zostaław 2/3 pełna (bo poprzednie które wytrzymały ze dwa sezony a dziś by potej odległości z wagą łączną 150kg miały dość wymieniłem na jakiegoś wynalazka lifepo4) ale doładowanie do poziomu sprzed jazdy potrwa jakieś 4 czy 5godzin
Cały czas się łudzę, że znajdę jakiś pozytyw tego typu zabawek. Na razie kiepsko mi idzie.
Cały czas się łudzę, że znajdę jakiś pozytyw tego typu zabawek. Na razie kiepsko mi idzie.
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
kowalik pisze:Fajnie. Nie wiedziałem, że z Ceglanej we Wrocławiu można latać. Jest tam TMA od 640, ale jest to w administracyjnych granicach miasta Wrocław, a chyba min. wysokość lotu nad miastem powyżej 100000 mieszkańców to 1000m AGL. Więc czy można tak na legalu czy mogą być problemy???
Limity wysokosci nie dotycza operacji startu i ladowania.
-
- Doświadczenie: Przelotowiec
uriuk pisze:kowalik pisze:Fajnie. Nie wiedziałem, że z Ceglanej we Wrocławiu można latać. Jest tam TMA od 640, ale jest to w administracyjnych granicach miasta Wrocław, a chyba min. wysokość lotu nad miastem powyżej 100000 mieszkańców to 1000m AGL. Więc czy można tak na legalu czy mogą być problemy???
Limity wysokosci nie dotycza operacji startu i ladowania.
Jeżeli chodzi o miasta, to od 2019 roku - z lotnisk, wg procedur opublikowanych w AIP.
Nie lotnisko, albo brak procedur - nie wolno.
Nikt w środowisku nie protestuje, więc chyba wszystkim się to nowe prawo podoba (rozporządzenie o zakazach lotów na czas dłuższy niż 3 miesiące).