Jakie skrzydlo
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Jakie skrzydlo
Witam jestem szkolącym się pilotem na PPG, pytanie do was jaki rozmiar skrzydła solo dudkowe, moja waga 96 kg napęd octagon 190 i mam dylemat co do rozmiaru jedni doradzaja 24 a inni 27 proszę was o poradę dzięki i pozrdo.
- uriuk
- Site Admin
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: Jakie skrzydlo
Jako instruktor z dwudziestoparoletnim stażem sugeruje najpierw Universala 28, a po 50 godzinach przesiadka na Solo 24. Praktyka dowodzi, ze jakakolwiek droga "na skróty" WYDŁUŻA cykl szkolenia i zwiększa ryzyko, że przerzucisz się na planszówki. Swoje trzeba wylatać i nie bądź frajer, nie daj się podpuszczać "doświadczonym" kolegom (jak nie wylatał 1000 godzin to nie powinien nikomu niczego doradzać)
-
- Doświadczenie: Przelotowiec
Re: Jakie skrzydlo
Did88 pisze:Witam jestem szkolącym się pilotem na PPG, pytanie do was jaki rozmiar skrzydła solo dudkowe, moja waga 96 kg napęd octagon 190 i mam dylemat co do rozmiaru jedni doradzaja 24 a inni 27 proszę was o poradę dzięki i pozrdo.
Trudno odpowiedzieć. Oba rozmiary będą dla Ciebie dobre. Wybierz co Ci podpowiada intuicja lub instruktor.
Universal o wiele gorzej wstaje w bezwietrzu i może być przyczyną przerzucenia się na planszówki.