Łączenie linek węzłem zderzakowym

Tu można wrzucać filmy. Zanim podzielisz się z nami swoim odkryciem, sprawdź proszę, czy już go tu nie ma.
Awatar użytkownika
Marcin.
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Re: Łączenie linek węzłem zderzakowym

Postautor: Marcin. » 02 kwietnia 2018, 00:15

Dzieki Zbyszek za linka :) A tam to i punkty mocowania linek do czaszy tez poszly. No i jak napisali "agresywny" styl latania.
I powiem ze 14stron raportu to sporo jak dla mnie. Niektore sa o wiele krotsze zwlaszcza te opisujace latanie bez papierow.

Zbyszek Opole
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Sympatyk

Postautor: Zbyszek Opole » 02 kwietnia 2018, 00:25

Zbyszek Gotkiewicz pisze:
Po godzinie szukania znalazłem raport z tego wypadku. Tak nawiasem mówiąc, to PKBWL pracuje głownie dla siebie, bo przepływ informacji od komisji do środowiska pilotów jest praktycznie żaden.

https://bezpieczenstwo.dlapilota.pl/sit ... 206_RK.pdf

Może coś w tym jest ale w tym przypadku byłeś członkiem zespołu badającym ten wypadek.Czyli kto ma podejmować próbę przepływu komunikacji??

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 02 kwietnia 2018, 00:50

Zbyszek Opole pisze:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:
Po godzinie szukania znalazłem raport z tego wypadku. Tak nawiasem mówiąc, to PKBWL pracuje głownie dla siebie, bo przepływ informacji od komisji do środowiska pilotów jest praktycznie żaden.

https://bezpieczenstwo.dlapilota.pl/sit ... 206_RK.pdf

Może coś w tym jest ale w tym przypadku byłeś członkiem zespołu badającym ten wypadek.Czyli kto ma podejmować próbę przepływu komunikacji??

Najpierw trzeba tą informację odszukać. Nie ma żadnej możliwości odfiltrowania zdarzeń. Ani po dacie, ani po miejscu, ani po rodzaju statku powietrznego. Cześć tych zdarzeń jest odfiltrowana na stronie PSP. Problem w tym że nikt z tych raportów nie korzysta, nikt nie robi żadnych podsumowań, nikt nie wyciąga żadnych wniosków. Nie został zbudowany żaden system bezpieczeństwa w którym sprawy wypadków i bezpieczeństwa są normalnym problemem a nie tabu. PKBWL powstała aby spełnić standardy UE. Można powiedzieć że dostaliśmy kwiatek do kożucha. A właściwie do kufajki :(
Zbyszek Gotkiewicz

Wróć do „Filmy paralotniowe”