Pozdr.
B.
Bumat pisze:https://youtu.be/7krPrWTBL0s
Pozdr.
B.
Krzysztof Pochmurski pisze:Lubię oglądać twoje filmy, jednak po obejrzeniu tego, zastanawiam się, gdzie jest granica pomiędzy zabawą, a IMO zbędną brawurą i zalataniem za wszelką cenę. Ja bym przy takiej pogodzie nie wyciągnął glajta z worka. Silny laminarny wiatr, to jedno, ale szkwały, to dla mnie proszenie się o kłopoty.
Być może źle to oceniam i jestem ciekawy innych opinii.
prokopcio pisze:W 01:22 kierownik startu zapomniał komendy Jazda, Jazda, Jazda...
Przy jakiej prędkości wiatru finalnie udało Wam się odpalić ?
podałeś w filmiku przed próbami startu że wieje 8-15 m/s to stwierdziłem, że mierzyłeśBumat pisze:Trudno powiedzieć: bo jak to zmierzyć?prokopcio pisze:Przy jakiej prędkości wiatru finalnie udało Wam się odpalić ?
prokopcio pisze:podałeś w filmiku przed próbami startu że wieje 8-15 m/s to stwierdziłem, że mierzyłeśBumat pisze:Trudno powiedzieć: bo jak to zmierzyć?prokopcio pisze:Przy jakiej prędkości wiatru finalnie udało Wam się odpalić ?
Siwres pisze:Nad wodą prawie każdy windsurfer i kajciarz sprawdza wiatr, aby dobrać wielkość żagla/latawca.
Siwres pisze:Chyba rutyna cię owładnęla i parcie na szkło. Raz ty wyrwiesz warun, innym razem warun wyrwie ciebie i rzuci o ziemię... i skończy się rumakowanie
Blazej pisze:Pamiętam jak na Żar przyjechali wymiatacze, wyciągnęli wiatromierze i rozpoczęli szpejenie bo wiało tylko 9m/s. Słuchaniem rad lokalesów zainteresowani nie byli...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość