Patenty na garażowe podwieszenie
Moderator: prokopcio
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Patenty na garażowe podwieszenie
Cześć,
Przydałyby mi się w garażu (betonowy strop) haki do podwieszenia się z PPG i PPGG celem regulacji, ale po pierwsze haki, które znalazłem w budowlanym przeznaczone są na mniejsze obciążenia (do 50kg na hak), poza tym chciałbym taki patent, w którym mógłbym się podciągnąć z ziemi.
Czy ktoś z Was ma sprawdzone rozwiązanie i może się podzielić projektem?
Zdrówka, eltomek
Przydałyby mi się w garażu (betonowy strop) haki do podwieszenia się z PPG i PPGG celem regulacji, ale po pierwsze haki, które znalazłem w budowlanym przeznaczone są na mniejsze obciążenia (do 50kg na hak), poza tym chciałbym taki patent, w którym mógłbym się podciągnąć z ziemi.
Czy ktoś z Was ma sprawdzone rozwiązanie i może się podzielić projektem?
Zdrówka, eltomek
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: Patenty na garażowe podwieszenie
Przykręć płytę z podwieszeniem za pomocą sześciu kotw każda po 50 kg udźwigu
Zbyszek Gotkiewicz
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Kotwy chemiczne mają około 800 kg udźwigu
- marek mastalerz
- Latam: Tylko Swobodnie
- Kontakt:
uriuk pisze:Kotwy chemiczne mają około 800 kg udźwigu
To weź dwie. Na moja odpowiedzialność

-
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Kołek rozporowy metalowy też daje radę. Na jeden o średnicy 12mmjest chyba 350kg, Bardziej mnie martwi, gdy tak wiszę, że razem z betonem wyrwie.
Nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje, ale warto wiedzieć
uriuk pisze:Kotwy chemiczne mają około 800 kg udźwigu
Nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje, ale warto wiedzieć
- Krzysztof Dro.
Ja mam w pokoju takie dwa mocowania https://allegro.pl/oferta/mocowanie-suf ... MDY1NzY%3D
Normalnie wisi tam podwieszany fotel ale tez ćwiczę, podciągam się i wygląda to stabilnie (jedno mocowanie do 300kg).
Normalnie wisi tam podwieszany fotel ale tez ćwiczę, podciągam się i wygląda to stabilnie (jedno mocowanie do 300kg).
- prokopcio
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Co do podwieszenia to zdecydowanie polecam mocno ruchome bo to o wiele bardziej odzwierciedla rzeczywiste warunki i wiele drobiazgów można sprawdzić przy mocnych przechyłach a nie tak stabilne jak pokazał kolega wyżej 
Ja się oparłem na takim rozwiązaniu, zarówno do PG jak i PPG sprawuje się wyśmienicie, plus taki, że można się wyżej wpiąć bo możesz obniżyć jedną stronę, wpiąć i wtedy obniżyć drugą do wpięcia ( podnosząc pierwszą ).
swoją drogą polecam ten rewelacyjny materiał.
Za to Ciekawią mnie Wasze pomysły na poniższe zapytanie mimo, że ja nie potrzebuję

Ja się oparłem na takim rozwiązaniu, zarówno do PG jak i PPG sprawuje się wyśmienicie, plus taki, że można się wyżej wpiąć bo możesz obniżyć jedną stronę, wpiąć i wtedy obniżyć drugą do wpięcia ( podnosząc pierwszą ).
swoją drogą polecam ten rewelacyjny materiał.
Za to Ciekawią mnie Wasze pomysły na poniższe zapytanie mimo, że ja nie potrzebuję

eltomek pisze:chciałbym taki patent, w którym mógłbym się podciągnąć z ziemi.
Łukasz Prokop
- Krzysztof Dro.
prokopcio pisze:Co do podwieszenia to zdecydowanie polecam mocno ruchome bo to o wiele bardziej odzwierciedla rzeczywiste warunki i wiele drobiazgów można sprawdzić przy mocnych przechyłach a nie tak stabilne jak pokazał kolega wyżej
Zgadzam się w 100% ale jak pisałem ja mam tam fotel, podwiesiłem do zdjęcia a kolega pytał o ppg to lepiej na sztywno (ale może się mylę to proszę mnie poprawić)

prokopcio pisze:Za to Ciekawią mnie Wasze pomysły na poniższe zapytanie mimo, że ja nie potrzebuję
eltomek pisze:chciałbym taki patent, w którym mógłbym się podciągnąć z ziemi.
Można zastosować pas transportowy i się podciągnąć po podwieszeniu lub kogoś poprosić głownie o opuszczenie

- ugryzek
Przy okazji, jak już pojawiło się zdjęcie tego czerwonego kosza "koniczyny" - kto to produkuje? Jaka jest jego historia? Kolega mnie regularnie pyta, bo właśnie taki mam, a ja mu regularnie odpowiadam, że nie wiem 

-
- Doświadczenie: Przelotowiec
ugryzek pisze:Przy okazji, jak już pojawiło się zdjęcie tego czerwonego kosza "koniczyny" - kto to produkuje? Jaka jest jego historia? Kolega mnie regularnie pyta, bo właśnie taki mam, a ja mu regularnie odpowiadam, że nie wiem
https://sklep.centrumparalotniowe.pl/166-fresh-breeze