Jeśli zgłaszam do FIS-u lot motoparalotnią do wysokości 200 m, to jak oni to rozumieją - AGL czy AMSL?
Refleksja przyszła mi po czasie

matgaw pisze:Moje typowe zgłoszenie brzmi tak: "Dzień dobry. Chciałbym zgłosić lot paralotnią z napędem z miejscowości X, do wysokości A m, w promieniu B km, do godziny XX:XX czasu zulu. Zgłoszę zakończenie lotów."
Bartess pisze:matgaw pisze:Moje typowe zgłoszenie brzmi tak: "Dzień dobry. Chciałbym zgłosić lot paralotnią z napędem z miejscowości X, do wysokości A m, w promieniu B km, do godziny XX:XX czasu zulu. Zgłoszę zakończenie lotów."
Tak z ciekawości - zgłaszasz do FISu, bo musisz ze względu na miejsce lotów, czy dlatego, że chcesz (mieć św. spokój)?
matgaw pisze:Na FIS nas bardzo lubią
Bartess pisze:matgaw pisze:Na FIS nas bardzo lubią
Lubią czy „lubią”?.
Jak konkretnie to zgłaszasz? (Treść już pokazałeś). Trzeba zgłosić emailem czy robisz to tak dla wygody? Można tel? Z dużym wyprzedzeniem musisz to zgłoszenie wysłać? Zakończenie lotów również emailem zgłaszasz? I musisz zgłaszać zakończenie lotów, czy np. możesz od razu w zgłoszeniu podać godzinę zakończenia lotów?
Dzięki za odpowiedzi.
Bartess pisze:matgaw pisze:Na FIS nas bardzo lubią
Lubią czy „lubią”?.
Jak konkretnie to zgłaszasz? (Treść już pokazałeś). Trzeba zgłosić emailem czy robisz to tak dla wygody? Można tel? Z dużym wyprzedzeniem musisz to zgłoszenie wysłać? Zakończenie lotów również emailem zgłaszasz? I musisz zgłaszać zakończenie lotów, czy np. możesz od razu w zgłoszeniu podać godzinę zakończenia lotów?
Dzięki za odpowiedzi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość