I znów "nowość" swobodnie z silnikiem

Tu można wrzucać filmy. Zanim podzielisz się z nami swoim odkryciem, sprawdź proszę, czy już go tu nie ma.
Bumat
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Re: I znów "nowość" swobodnie z silnikiem

Postautor: Bumat » 17 kwietnia 2021, 10:39

eltomek pisze: A bo boję się, że mi się przy bombie liny zaplączą o kosz, albo wciągnie je śmigło, . Nie widzę w patencie Scrouta rozwiązania moich wątpliwości.

Ja tam, na razie, żadnych watpliwiości nie mam co do obecnych antywartości użytkowych. A tak przy okazji, to jest gdzieś dyskusja o kamerkach, które stwarzają zagrożenie poprzez możliwość zaczepienia linek, haczyki na butach, które mogą zrobić to samo. A tutaj mamy mega rozłożyste złomowisko, dodatkowo rozgrzane startem i smierdzące paliwem ...

Awatar użytkownika
wroblitis
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Re: I znów "nowość" swobodnie z silnikiem

Postautor: wroblitis » 17 kwietnia 2021, 13:47

A dla mnie jest to ciekawe rozwiazanie i chetnie bym tak polatał. Znam obydwa światy, latania swobodnego i napędowego. Jedynym poważnym mankamętem PPG, jak dla mnie, jest właśnie brak wygodnej półleżącej pozycji jaką zapewnia uprzaż z kokonem. Nie będę nawet wspominał o lepszym komforcie termicznym w lotach zimowych czy nad chmurami.
Raczej nie jest to patent skierowany do ortodoksyjnych swobodnych lataczy a do napedziarzy lubiących latać wysoko i długo, czyli do dość wąskiej grupy.

Wróć do „Filmy paralotniowe”