Hej.
Pamiętacie czasy bez reklam ? Pierwsza pojawiła się chyba jakaś tam proszku PolenaRex czy jakoś takoś. Potem już było coraz gorzej ( Tylko uriuk ma spokój z reklamami TV ) - You Tube był w miarę bez reklam kiedyś, potem dało się pomijać teraz You Tube domaga się kasy za konto premium, oczywiście można to olać choć irytujących reklam bez możliwości pominięcia jest już coraz więcej, nie skorzystam puki co ale powstaje kolejny problem dla zamieszczających - taki ptaszek który trzeba zaznaczyć czy konto/filmy sa odpowiednie dla dzieci - jeśli zaznaczysz, że tak to komentowanie zostaje zablokowane ( Dziś mi zablokowali ) a jeśli odznaczysz to odbiorca musi być zalogowany w celu potwierdzenia wieku więc nie oglądnie nikt kto niema konta / jest niezalogowany!
Rosnąca pazerność populacji mnie irytuje coraz bardziej.
You Tube zwariował ?
- prokopcio
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
You Tube zwariował ?
Łukasz Prokop
- calhal
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Re: You Tube zwariował ?
prokopcio pisze:Hej.
(...)ale powstaje kolejny problem dla zamieszczających - taki ptaszek który trzeba zaznaczyć czy konto/filmy sa odpowiednie dla dzieci - jeśli zaznaczysz, że tak to komentowanie zostaje zablokowane ( Dziś mi zablokowali ) a jeśli odznaczysz to odbiorca musi być zalogowany w celu potwierdzenia wieku więc nie oglądnie nikt kto niema konta / jest niezalogowany!
Reklamy reklamami - to one pozwalają i YouTube i osobom kreującym content zarobić (chyba, że Ci ostatni żyją z Patreona albo podobnej platformy).
Ale akurat ta zmiana (odpowiednie dla dzieci etc), to nie YouTube zwariował, tylko Chamerykański (europejski to nie wiem) ustawodawca. Youtube się tylko dostosowuje do prikazu z góry.
- micro
- Latam: Tylko Swobodnie
- Kontakt:
prokopcio pisze:Hej.
Chyba korporacji miałeś na myśli ? .
Roman Michalak
- prokopcio
- Latam: Swobodnie i z Napędem
Niestety się nie przejęzyczyłem . Obserwuję wzrost pazerności nie tylko dużych korporacji, pojedynczych osób również. Mam odczucie, że kiedyś "byliśmy" mniej zachłanni, a bezinteresowna pomoc i chęć dania czegoś od siebie innym była powszechniejszamicro pisze:prokopcio pisze:Hej.
Chyba korporacji miałeś na myśli ? .
Łukasz Prokop
Pamiętamy czasy bez reklam. Pierwsza reklama, to chyba był z prusakolepem, a dopiero póżniej "łojciec prać?"prokopcio pisze:Hej.
Pamiętacie czasy bez reklam ? Pierwsza pojawiła się chyba jakaś tam proszku PolenaRex czy jakoś takoś....
Mnie też. Już od dawna zauważyłem, że bezinteresowną pomoc można dostać dużo częściej na wsiach, niż w dużym mieście.prokopcio pisze:Rosnąca pazerność populacji mnie irytuje coraz bardziej.
Też mam takie odczucie, że jak ludzie byli biedniejsi, żyli skromniej, to byli dla siebie bardziej uczynni, czy pomocni.prokopcio pisze:Mam odczucie, że kiedyś "byliśmy" mniej zachłanni, a bezinteresowna pomoc i chęć dania czegoś od siebie innym była powszechniejsza