pożyteczni.pl

Awatar użytkownika
Blazej
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Sympatyk

pożyteczni.pl

Postautor: Blazej » 29 września 2021, 10:51

W lipcu gościliśmy ekipę TVP zbierającą materiał do programu pożyteczni.pl. Dziś został wyemitowany odcinek poświęcony Klubowi Balonowemu z Białegostoku oraz od 8min50sek Beskidzkiemu Stowarzyszeniu Paralotniowemu.
Wrzucam link dla tych nie posiadających kont na FB.

https://vod.tvp.pl/video/pozytecznipl,29092021,55771820

Pzdr.

SP8EBC
Latam: Nie latam
Doświadczenie: Były Pilot
Kontakt:

Re: pożyteczni.pl

Postautor: SP8EBC » 29 września 2021, 11:16

Z jednej strony to bardzo dobrze, że w mediach pojawia się promocja naszego sportu. Z drugiej strony jak widzę TVP to już mi się nóż w kieszeni otwiera a przed oczami mam ostatnią zoofilię w dzienniku telewizyjnym. Ale może nie idźmy tym tropem. Tak czy inaczej gratuluję, chodź oglądnąć tego nie mogę (a wyłączać blokady reklam nie będę)

Obrazek
Mateusz Lubecki
tel: +48 660 43 44 46

Awatar użytkownika
Blazej

Postautor: Blazej » 29 września 2021, 11:26

SP8EBC pisze:Z jednej strony to bardzo dobrze, że w mediach pojawia się promocja naszego sportu. Z drugiej strony jak widzę TVP to już mi się nóż w kieszeni otwiera a przed oczami mam ostatnią zoofilię w dzienniku telewizyjnym. Ale może nie idźmy tym tropem. Tak czy inaczej gratuluję, chodź oglądnąć tego nie mogę (a wyłączać blokady reklam nie będę)

Obrazek

Właśnie usunąłem komentarz Marka Mastalerza w typie "telewizja reżimowa, Kto by pomyślał Wojtas, że Ty tam.." Profil BSP i ten post to nie miejsce na definiowanie swoich niechęci, frustracji i politycznych przekonań.

Strasznie to słabe jest, że nie potraficie stanąć zupełnie z boku i powstrzymać się od polityczno-podziałowych komentarzy zamiast cieszyć się tylko i wyłącznie promocją sportu. Tak zwyczajnie, bez zbędnych i odciągających od tematu reportażu nic nie wnoszących komentarzy.

SP8EBC
Kontakt:

Postautor: SP8EBC » 29 września 2021, 11:33

Niestety Błażej ale obecnie telewizja rządowa kojarzy się dużemu gronu pilotów zdecydowanie negatywnie, dlatego i takie komentarze się będą pojawiały. Ale jak wspomniałem nie chcę tego tematu dążyć dalej. Wystarczy, że wczoraj miałem ostrą dyskusję z kolegą z latania nt szczepionek na kowid.

Niestety coraz mniej jest tematów, na które można porozmawiać nie ryzykując wątku politycznego. Za niedługo pozostanie wyłącznie pogoda i może ewentualnie szpej.
Mateusz Lubecki

Awatar użytkownika
Blazej

Postautor: Blazej » 29 września 2021, 11:50

SP8EBC pisze:Niestety coraz mniej jest tematów, na które można porozmawiać nie ryzykując wątku politycznego. Za niedługo pozostanie wyłącznie pogoda i może ewentualnie szpej.

To czy ktoś decyduje się na bycie marionetką w rękach POPIS-u i bierze udział w tym dzieleniu Polaków nie powinno mieć związku ze sportem, przyjaźnią, relacjami w rodzinie lub dyskusjami w wątku o paralotniarstwie na forum paralotniowym.

SP8EBC
Kontakt:

Postautor: SP8EBC » 29 września 2021, 11:54

Blazej pisze:
SP8EBC pisze:Niestety coraz mniej jest tematów, na które można porozmawiać nie ryzykując wątku politycznego. Za niedługo pozostanie wyłącznie pogoda i może ewentualnie szpej.

To czy ktoś decyduje się na bycie marionetką w rękach POPIS-u i bierze udział w tym dzieleniu Polaków nie powinno mieć związku ze sportem, przyjaźnią, relacjami w rodzinie lub dyskusjami w wątku o paralotniarstwie na forum paralotniowym.

Racja. Chodź praktyka wielu osób pokazuję, że niestety bywa z tym różnie, najczęściej źle - teraz mi głównie o relację rodzinne chodzi, chodź to jest specjalny przypadek i nie bez powodu się mówi, że z rodziną to tylko na zdjęciu wypada się dobrze. Pół biedy jeżeli to jest tylko pyskówka na grupie albo FB. Ani to żadna nowość ani nic szczególnie dziwnego, że paralotniarze skaczą sobie do gardeł.
Mateusz Lubecki

rg
Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Kontakt:

Postautor: rg » 29 września 2021, 12:21

Blazej pisze:

Dokładnie tak jak piszesz. Ciężko mi zrozumieć ludzi którzy wszędzie upatrują ideologicznych czy politycznych powiązań, lub próbują takowe przypisywać innym.

Fajny materiał promujący nasz piękny sport, każdy tego typu materiał zwiększa szanse że ktoś życzliwy, normalnie nie zabierający autostopowiczów, podwiezie przepoconego typa z dużym plecakiem :)

Pozdrawiam,
Robert
Obrazek
--
Najlepszą formą docenienia mojej pracy nad leonardo.pgxc.pl jest POLECENIE i wgrywanie logów.

JakubM

Postautor: JakubM » 29 września 2021, 12:41

Aż strach pomyśleć jak osoby którym przeszkadza współpraca BSP z TVP reagują na członków Żywiec Air Team sponsorowanych przez Orlen...

7van.krzysztof
Latam: Swobodnie i z Napędem

Postautor: 7van.krzysztof » 29 września 2021, 21:16

Ja to w ogóle dziwię się instruktorom i prowadzącym własne działalności, gdy publicznie wygłaszają swoje poglądy poprzez wymawianie, czy pisanie obraźliwych komentarzy odnośnie przeciwnego obozu politycznego.
Gdy instruktor publicznie wygłasza swój pogląd, że np. PISowcy to idioci, albo POwcy to złodzieje, to co mają myśleć jego kursanci, lub tandemowi pasażerowie, którzy akurat popierają partię, którą instruktor obraża. Czy tym samym nie obraża swoich klientów ?
No ja gdybym był instruktorem, to w życiu bym głośno nie powiedział, że PISowcy to durnie, bo miałbym świadomość, że proPISowcy klienci do mnie nie przyjdą, lub, że ich po prostu poobrażam.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 29 września 2021, 21:27

Trzeba szanować ludzi, którzy mają poglądy, wyrażają je i potrafią uzasadnić. Nie tak dawno ludzie wstydzili się przyznać że głosowali na PIS. To chyba oczywiste, gdy głosuję się za pieniądze lub wcześniejszą emeryturę. Dać się kupić to żaden powód do chwały. I w spokojnej dyskusji mogę to powiedzieć każdemu nawet jeśli mimo wszystko zdecyduje się szkolić u mnie.
Zbyszek Gotkiewicz

Piotr1

Postautor: Piotr1 » 29 września 2021, 21:59

Mnie dziwi, że ludzie z klasy średniej i niskiej, żrą się między sobą w imieniu elit, które od lat mają nas głęboko w d****. Od kiedy pamiętam wszyscy dymają nas równo, myśląc tylko o swoim interesie, a my nawet na tym forum nie związanym z polityką potrafimy skakać sobie do gardeł. Fakt, że PIS dyma wyraźnie mocniej, ale przyjdą po wyborach inni i nie ma pewności jakie wtedy będziemy mieli odczucia. Właśnie dzisiaj słuchałem wypowiedzi na ten temat:

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 29 września 2021, 22:15

Od lat się powtarza to zjawisko. Dyskusje paralotniarzy przybierają taka sama formę jak debata publiczna. Jak widać podział społeczeństwa sięgnął już tak głęboko, że wybija nawet tutaj. Z jednej strony możemy udawać że istnieje tylko latanie, ale z drugiej strony nie można milczeć na temat otoczenia w którym żyjemy. Jestem za tym, żeby mówić tu o wszystkim mimo że to forum specjalistyczne, ale jesteśmy też elitą która nie może być tylko biernym obserwatorem.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 29 września 2021, 22:58

7van.krzysztof pisze:No ja gdybym był instruktorem, to w życiu bym głośno nie powiedział, że PISowcy to durnie, bo miałbym świadomość, że proPISowcy klienci do mnie nie przyjdą, lub, że ich po prostu poobrażam.

Moja babcia twierdzi, ze lepiej z madrym zgubic, niz z glupim znalezc.

7van.krzysztof

Postautor: 7van.krzysztof » 01 października 2021, 08:24

uriuk pisze: Moja babcia twierdzi, ze lepiej z madrym zgubic, niz z glupim znalezc.

Pytanie, kto jest mądry, a kto głupi i kto o tym i na podstawie czego decyduje ? Babcia ?
Ostatnio zmieniony 01 października 2021, 09:15 przez 7van.krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 01 października 2021, 08:29

Mądry politykiem nie zostanie.
Zbyszek Gotkiewicz

7van.krzysztof

Postautor: 7van.krzysztof » 01 października 2021, 09:19

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Mądry politykiem nie zostanie.

Mam dokładnie takie samo zdanie. Jeśli ktoś ma olej w głowie, to nie będzie się pchał w takie środowiska, gdzie tylko kłótnie, kłamstwa i manipulacje

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 01 października 2021, 09:26

Do polityki idzie się po władzę i łatwe pieniądze. Mądry ludzie mają bardziej ambitne cele. Na przykład latanie.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 01 października 2021, 09:35

Do polityki idzie sie za potrzebą

Awatar użytkownika
prokopcio

Postautor: prokopcio » 01 października 2021, 10:36

7van.krzysztof pisze:

Mam dokładnie takie samo zdanie.
Oni z kolei są przekonani, że to Wy/my jesteśmy głupi :lol:. W końcu tańczymy jak nam grają, nawet jeśli sądzicie, że to nie prawda. Robią z "nami" co tylko chcą a "my" się dajemy ruchać z każdej strony.
Łukasz Prokop

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 01 października 2021, 10:44

prokopcio pisze:
7van.krzysztof pisze:

Mam dokładnie takie samo zdanie.
Oni z kolei są przekonani, że to Wy/my jesteśmy głupi :lol:. W końcu tańczymy jak nam grają, nawet jeśli sądzicie, że to nie prawda. Robią z "nami" co tylko chcą a "my" się dajemy ruchać z każdej strony.

Bo im na to pozwalamy. I to musi się skończyć.
Zbyszek Gotkiewicz

Wróć do „Śląskie”