Dziękuję za odpowiedź.
Właśnie ważę dużo bo "na sucho" 93kg, choć jak widać Solo 210 bardzo fajnie chodzi. Czego miałem się nauczyć na tym sprzęcie, nauczyłem się.
Cenna uwaga z tymi małymi silniczkami typu Sky 150. Tak na zdrowy rozsądek to chyba Revo 200, albo nawet Tornado 280 wychodzi, również finansowo. Bo znowu jak kupić silnik to potem trzeba całą resztę dozbroić i robi się kwota. W Technofly zamawia się i dostaje gotowy sprawdzony produkt z podobno porządnym serwisem co też jest bardzo ważne. Tak to mi jakoś wychodzi po przeanalizowaniu całej sytuacji.
Co będzie dla mnie lepsze Revo 200, czy Tornado 280? Waga tych napędów podobna, a na trajeczce nie robią mi różnicy te 2 czy tam 3kg. Biorąc pod uwagę w przyszłości zmianę trajki to już w ogóle Tornado wychodzi najlepiej.
Choć znowu większość na tych trochę większych trajeczkach mają Poliniego 250 lub 303 zamontowanego, a teraz wyszedł ten 260.
Patrząc na filmiki od tego gościa:
Można wywnioskować iż Polini 250 to nie jest idealny silnik, dla mnie te usterki które jemu się przydarzyły to jakaś masakra. No i te problemy z naprawami gwarancyjnymi.
To może jakiegoś Simonini 230/270?
Wychodzi na to że Tornado 280 dla mnie to chyba optymalny wybór, chyba że ktoś ma coś jeszcze do zaproponowania? Ciekawe czy da się zamówić taki napęd ze sztywnymi wyporami?