Zermatt - kilka ładnych ujęć
- arekgarbacz
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Przelotowiec
- Kontakt:
Zermatt - kilka ładnych ujęć
Miejsce ładne to i ujęcia ładne.. trochę "bzykania" na dziko pod jesienną inwersją. Start z ok. 3000 wiec udało się jeszcze kolejne 300-400 dokręcić i dolecieć do lądowiska
Pozdr!
ArekG
ArekG
-
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Re: RE: Zermatt - kilka ładnych ujęć
Widoki cudne, kiedyś tam się wybioręarekgarbacz pisze:Miejsce ładne to i ujęcia ładne.. trochę "bzykania" na dziko pod jesienną inwersją. Start z ok. 3000 wiec udało się jeszcze kolejne 300-400 dokręcić i dolecieć do lądowiska
Czym to kręcisz? Z lotu jedne ujęcie z kasku A te drugie? Kijek zamocowany gdzieś do uprzęży? Kokpitu?
- arekgarbacz
- Doświadczenie: Przelotowiec
- Kontakt:
Re: Zermatt - kilka ładnych ujęć
Z kasku GoPro6, z boku Insta360 One X
Niedawny zakup wiec jeszcze eksperymentuje - na załączonym filmiku kręcone ze standardowego kijka do Insta360. w środku kokpitu, po "drugiej stronie" przyczepiłem coś takiego, żeby się dało kijek przykręcić.
Po przykręceniu i zamknieciu kokpitu wystaje tylko kawałeczek, podczas lotu w spokojnych warunkach oczywiście można to rozciągnąć ... widać cień kijka na uprzęży.
Tu masz jeszcze troche innych pro porad na temat filmowania
Niedawny zakup wiec jeszcze eksperymentuje - na załączonym filmiku kręcone ze standardowego kijka do Insta360. w środku kokpitu, po "drugiej stronie" przyczepiłem coś takiego, żeby się dało kijek przykręcić.
Po przykręceniu i zamknieciu kokpitu wystaje tylko kawałeczek, podczas lotu w spokojnych warunkach oczywiście można to rozciągnąć ... widać cień kijka na uprzęży.
Tu masz jeszcze troche innych pro porad na temat filmowania
Pozdr!
ArekG
ArekG
-
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Re: Zermatt - kilka ładnych ujęć
O podobnym mocowaniu kiedyś myślałem, jednak właśnie ta wystające część mi nie pasuje ze względów bezpieczeństwa.
Do kamerki stosuje klipsa na usztywnieniu kokpitu. Jednak minusem jest kadr. Jak miałem otwarta uprząż to urozmaicalem kadr butami xD. W kokonie już to średnio wygląda
Do kamerki stosuje klipsa na usztywnieniu kokpitu. Jednak minusem jest kadr. Jak miałem otwarta uprząż to urozmaicalem kadr butami xD. W kokonie już to średnio wygląda