Szkolenie paralotniowe przez email, youtube, pw.

Tu można wrzucać filmy. Zanim podzielisz się z nami swoim odkryciem, sprawdź proszę, czy już go tu nie ma.
Winston Smith
Latam: Nie latam
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Re: Szkolenie paralotniowe przez email, youtube, pw.

Postautor: Winston Smith » 15 września 2022, 10:33

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Od kilku lat nie oglądam telewizji.

Słusznie. To żeby zakończyć temat: dlaczego powielasz fałszywe informacje (o patronie mierzei) ?

cjsimon
Doświadczenie: Uczeń

Postautor: cjsimon » 15 września 2022, 11:16

"Słusznie. To żeby zakończyć temat: dlaczego powielasz fałszywe informacje (o patronie mierzei) ?"

https://www.prezydent.pl/aktualnosci/wy ... pleng,1790

posluchac od 4min

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 15 września 2022, 11:18

Winston Smith pisze:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Od kilku lat nie oglądam telewizji.

Słusznie. To żeby zakończyć temat: dlaczego powielasz fałszywe informacje (o patronie mierzei) ?

Bo słyszałem jak Duda to powiedział. I była to taka bufonada że zapamiętałem. Powielił to w jednym wystąpieniu mówiąc o inwestycyjnym planie Dudy. Boi się, że nic po nim nie pozostanie oprócz słabych żartów i niesmaku tak jak Kaczyński bo się więzienia i też mówi o tym w swoich przemówieniach.
Zbyszek Gotkiewicz

Winston Smith

Postautor: Winston Smith » 15 września 2022, 11:28

cjsimon pisze:posluchac od 4min

Dzięki, tego mi brakowało. Wychodzi na to, że Zbyszek zinterpretował słowo "patron" (https://pl.wikipedia.org/wiki/Patron) tak jak mu pasowało.

Prawdopodobnie zadziało się to: https://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_potwierdzenia

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 15 września 2022, 12:28

Nic nie zinterpretowałem. Specjalnie dla ciebie zacząłem słuchać przemówień Dudy żeby znaleźć tą jego zgodę na nazwanie rowu jego imieniem, ale mnie zemdliło.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
prokopcio
Latam: Swobodnie i z Napędem

Postautor: prokopcio » 15 września 2022, 19:54

Winston ja napisałem ogólnie, o tobie również. Mam wrażenie że padłeś ofiarą manipulacji albo przekupstwa skoro tak bardzo bronisz Dudusia. Ja nie atakuję ludzi proPisowskich nawet wielu z nich rozumiem , ba ... wielu z nich żyje się naprawdę lepiej za rządów Jarosława więc są za... i to jest normalne. Mi jako przedsiebiorcy żyje się gorzej, więc jestem przeciw i to też powinno być normalne do zrozumienia.
Nie podoba mi się że ujmują mi ( moim klientom którzy są też przedsiębiorcami ) a rozdaje się innym których jest więcej. Ale nie mam żalu do ludzi którzy z tego dobrodziejstwa korzystają. Rozumiem też rządzących bo lepiej ograbić nas bo jest nas mniej i mają w dupie nasze głosy a wspomogą tych co jest więcej bo głosów więcej. Proste.

Jednak nie ma co się rzucać jeden fo drugiego bo jesteśmy z dwóch stron bariery i obie strony mają rację tu i teraz. Ty zyskujesz ja tracę więc mamy różne poglądy.

Mnie ciekawi patrząc długodystansowo kiedy to wszytko pierdolnie i kto tak naprawdę przetrwa a kto będzie miał z tym problem. Na pewno nie rządzący którzy za rządu PIS ekstremalnie potrafili ustawić siebie i swoich bliskich a nawet dalszych krewnych - patrz cpk przykładowo.

Bez sensu jest rzucać się do gardeł.
Każdy ma swoją rację.
Ale można - a nawet trzeba dyskutować.
Łukasz Prokop

Awatar użytkownika
prokopcio

Postautor: prokopcio » 15 września 2022, 20:00

Ps. Nawet nie mam potrzeby słuchać telewizji, polityków, znać się na polityce.... widzę komu jest lepiej a komu gorzej i to tak pół na pół jest :)... niestety trafiłem w tą grupę gorzej traktowanych przez rząd. Nie rozumiem dlaczego to również przekłada się na plucie jadem jednych na drugich "nas"
Łukasz Prokop

Artur Rybiński

Postautor: Artur Rybiński » 15 września 2022, 21:22

Koleżanki i Koledzy, jesteśmy jedną paralotniową rodziną każdy z nas pomoże innemu bez względu na pochodzenie etniczne, wyznaniowe, podglądy polityczne. Nie obrzucajmy się fekaliami proszę.
Bądźmy ponad tym, z pomocą żagla, komina, napędu, lub chociaż piwka.
Pozdrawiam Was serdecznie.

Winston Smith

Postautor: Winston Smith » 16 września 2022, 09:56

prokopcio pisze:Mam wrażenie że padłeś ofiarą manipulacji albo przekupstwa skoro tak bardzo bronisz Dudusia.

Mylisz się, ja osobiście na obecnych rządach tracę (przynajmiej finansowo). Nie bronię Dudusia, tylko przeciwstawiam się tryskaniu przez Zbyszka żółcią przy byle okazji - nie pierwszy raz przy tym pisze rzeczy bez pokrycia.

prokopcio pisze:Ale można - a nawet trzeba dyskutować.

Zgoda, tylko żeby dyskusja miała sens i nie przeradzała się w pyskówkę, trzeba posługiwać się weryfikowalnymi argumentami a nie emocjami (przykłady z niniejszej "dyskusji": bufonada, rów jarosława, banda kretynów, skurwysynów).
Dlatego zwracam uwagę na media, bo uważam, że ich wieloletnia i bezkrytyczna konsumpcja powoduje taką właśnie histerię.
Żeby rozumieć mecz, nie trzeba być kibolem żadnej z drużyn.

Ukraina przed wojną też była państwem z silnymi podziałami społecznymi - jak myślicie, komu to było na rękę ?

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 16 września 2022, 10:15

To PiS wprowadził silne podziały wśród Polaków. Jak myślisz, komu to było na rękę?
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
prokopcio

Postautor: prokopcio » 16 września 2022, 10:17

Stanę jednak po stronie Zbyszka bo też mi się ulewa tym mianowaniem wszystkiego imieniem Kaczyńskeigo czy nowej odmiany tulipanów imieniem żony prezydenta i można by tu jeszcze powymieniać.
Nie jestem po żadnej stronie obozu bo wszyscy jak to pięknie zacytowałeś... więc ja nie muszę.
Wcześniej jednak nie spotkałem się z tak rozległym nazywaniem czegoś "swoim" imieniem jak również takiej propagandy, zakłamania i siania nienawiści ( z obu stron ). Podzielonym ludziom leci piana z ust bo to idzie z góry. Nawet nas to dotknęło tu na forum jak widać.... a nie powinno ;)

Bezpiecznych lotów !
Łukasz Prokop

Winston Smith

Postautor: Winston Smith » 16 września 2022, 10:50

Zbyszek Gotkiewicz pisze:To PiS wprowadził silne podziały wśród Polaków. Jak myślisz, komu to było na rękę?

To jest Twoja opinia, uważam, że błędna. Zaczęło się znacznie wcześniej - "moherowe berety", "odbierz babci dowód" i "młodzi, wykształceni z dużych miast".

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 16 września 2022, 11:12

Winston Smith pisze:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:To PiS wprowadził silne podziały wśród Polaków. Jak myślisz, komu to było na rękę?

To jest Twoja opinia, uważam, że błędna. Zaczęło się znacznie wcześniej - "moherowe berety", "odbierz babci dowód" i "młodzi, wykształceni z dużych miast".

Sugerujesz, ze oddzialy moherowych beretow sformowala obecna opozycja?
Mylisz nazwanie zjawiska z samym zjawiskiem.
Moja babcia mieszka na wsi, wiec sila rzeczy znam ta wies. Tam "od zawsze" stala swietlica. Duza. Za komuny odbywaly sie tam pokazy kina objazdowego, turnieje ping-ponga i cotygodniowe dyskoteki. Pozniej proboszcz, przy pomocy owych moherowych beretow "odzyskal" swietlice od panstwa i od temtej pory mlodziez siedzi na przystanku, pije piwo i pluje, ale zadne bezecenstwa sie na swietlicy juz nie odbywaja. Integracja mlodzeży umarla. Na przystanku ciezko zorganizowac cokolwiek.
Nastepne pokolenie wywiezie proboszcza na taczkach i dziadki znow beda narzekac, ze kiedys to bylo nie do pomyslenia.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 16 września 2022, 12:11

Podział społeczeństwa rozpoczął się od wmawiania Polakom, że część z nich jest wykluczona i pokrzywdzona. Zaczęli od emerytów, których nie stać nas leki i opał a skończyli na wielodzietnych rodzinach. Kupili głosy wyborcze oraz kler który robił za oficerów politycznych. Kaczyński zaczął budować państwo totalitarne w którym chce decydować o każdym przejawie życia obywateli włącznie ze sferą obyczajową I intymną. Niszczy życie samorządowe wprowadzając centralne zarządzanie. Tworzy na wzór Putina oligarchię w rodzaju Obajtka, Morawieckiego i partyjnych kacyków którzy bogacą się na państwowych zamówieniach (Szumowski, maseczki i respiratory oraz 4 dawki szczepionki). Walczy z opozycją za pomocą nielegalnych metod i tymi samymi metodami kontroluje swoją partię. Niszczy instytucje od których zależy bezpieczeństwo i przyszłość społeczeństwa: policja, wojsko, służba zdrowia szkolnictwo, sądownictwo, konstytucja.. Przejął publiczne media zastępując informację tępą propagandą a rozrywkę disco polo. Trudno spokojnie na to patrzeć bez względu jaki kraj jest niszczony w ten sposób a jeśli to dotyczy mojego kraju to silne emocje muszą być zrozumiałe
Zbyszek Gotkiewicz

Winston Smith

Postautor: Winston Smith » 16 września 2022, 13:19

uriuk pisze:Za komuny odbywaly sie tam pokazy kina objazdowego, turnieje ping-ponga i cotygodniowe dyskoteki.

Za komuny, panie, to w ogóle było lepiej i młodzi byliśmy ;) Za to od razu po upadku komuny PIS dorwał się do władzy i wygonił młodych na przystanek.

uriuk pisze:kiedys to bylo nie do pomyslenia.

No właśnie.

Winston Smith

Postautor: Winston Smith » 16 września 2022, 13:25

uriuk pisze:Sugerujesz, ze oddzialy moherowych beretow sformowala obecna opozycja?

Przeciwnie, sugeruję że społeczeństwo zawsze było, jest i będzie różnorodne. Obecna opozycja tylko to wykorzystała, żeby antagonizować jego części przeciwko sobie i ten podział jest przez sprzymierzone z nią media podsycany do dzisiaj (np. "nieroby przepiją 500+", "dzicz w skarpetkach i sandałach zaczęła jeździć na wakacje" "przez rozdawnictwo ludzie nie chcą pracować", itd.)

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 16 września 2022, 13:34

500+ było wprowadzone pod hasłem zwiększenia dzietności. Nic takiego się nie wydarzyło, ale uzależniło sympatie polityczne od rozdawnictwa pieniędzy, okradło wytwórców z finansów, doprowadziło do wysokiej inflacji. Czyli po nas choćby potop.
A mohery to była forpoczta pisu która uformowana ideologicznie za pomocą kleru wyszła walczyć o władzę dla Kaczyńskiego.
Zbyszek Gotkiewicz

Winston Smith

Postautor: Winston Smith » 16 września 2022, 14:05

Zbyszku, to jest taki strumień świadomości, że muszę pociąć go na plasterki.

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Podział społeczeństwa rozpoczął się od wmawiania Polakom, że część z nich jest wykluczona i pokrzywdzona.

Przecież tak było, tylko może w swoim środowisku tego nie widziałeś.

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Kaczyński zaczął budować państwo totalitarne

Tutaj by się przydały jakieś przykłady, bo inaczej to tylko frazesy bez pokrycia. Gdzie są prześladowania opozycji, procesy polityczne, represje wobec demonstrujących ?

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Tworzy na wzór Putina oligarchię w rodzaju Obajtka, Morawieckiego i partyjnych kacyków

Podaj proszę realny przykład, który PISowski oligarcha przejął państwowy majątek. Oligarcha z definicji wywiera wpływ na rządzących. Który to ?

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Walczy z opozycją za pomocą nielegalnych metod

Jakich? Że Pegasus ? 100 krajów świata go ma. Podaj proszę konkretny przykład.

Zbyszek Gotkiewicz pisze:policja

https://policja.pl/pol/aktualnosci/2128 ... l%20110000.

Podaję za Wikipedią i tvn24:
rok posterunki
2008 - 822
2012 - 692
2015 - 399
2021 - ok. 540
plany na przyszłość - dodatkowe 250.

Zbyszek Gotkiewicz pisze:wojsko

Są gigantyczne wydatki na zbrojenia, WOT, zresztą szkoda gadać, podaj proszę jakiś przykład.

Zbyszek Gotkiewicz pisze:sądownictwo

Jest tylko pretekstem do wrzasku że demokracja się skończyła.

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Przejął publiczne media

A pamiętasz może od kogo je przejął? Zdaje mi się że od PO i zastąpił w nich wyrafinowaną propagandę ("sam dojdź do tych wniosków co trzeba") prymitywną propagandą ("to jest dobre a to jest złe i kropka").

I tak jest mniej źle, bo za czasów PO wszystkie 3 duże telewizje mówiły jednym głosem, teraz możesz sobie wybrać kto Cię urabia.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 16 września 2022, 14:12

Przedstawiłem tylko swoje stanowisko. Nie mam zamiaru cię przekonywać przede wszystkim dlatego, że jesteś zaimpregnowany na argumenty. Stoisz po drugiej stronie barykady grożąc mnie i mojej przyszłości. Jesteś ślepy i głuchy na to co się dzieje wokół nas. Nie ma sensu dyskutować z człowiekiem który się wstydzi nawet swojego nazwiska.
Zbyszek Gotkiewicz

Winston Smith

Postautor: Winston Smith » 16 września 2022, 14:24

Zbyszek Gotkiewicz pisze:500+ było wprowadzone pod hasłem zwiększenia dzietności. Nic takiego się nie wydarzyło

Tutaj masz całkowitą rację.

Zbyszek Gotkiewicz pisze:ale uzależniło sympatie polityczne od rozdawnictwa pieniędzy

Tutaj też masz rację, uważam że trzeba było raczej obniżyć podatki rodzinom z dziećmi zamiast te pieniądze przepuszczać przez system i "dawać" do ręki.

Zbyszek Gotkiewicz pisze:doprowadziło do wysokiej inflacji.

A tutaj całkiem się mylisz. Inflacja wzrosła powyżej 3,5% dopiero po 3 latach od wprowadzenia 500+, a wcześniej nieco rosła i spadała. To chyba za długo, żeby wyciągać taki wniosek. Obecna inflacja to już całkiem inna bajka, i inne przyczyny.

Wróć do „Filmy paralotniowe”