Potrzebuję wymienić tłok i cylinder. Zamek pierścieni zrobił rysę.
Części do Raketa podobno pasują od pilarki HUSQVARNA 3120XP
Znalazłem cylinder z tłokiem w niskiej cenie
http://www.bdbsklep.pl/pl_PL/p/Cylinder ... 42-71/4437
450 zł
Ktoś przerabiał wymianę?
Po cenie można wnioskować, że jest to jakiś zamiennik do husqvarny.
Warto kupować?
Przy okazji mam pytanie, macie sposób na wypadające zamki?
Raket 120 cylinder z husqvarny 3120XP
-
- Latam: Tylko z Napędem
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Re: Raket 120 cylinder z husqvarny 3120XP
W zeszłym roku na pl.rec.paralotnie ktoś opisywał swoje spostrzeżenia odnośnie wymiany cylindra z tłokiem na ten od husqvarny - poszukaj, a najlepiej napisz do właściciela tego napędu z pytaniem czy warto.
I jeszcze jedno - myślę, że ta cena to wcale nie musi być za zamiennik, tylko do naszych napędòw wszystko jest x2.
p.s. w oryginalnym cylindrze i na tłoku jest powłoka nicasil - tu jej raczej nie należy się spodziewać.
Pozdrawiam
I jeszcze jedno - myślę, że ta cena to wcale nie musi być za zamiennik, tylko do naszych napędòw wszystko jest x2.
p.s. w oryginalnym cylindrze i na tłoku jest powłoka nicasil - tu jej raczej nie należy się spodziewać.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2016, 21:27 przez gnomm, łącznie zmieniany 1 raz.
Darek Cuber
- Daniel
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Miałem dokładnie tą samą usterkę w swoim Rakecie i wymieniłem cylinder z tłokiem na zamiennik z Husqvarny. Po wymianie zaobserwowałem problemy z wolnymi obrotami. Nie mogłem ich poprawnie ustawić. Drugim problemem były większe maksymalne obroty. Miałem wrażenie, że silnik 'przekręca' śmigło. Latałem tak jeden sezon, wszystko działało. Później przesiadłem się na mocniejszy napęd.
- vorobiej
Daniel pisze:na zamiennik z Husqvarny.
To był ten za około 400 zł zamiennik?
W husqvarnie za oryginalne części chcą 1450 zł
-
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Za 1450 zł kupisz u Ryśka na http://www.paramotor.pl/ - myślę, że tu będzie oryginał Radne (chyba, ze Radne i Husqvarna mają te same źródło).
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Darek Cuber
- Daniel
Re: RE: Re: Raket 120 cylinder z husqvarny 3120XP
vorobiej pisze:
To był ten za około 400 zł zamiennik?
W husqvarnie za oryginalne części chcą 1450 zł
Zamiennik był za około 400 zł, pochodził jeśli dobrze pamiętam z Partnera k1250. Wymianę robił mi zaprzyjaźniony serwis Husqvarny.
Witam kolegów,
Ja wymieniałem około 1,5 roku temu.
Kupiłem jeden z najtańszych zestawów do K1250 - na Allegro za 302 zł - wszystkie i tak najprawdopodobniej są od tego samego producenta.
Ponieważ miałem blisko, to pojechałem osobiście do firmy i na miejscu bez dopłaty wymienili mi tłok ze sworzniem. Ręsztę wystarczyło poskładać w domu.
Wylatałem jak na razie niewiele- około 30 godzin, ale nie dostrzegłem żadnych problemów w działaniu.
Niestety nie mam obrotomierza, więc trudno mi powiedzieć coś na temat obrotów przed i po ale porównując z z napędem kolegi siłę "na rękach" jest podobnie.
Ja wymieniałem około 1,5 roku temu.
Kupiłem jeden z najtańszych zestawów do K1250 - na Allegro za 302 zł - wszystkie i tak najprawdopodobniej są od tego samego producenta.
Ponieważ miałem blisko, to pojechałem osobiście do firmy i na miejscu bez dopłaty wymienili mi tłok ze sworzniem. Ręsztę wystarczyło poskładać w domu.
Wylatałem jak na razie niewiele- około 30 godzin, ale nie dostrzegłem żadnych problemów w działaniu.
Niestety nie mam obrotomierza, więc trudno mi powiedzieć coś na temat obrotów przed i po ale porównując z z napędem kolegi siłę "na rękach" jest podobnie.