Postanowiłem zaprezentować swoją pracę mocno ściąganą od Dera i Prokopcia z niewielkimi przeróbkami moimi. Oczywiście na wstępie chcę im podziękować za udostępnienie materiałów, opisów oraz zdjęć dzięki których można korzystać. Skopiowałem drugą windę jaką zaprezentował Der. Z racji tej że do mojego bagażnika samochodowego żadna z prezentowanych wyciągarek się nie zmieści pozostała opcja przewożenia tylko na haku samochodowym dlatego nie zależało mi na tym aby była ona lekka. oczywiście nie obyło się bez problemów przeróbek itp. itd.z prostej przyczyny różne silniki materiały oraz inwencja twórcza wykonawcy. Jak wszyscy największy problem miałem ze sterownikiem. Zgromadzenie elektroniki to połowa sukcesu największy problem to znaleźć osobę która to poskłada i zaprogramuje. na szczęście dzięki między innymi forum udało mi się znaleźć człowieka który to zrobił i działa.
Silnik postanowiłem zaadoptować taki jaki zastosował Der zamówiłem go bezpośrednio od chińczyka z alliexpres.
Bęben jego mocowanie oraz hamulec zerżnąłem również od Dera po co wymyślać skoro już ktoś to zrobił i działa

Manetka tu skorzystałem z projektu Prokopcia oczywiście z delikatną przeróbką obudowy a mianowicie jest delikatnie pogrubiona a to dlatego że miałem obawy że ta oryginalna pęknie. Dzięki temu pogrubieniu mam możliwość zamocowania diody w obudowie a nie w środku manetki dzięki temu sygnał świetlny jest o 100% lepiej widoczny. chętnie bym wstawił jakieś fotki z tej mojej partaniny