CichyBart pisze: nikt nie wskazał mi e-ppg, który miałby ciąg ~60kg, pozwalał na lot stały z silnikiem ~90minut oraz nie ważył sporo więcej, niż 35kg
Cytat z precla :
netope...@gmail.com pisze:
24 sty
W dniu czwartek, 23 stycznia 2020 19:45:01 UTC+1 użytkownik Łukasz Prokop napisał:
https://youtu.be/zKrnILob8z0
Coś cieniutko z mocą u Ciebie ale życzę POWODZENIA.
Mogę już trochę "uchylić rąbka tajemnicy" - tak na smaczek.
Na najnowszej naszej zabaweczce ( z wł. węglowych - kształtu jakiego jeszcze nigdy nie widziałeś), z pchającym (nowatorskim) elektrykiem i na Hadroniku 24 zrobiłem na dzień dzisiejszy 4 loty : 23min, 54min, 1h 17min i ostatni 1h34min . Na razie przerwa bo warun u nas nie sprzyja na dłuższe i wyższe loty (h 950m) no i aktualnie mała przeróbka zabawki.
PS. Upublicznienie zrobimy dopiero na Coupe Icare 2020 by pokazać że "Polak potrafi" tylko mu nie przeszkadzać.
Jak na razie wszystko idzie po naszej myśli . Szczegóły, filmy z testów naziemnych i lotów - dopiero na/po Coupe Icare 2020.
Pozdro
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Kiedyś liczyłem, że napęd elektryczny na pół godziny będzie ważył ponad 20 kg.
niestety teoretycznie nadal jest to prawdą ale też bardzo zależy od oczekiwanej prędkości/wznoszenia/skrzydła.
Mam tylko teoretyczne (podawałem) - a to się rozmija z praktyką. Polatam, pomierzę, będę liczył przy okacji doboru baterii.fotolot pisze:prośiłem Prokopcia o jego wyliczenia dla pgdrona
Ja zamknę projekt w 8tyś zł. Kolega ma "zabawkę" drona za ponad 20 tysi. Zakładając, że kilka rzeczy z drona po upadku przetrwa to mogę drona rozwalić wielokrotnie zanim sięgnę takiej kwoty albo dwukrotnie jeśli Nie zostanie nic do odzyskania.fotolot pisze:realizowany projekt pgdrona powiedzmy że skierowany jest dla bardzo wymagającej i majętnej elity takiej jak Ty(których z zalożenia stać też na rozpieprzanie takich zabawek o glebę na pstryknięcie palcem)
Po dopracowaniu projektu jego zawodność nie powinna być większa niż droższych od niego zabawek.