der pisze:Czy masz jeszcze jakieś nagranie z holu (od strony obecnej wyciągarki) ?
Kotwiona na ziemi to w sumie pierwszy hol w tej wersji.
Potem drugi filmik, gdzie widoczna jest wyciągarka zamontowana na wysuwanej ramie z profili stalowych. (odpada potrzeba dźwigania, niestety zajmuje sporo miejsca i do kombi byłoby chyba ciężko coś podobnego opracować.. może kiedyś się podejmę).
Na drugim filmiku nie odpaliłem procedury zwijania (muszę się przyzwyczaić do obsługi pilota

)
Ogólnie trochę materiałów mam, ale albo kadrowanie strasznie słabe, albo kręcone z ręki itd.. Może jak jest zapotrzebowanie na jakiś konkretny widok to następnym razem wezmę porządny statyw.
Tak, prokopcio, skopiowałem hamulec. Jak na razie wygląda w porządku, chociaż muszę dodać jeszcze jeden punkt podwieszenia, bo teraz minimalnie hamuje nawet na odpuszczonym (nie wyczuwalnie, po prostu trochę hałasuje). Chociaż nie kleiłem tego sam, znalazłem firemkę lokalnie, która się tym zajmuje. Kosztowało mnie to 100zł (koniec blachy zawijałem sam, bo nie wiedziałem jaki wymiar im podać).
Napisałeś powyżej
"
Może lepiej było by umiescić czujnik poza bębnem tzn np na dzwonie sprzęgla ( wymaga zmiany oprogramowania )"
A mi się wydaje, że nie trzeba zmieniać oprogramowania a jedynie parametr średnicy bębna. Ja zastosowałem u siebie inny czujnik niż Twój (dwa indukcyjne blisko siebie, liczą nie jeden magnes na obrót a cztery kawałki piasty na obrót). W Twoim sofcie musiałem więc oszukać jedynie średnicę bębna w parametrach.
Pozostaje mi więc opracować tę osłonę poliwęglanową.