Loty Biwakowe Polska 2015

Tu można się naparzać do woli. W zasadzie tylko dla koneserów gatunku
Awatar użytkownika
JarekJx
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Kontakt:

Re: Loty Biwakowe Polska 2015

Postautor: JarekJx » 26 lutego 2016, 21:47

Moze po prosty dajmy szanse rozwinąć sie tej dyscyplinie , kazdy zasługuje na drugą , głęboko wierze ze ma ta rywalizacja ogromny potencjał :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
JarekJx #ParaSofa #TryFly

Awatar użytkownika
sky
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Sympatyk

Postautor: sky » 26 lutego 2016, 22:55

szybkibzykacz pisze:>To co Piotrek zrobil ze zlowiona zlota rybka z xc portalu wdeptalo w bloto wszystkich rywalizujacych.

widac ze slabo sledziles LB'2015
lot Michala zostal zgloszony 15.05 i mial 157km
marcin i krzysiek byli wtedy na 90km w andrzejowce, a do konca LB bylo jeszcze 4,5 miesiaca.
chcesz powiedziec ze zrobienie 67km i wyjscie na prowadzenie bylo nie do zrobienia?

>Moze uda sie cos konstruktywnie zaproponowac organizatorowi a on policzy do dziesieciu i wezmie pod uwage glos pilotow.

regulamin na 2016 byl konsultowany z pilotami i wziete zostaly pod uwage glosy pilotow.
jest kilka rzeczy nie rozwiazanych w LB. nie da sie jednak wszystkiego pogodzic.
np nosic sprzet albo nie nosic. łatwo jest jednak rzucac haselka bez przemyslenia.

>Popieram protest Chicago, nie podoba mi sie do konca sposob w jaki to robi, ale ma chlop sporo racji.

gdzie są te racje ?

wiesz co to jest promowanie zawodow?
wiesz po co sie zaprasza na zawody dobrych zawodnikow czy na turnieje dobre druzyny?
zrobiles kiedys jakie kolwiek zawody?

jak czytam te wszystkie pomowienia chicago to zwyczajnie chce mi sie z nich smiac.

luki w regulminie. dzwonil do michala. zrezygnowal ze smedavy i polecial z cernej. nie lubil marcina :)))))))

to jest polskie szukanie dziury w calym...

a slowa dotyczace sedziowania to zwyczajna zenada na resorach.
pzdr/sky

szybkibzykacz

Postautor: szybkibzykacz » 27 lutego 2016, 23:13

Spokojnie Piotrek, nie chce z toba wojowac (no chyba ze w tabelce xc).
Jest dyskusja na ten temat to wyrazilem swoja opinie. Tylko po to zeby inni wiedzieli ze sa tacy ktorym to posuniecie sie nie podobalo. Bylo jak bylo-jednym to przypasowalo, pozostalym nie. Chcialem tylko zaznaczyc, ze jestem w tej drugiej grupie i tyle.
Ps:Moze lepiej by wypadlo jakby namowic na udzial jakiegos prawdziwego celebryte?
Wojewodzkiego albo Ibisza? To juz dla jaj dopisalem

Pokój bracia!

Chicago

Postautor: Chicago » 03 marca 2016, 10:22

Emocje Opadły to OD NOWA POLSKO LUDOWA

cyt :Ze względu na specyfikę LB Polska'2015 od Uczestników wymagane jest stosowanie zasady Fair Play, kiedy to zwycięstwo nie jest celem, który należy osiągnąć za wszelką cenę. Postawa ta cechuje się przestrzeganiem Regulaminu i odrzuceniem korzyści wynikających z różnego rodzaju oszustw sportowych. Pilota przestrzegającego zasad Fair Play można poznać po godnym zachowaniu zarówno w wypadku zwycięstwa, jak i porażki. "

Piotr zastosował ta właśnie technikę Fair Play i skasował SWÓJ dorobek -marsz z Bogatyni na Smedave jakieś 30km
Cyt :5.2" Miejsce Startu do kolejnego Etapu musi się znajdować w odległości nie większej niż 500m od miejsca zakończenia poprzedniego Etapu."
koniec cytatu koniec etapu Smedava .
następny etap LB rozpoczął , lotem z Czernej Hory - od Smedawy to trochę więcej jak 500m , na miejsce stratu dotarł piechota ale na górę wjechał wyciągiem do Janskich Lazni się teleportował.
cyt : 5.6 W trakcie trwania LB Polska'2015, Pilot może cofnąć się do miejsca zakończenia dowolnego Etapu i kontynuować swoją Trasę zgodnie z Regulaminem. Niekorzystny Etap zostanie usunięty bez możliwości jego ponownego wykorzystania." koniec cytatu
Dobre może się COFNĄĆ ale nie przesunąć do przodu.
cyt : " Pokonując Trasę należy zachować jej ciągłość oraz kolejność chronologiczną" koniec cytatu
Czy wiesz co znaczy CIĄGŁOŚĆ ? chyba nie, choć to właśnie napisałeś.
Organizatora i zaproszonych do LB nie dotyczy?
cyt:4.5 "Korzystanie z wszelkich środków transportu publicznego (autobusy, kolej szynowa i linowa, wyciągi itp.), pojazdów (samochody osobowe i ciężarowe, motocykle, rowery itp.) oraz pomocy osób trzecich, w trakcie trwania poszczególnych Etapów Trasy, jest zabronione". koniec cytatu
A nie widziałem też tracka ze ten odcinek PIOTR czyli Smedava- Cerna Hora pokonałeś piechotą .
Ciekawym jest czy Spike też wszedł czy wjechał wyciągiem na miejsce startu, dotyczy to prawie wszystkich jedno etapowych przypadkowych lotów które po telefonicznej agitacji zostały uwzględnione w rankingu LB
Nigdzie w regulaminie nie pisze ze można stosować zasadę wielokrotnego startu.
Pisze że można cyt :5.4 Podczas całej Trasy dany Pilot może pokonać w całości na piechotę tylko jeden Etap" koniec cytatu
Oraz że można cyt : 5.6 W trakcie trwania LB Polska'2015, Pilot może cofnąć się do miejsca zakończenia dowolnego Etapu i kontynuować swoją Trasę zgodnie z Regulaminem. Niekorzystny Etap zostanie usunięty bez możliwości jego ponownego wykorzystania." koniec cytatu
Czyżby samobój regulaminowy dla nieomylnego
Nie chciało mi się siedzieć i kopiować ale jestem trochę zmuszony .
KKP przestał wspierać LB nie z mojego powodu . Jeśli KKP nie wypowiada się w tej kwestii , jest to jego wyłączna sprawa .
Pozdrawiam Chicago
PS. są szanse na minusy

Chicago

Postautor: Chicago » 03 marca 2016, 10:24

Żeby było więcej szans na minusy to w osobnym poście
Regulamin do wglądu na stronie KKP .
Pozdrawiam Chicago ; może zmienię ksywkę na ZŁOŚLIWY

Awatar użytkownika
JarekJx
Kontakt:

Postautor: JarekJx » 03 marca 2016, 10:49

Nie prościej było zwrócić na to uwagę po koleżeńsku ? Jako dobra radę by zmodyfikować regulamin by w przyszłych zawodach było juz tylko lepiej ? Kazdy popełnia błędy dogadajcie sie proszę Panowie bo potencjał zawodów LB Pokska jest bardzo wielki i moze wnieść nowe standardy wraz z nowa dyscyplina do paralotniarstwa . Miłego dnia Wam życzę

ajtam chujtam

Postautor: ajtam chujtam » 03 marca 2016, 10:54

Myślę że już starczy wylewania żali. Pierwsze koty za płoty czy jakoś.
Kolejna odsłona będzie na pewno lepsza a za dwa lata to nawet góry mają być dosypane w brakujących odcinkach;)

Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 03 marca 2016, 11:26

Chłopaki mają rację. Chicago, napisałeś co ci się nie podobało w poprzedniej edycji to spróbuj teraz zaproponować zmiany w regulaminie. Trzeba to zrobić w takiej atmosferze, żeby organizator to zrozumiał, chciał poprawić i nie traktował jako atak na siebie. Uważam że warto spróbować, bo dla mnie twoje ataki zaczynają wyglądać jak przejaw osobistej niechęci do organizatora zawodów. Takie podejście nic pozytywnego nie wniesie.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
JarekJx
Kontakt:

Postautor: JarekJx » 03 marca 2016, 11:29

Chicago mysle ze byłbyś dobrym konsultantem w tej sprawie bo wyłapałeś rzeczy ktore bardzo duzo mogą wnieść w nowa edycje , wszystko tylko zależy od intencji a wierze ze chodzi Ci o dobro ogółu a nie konfliktowość . Pozdrawiam

Chicago

Postautor: Chicago » 03 marca 2016, 12:33

Nie dziękuje Na początku napisałem ogólnikowo bez nazwisk i przytyków , myślę że zostawię furtkę dla Piotra każdy się myli ale nie przypuszczałem ze to powędruje w tym kierunku . o wielu rzeczach było mówione BO GDYBY NIE BYŁO W TYM TEMACIE ROZMOWY , rozmawiałem z Piotrem i Klubem KKP proponowałem i sugerowałem inne rozwiązania w regulaminie ALE!!!( sam doprowadził do tej syt , jedno etapowe jeszcze bym przebolał ) . Piotr robi sporo roboty , niestety - jest niereformowalny .Nie docierają do niego żadne argumenty nie tylko o sposobie podejścia do zasady Fer Play Ale też i do, dostosowania regulaminu LB do Polskich realiów oraz do potencjalnych pilotów biorących udział w LB, ja stawiałem na KAŻDEGO bez względu jakie ma umiejętności lotnicze by mógł konkurować z najlepszymi pilotami . Patrzę na trasa LB nie tylko pod kątem pojedynczych etapów czy jak życie pokazało dystansu na poziomie >200km patrzę jak pokonać cały odcinek jak wystartować i z skąd by pokonać trudne miejsca czy może je przejść lub dokonać tego jeszcze inaczej by spiąć tracka . . . co dalej od Jeseników lecąc na wschód etc .
Można się pomylić nie przewidzieć co wymyślą uczestnicy ale jako sędzia i organizator ?

Pozdrawiam Złośliwy Chicago

Awatar użytkownika
JarekJx
Kontakt:

Postautor: JarekJx » 03 marca 2016, 13:30

Awatar użytkownika
calhal

Postautor: calhal » 03 marca 2016, 14:08

sky pisze:
szybkibzykacz pisze:>To co Piotrek zrobil ze zlowiona zlota rybka z xc portalu wdeptalo w bloto wszystkich rywalizujacych.

wiesz po co sie zaprasza na zawody dobrych zawodnikow czy na turnieje dobre druzyny?

Nie biorę udziału więc trochę niezręcznie mi tu dyskutować. Jednak uważam, że owszem, zapraszać należy, ale IMHO jak na każdych zawodach powinien być jakiś określony termin zgłoszeń uczestników, przed rozpoczęciem tych zawodów.

Poza tym myślę, że loty zgłoszone w jednych zawodoach nie powinny być zgłaszane w innych (a wszelkie manipulacje typu usunięcie lotu w jednych zawodach, żeby zgłosić w innych powinny być traktowane jako oszustwo i dyskwalifikować delikwenta).
Dla przykładu we Francji lotów wykonanych w zawodach nie można zgłosić jednocześnie do CFD (federalny puchar w lotach na dystans, coś jak XC portal tylko prowadzony przez federację).

Niemniej jednak moim zdaniem inicjatywa bardzo fajna. Gdybym był w PL i miał więcej czasu, to chętnie bym wziął udział.
Pozdrawiam

gnida

Postautor: gnida » 03 marca 2016, 16:22

Chicago pisze:Nie docierają do niego żadne argumenty nie tylko o sposobie podejścia do zasady Fer Play Ale też i do, dostosowania regulaminu LB do Polskich realiów oraz do potencjalnych pilotów biorących udział w LB

Dobre. Kazać komuś realizować społecznie swoje własne pomysły i mieć jeszcze publiczne pretensje, że się nie udało. Prawdziwy mężczyzna ogarnia się i stawia obok coś lepszego. Wyższego. Ładniejszego. Wszystko na plus. A co robisz Ty?...

obiektywny

Postautor: obiektywny » 03 marca 2016, 17:28

calhal pisze:
sky pisze:

Nie biorę udziału więc trochę niezręcznie mi tu dyskutować. Jednak uważam, że owszem, zapraszać należy, ale IMHO jak na każdych zawodach powinien być jakiś określony termin zgłoszeń uczestników, przed rozpoczęciem tych zawodów.

Dokładnie tak powinno być, i dlatego doskonale rozumiem pretensje Chicago. Namawianie kogoś kto startując nie miał nawet planu brać udziału w zabawie/zawodach po zakończonym locie do zgłoszenia tego lotu, i to tylko ze względu na znane nazwisko nie jest sportowym zachowaniem.

Chicago

Postautor: Chicago » 03 marca 2016, 18:41

Gnida odpisałem ci co robię ale wylądowało to w MMA pewnie i słusznie. Wysil się poczytaj wcześniejsze wątki które część jest w MMA część już nie wiem gdzie i dopiero pisz lub Postaw minus to tak na odreagowanie anonimowy Kolego .

Chicago

Postautor: Chicago » 03 marca 2016, 19:26

Jeśli idzie o formułę to były podobne propozycje odsunięte by nie wprowadzać niepotrzebnego zamieszania I tak np. kto doleci z Np. Borska czy nawet z Białegostoku bo i tam chłopaki się holują w Karkonosze czy Tatry wykorzystując ośrodki -lotniska wpisane w mapę gdzie są stałe ośrodki holujące czy kto zrobi trójkąt np. Leszno; Borowa ; Borowa Michałków ;Michałków Leszno trzy dni trzy etapy . Lub do cel-powrót Konopki ; Borsk ;Konopki dwa etapy - można się bawić i tworzyć jest wiele miejsc gdzie holują można zaplanować fajną trasę, odwiedzić fajne miejsca spotkać się z ludźmi i pewnie tak można oblecieć Polskę byle wiatr był w plecy ;-) mamy też XCC czy XC portal na klasyfikacje pojedynczych lotów . I Loty Biwakowe , przez góry i pagóry I PO PŁASKIM , ale Piotr zapomniał ,że nie mamy miejsc gdzie można jak w Alpach wystartować z skądkolwiek gdzie każde zbocze oferuje miejsce do startu .LB Polska to impreza od startu do mety rozłożona w czasie kilku miesięcy - bez obowiązków ciążących na uczestnikach XAlps czy XPyr . Przy tak luźnej formule powinny być luźne proste zasady które dadzą szanse rywalizacji KAŻDEMU bez względu na umiejętności jeden super Lata inny ma petardę w nogach..
JA nikomu Nic nie każe. .Jeśli się ktoś podejmuje zrobić imprezę dla mas , powinien robić to dobrze a przede wszystkim umieć to robić nie kombinować .Dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane .
Pozdrawiam złośliwy Chicago

Chicago

Postautor: Chicago » 04 marca 2016, 10:04

Piotr Jurek - najaktywniejszy pod katem minusów zero aktywności w LB
Piszesz że cyt : Bardzo podoba mi się idea i chciałbym ją przetestować własnymi organami. W trakcie myślę będę miał 100 pytań do. Wierzę w ideę fair play, wierzę że ktoś kto zadał sobie tyle trudu by odpalić zawody w naszych średnio nadających się do tego warunkach będzie działał przejrzyście dla dobra zawodników i samych zawodów. koniec cytatu

Widzisz walisz minusy,jak kura jajka a pewnie nawet nie zadałeś sobie trudu, by przeanalizować działania sędziego dla własnych korzyści ,JA właśnie chce by tacy jak ty i inni mieli poczucie ze wszystko co zrobią nie pójdzie na marne ze nikt nie odbierze im satysfakcji i radości z włożonego wysiłku a końcowa klasyfikacja nie będzie zdominowana jednodniowymi przypadkowymi lotami na 18 startujących 7 Pilotów 1 etap tylko lotny zgłoszony do LB po wrzuceniu tego na xc portal ( telefoniczna zaproszenie do LB ),-4 Pilotów pokonało jeden etap pieszo dyst 20+km , 7 PILOTÓW pokonało min 2 etapy w tym jeden pilocik znalazł się na 4 pozycji po nie sportowym zachowaniu ,
Reszte poukładaj sobie sam
Pozdrawiam cię Piotr życzę sukcesu w LB 2016. Chicago

tak dla rozeznania wynik start dystans przeloty pieszo % lotu meta
Miejsce 7 Krzysztof 77,88 15.03 Bogatynia E 219,50 km 92,50 127,00 64 30.07 Łysiec
oficjalny start
Miejsce 4 Piotr 90,70 04.07 Cerna Hora E 110,10km 67,10 43,00 66 30.07 Łysiec
MIEJSCE 1 Michał 157,57 18.05 Żar E 181,30km 181,30 0,00 100 18.05 Brzostek

do wglądu na stronie KKP

Awatar użytkownika
sky

Postautor: sky » 04 marca 2016, 13:25

Chicago pisze:Nie dziękuje Na początku napisałem ogólnikowo bez nazwisk i przytyków...

Oświadczenie Organizatora LB POLSKA 2016

Ponieważ chicago zajmuje się trolowaniem zawodów LB’2016, zwracam uwagę czytelnikom forum, że jego wypowiedzi są kłamliwe i świadomie wprowadzają czytających w błąd. Jego posty nie są wypowiadane w imieniu żadnego z uczestników LB’2015, a sam nie brał działu w tych zawodach.

Link do wcześniejszego oświadczenia:
viewtopic.php?f=7&t=349#p2744
Link do wyjaśnień bezpodstawnych zarzutów chicago:
viewtopic.php?f=7&t=349&start=20#p2833
pzdr/sky

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 04 marca 2016, 14:02

Sky. Czy możliwe są zmiany regulaminowe przeprowadzone w taki sposób, aby piloci mający wątpliwości uzyskali regulaminową gwarancję co do tego, że nie będzie takich problemów jak w zeszłym roku?
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
sky

Postautor: sky » 04 marca 2016, 14:28

jakie były problemy wg ciebie w LB'2015 ?
pzdr/sky

Wróć do „MMA”