Uwaga napędziarze z Legnicy
- uriuk
- Site Admin
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Uwaga napędziarze z Legnicy
Dotarły do mnie wiadomości o tworzeniu się inicjatyw oddolnych ludności tambylczej na okoliczność zakłócania spokoju przez napędy. Zwłaszcza w godzinach porannych, oraz lotów nad zabudowaniami. Jak znam życie to może się skończyć szlabanem na lotnisko w Legnicy.
- qbaepp11
- Doświadczenie: Sympatyk
Re: Uwaga napędziarze z Legnicy
Chłopaki zmienili miejsce , bo po lotnisku jest już wspomnienie z tego co wiem
Łukasz Serafin
https://www.facebook.com/brzeg.dolny.z.powietrza/
https://www.facebook.com/brzeg.dolny.z.powietrza/
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
No to mogą stracić to miejsce. Lokalesi są tak wq...ni, że nawet ja, we Wrocławiu dowiedziałem sie o akcji. I to nie z kręgów lotniczych. Podsłuchiwałem in koguto.
-
- Latam: Tylko z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Witam. Kolego Uriuk nie przesadzaj My już dawno o Legnicy zapomnieliśmy. A Jak by nawet ktoś przeleciał raz na jakiś czas to co? Mieliśmy 2 lata temu incydent z dziadkiem to go Prezydent odesłał do ULC a z radną która pisała interpelację osobiście sobie pogadałem. Teraz Zapraszamy Na Lotniskowiec Małuszów koło Mercedesa w Jaworze. Twoje in koguto przeterminowało się więc nie rób zadymy. Pozdrawiam AnTonio.
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Impreza na której byłem i na której ludzie z Legnicy wałkowali temat (nie wiedząc kim jestem) odbyła sie 2 tygodnie temu. Była to impreza pewnej instytucji finansowej, której pewna cześć pracowników pochodzi z Legnicy. Zeszło na temat motocyklistów i ktoś powiedział, że motocykliści to pikuś, jemu hałasują paralotniarze. I się zaczęło. Przekazuję w dobrej wierze, zrobicie z tą wiadomością co zechcecie.
To mają pecha. Nikomu nie dochodzisz, tam gdzie są ludzie będą pretensje i niezadowolenia. Przelot nad miastem czy zabudowaniami u nas trwa kilka minut i odbywa sie raz na kilka dni, w godzinach porannych raczej nikt nie lata (mi sie zdażyło raz latać o 6 rano ale to nad obwodnicą i raczej nikomu nie przeszkadzałem). Jak latamy to nad pustymi polami albo na sporej wysokości, gdzie hałas jest znikomy. Wszystko co robimy odbywa się zgodnie z prawem,poza tym o ile wiem cisza nocna obowiązuje od 22 do 6 rano. Zastanawiam się, z jakiej racji mają nam zabrać startowisko? To że jakis Kowalski ma sraczkę i ból tyłka, zazdrości i żona go terroryzuje, nie oznacza ze wszyscy paralotniarze ucierpią. Ale dziękujemy za informacje
-
- Latam: Tylko z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Takie tematy już przerabialiśmy to już historia.
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
pturowski93 pisze:To mają pecha
W Niemczech pecha mieli paralotniarze. Teraz mogą startować wyłącznie z zarejestrowanych lotnisk i lądowisk. We Francji na PPG muszą mieć uprawnienia jak na ultralajty. Z tego co słyszałem, w Belgii i Holadni też nie jest różowo.
Hej
Jeśli mogę coś dodać od siebie to są ludzie, którym totalnie nie przeszkadza nasze latanie. Są ludzie, którzy faktycznie są wkurzeni wskutek wielokrotnego niskiego latania i ich rozumiem. Jest jeszcze trzeci gatunek, tacy co mają po prostu ból d**y z zazdrości bo po prostu ktoś sobie lata (albo ogólnie spełnia inne pasje), a sami pieniądze marnują przez palenie petów i picie piwa. Miałem na początku sezonu akcję z pewnym typem (pierwszy start po 5 miesiącach), który obsmarował nas na jednej z grup na FB. Jako że każdy lot mam zapisany w IGC, to patrząc na godzinę wpisu jego bzdurnych oszczerstw było to ledwo po starcie, a jego gawrę omijałem łukiem 1km na ok. 250-300m AGL. Zaznaczam że nie kręcę się nad stodołą czy inną oborą, tylko odchodzę po starcie na przelot i wracam dopiero po godzinie. Także Panowie nie przejmować się, latać, ale proszę zachowujmy minimalną wysokość, bo o ile wysokość 150m może być dyskusyjna na zdjęciu, tak na fotkę z domami w tle i widoczną nazwą modelu na skrzydle nie będzie wytłumaczenia. Ale też niestety znam takich, co potrafią tak nisko nad zwartą zabudową zejść, że liście na drzewach w ogrodzie się ruszają. To oni niestety nam robią gnój i się tym nie przejmują...
Jeśli mogę coś dodać od siebie to są ludzie, którym totalnie nie przeszkadza nasze latanie. Są ludzie, którzy faktycznie są wkurzeni wskutek wielokrotnego niskiego latania i ich rozumiem. Jest jeszcze trzeci gatunek, tacy co mają po prostu ból d**y z zazdrości bo po prostu ktoś sobie lata (albo ogólnie spełnia inne pasje), a sami pieniądze marnują przez palenie petów i picie piwa. Miałem na początku sezonu akcję z pewnym typem (pierwszy start po 5 miesiącach), który obsmarował nas na jednej z grup na FB. Jako że każdy lot mam zapisany w IGC, to patrząc na godzinę wpisu jego bzdurnych oszczerstw było to ledwo po starcie, a jego gawrę omijałem łukiem 1km na ok. 250-300m AGL. Zaznaczam że nie kręcę się nad stodołą czy inną oborą, tylko odchodzę po starcie na przelot i wracam dopiero po godzinie. Także Panowie nie przejmować się, latać, ale proszę zachowujmy minimalną wysokość, bo o ile wysokość 150m może być dyskusyjna na zdjęciu, tak na fotkę z domami w tle i widoczną nazwą modelu na skrzydle nie będzie wytłumaczenia. Ale też niestety znam takich, co potrafią tak nisko nad zwartą zabudową zejść, że liście na drzewach w ogrodzie się ruszają. To oni niestety nam robią gnój i się tym nie przejmują...