Debil w podpiety do Paralotni

Tu można się naparzać do woli. W zasadzie tylko dla koneserów gatunku
Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Re: Debil w podpiety do Paralotni

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 09 kwietnia 2017, 18:56

Nie feruję żadnych wyroków. Jedynie proszę żeby zwracać uwagę w przepadku popełnienia błędu przez pilota w taki sposób, żeby ta uwaga odniosła skutek edukacyjny bez dodatkowego upokażania. Bo wykorzystanie czyjegoś błędu po to żeby go publicznie obrażać nie daje ci dobrego świadectwa.

Acha. Zamiast określenia debil lepiej użyć kolega pilot. Bo będziemy się pewnie spotykać nie raz na startowiskach i dzielenie pilotów na debili i przechujów nikomu nie służy.
Zbyszek Gotkiewicz

Chicago
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Sympatyk

Postautor: Chicago » 09 kwietnia 2017, 19:15

JA nie boje się niczyjego świadectwa - każdy kowalem swojego wizerunku ,mam swoje lata sam dobieram sobie znajomych i przyjaciół nie wazelinuje i tiutiukam żeby być na siłę lubianym . W tyłku mam czy ktoś pomyśli o mnie tak czy siak po tym nazewnictwie kolesia latającego nad startującym śmigłem , pisze tydzień po fakcie mimo ze wielu to widziało i nikt nie wychylił .
A nazywam rzeczy po imieniu jak na to według mnie zasługują - mogłem użyć gorszych epitetów ale się powstrzymałem .
Jak debil czuje się obrażony to służę swoja osoba .
Jak ktoś oszukuje lub kombinuje to mówię , nie mam kłopotu powiedzieć komuś w twarz ze jest taki czy siaki ,lub - że go po prostu nie lubię .Umiem mówić NIE .
A ty Zbyszku masz z tym problem .

Pozdrawiam Chicago

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 09 kwietnia 2017, 19:33

Jeśli uważasz że stosowanie obraźliwych epitetów podoba się komukolwiek więcej niż tobie to chętnie poznam innych uczestników forum którzy cię poprą. Ja ze swej strony będę dbał o to, żeby piloci i sympatycy latania którzy tu zaglądają i piszą czuli się tu dobrze bez konieczności czytania o sobie że są debilami lub żeby wypierdalali (To już z innej dyskusji). A im więcej będzie takich określeń tym ostrzejsze będą reakcje moderatorów. Łącznie z kasowaniem tego typu wypowiedzi. Nie może być tak, że czyjaś niepohamowana agresja będzie narzucać sposób dyskusji o problemach ważnych dla wszystkich pilotów. I zauważ że udało mi się odpowiedzieć ci nie pisząc nic na temat co sądzę o tobie jako osobie.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
prokopcio
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Postautor: prokopcio » 09 kwietnia 2017, 20:02

Z jednej strony krytykuję różnych idiotów, co prawda nie latałem nad śmigłowcem ratowniczym ale było kilka sytuacji których nie przemyślałem, a za które też jakiś podobny "przydomek" bym miał szansę dostać... więc mimo wszystko stanę po stronie kolegi debila, może nawet poproszę żeby któryś moderator dopisał mi np "idiota", z perspektywy czasu mojego niedługiego latania wiem, że wielu z nas zrobiło coś debilnego w różnym stopniu.
Łukasz Prokop

Chicago

Postautor: Chicago » 09 kwietnia 2017, 20:03

Ale to co ty sadzisz o mnie to twoja sprawa i twoje prawo i nie zamierzam robić cokolwiek w tym kierunku , pisze i robię to na co mam ochotę.
PISu też nie kocha 50% Polaków a przecież tacy super Ale oni maja to głęboko w dupie ze kocha ich tylko połowa oni twierdza ze kochają ich wszyscy.
i decydują za wszystkich narzucając im swoja poprawność. A Pawłowicz np. wzór cnoty i poprawności czy wielu innych a ty się mnie czepiasz .Przykłady idą z góry . Powodzenia.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 09 kwietnia 2017, 20:11

Nie chodzi o to że się przejmujesz tym co sądzę o tobie. Problem w tym że Ty piszesz co sądzisz o mnie. Napisałeś: "Umiem mówić NIE .
A ty Zbyszku masz z tym problem ."
I czemu to miało służyć oprócz zrobienia przykrości oponentowi? Pisz o sobie.
Zbyszek Gotkiewicz

ciacholot
Doświadczenie: Były Pilot

Postautor: ciacholot » 09 kwietnia 2017, 21:01

Na naszej nowe łące jeszcze nie urosła trawa i wymyśliłem sobie genialnie, że sobie wyląduję dzisiaj na skraju, ale przed terenem przygotowanym. Niestety było miękko i prawie zaryłem pyskiem. Teraz nie wiem czy to kwalifikuje mnie do jakiejś jednostki chorobowej czy wystarczy mi porównanie do jakiejś części ciała.
Co proponujecie?
Nadmieniam, że odbyło się bez strat, a lot był z napędem.
Moja duma nawet tego nie zauważyła. Widziało dwuch. Obiecali nie rozpowszechniać.
I co teraz?
Mariusz Kilian

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 09 kwietnia 2017, 21:07

Czy określenie żółw błotny będzie satysfakcjonujące ? ;) Dopóki śmiejesz się sam z siebie to trudno będzie cię pokonać.
Zbyszek Gotkiewicz

ciacholot
Doświadczenie: Były Pilot

Postautor: ciacholot » 09 kwietnia 2017, 21:11

Swoje prawa mam! Do paralotni podpięty byłem!
Mariusz Kilian

Awatar użytkownika
max
Latam: Tylko z Napędem

Postautor: max » 09 kwietnia 2017, 21:22

Chyba na każdym forum obserwowalny jest przekrój całego społeczeństwa. Zawsze dochodzi do zgrzytów i choćby nie wiem jak zgodni i chętni do tworzenia przyjemnej atmosfery byli moderatorzy to zawsze w jakimś temacie zrobi się syf. Lata temu, jeszcze przed kursem śledziłem stare forum paralotniowe. Odniosłem wrażenie, że paralotniarze to mega indywidualiści, nie skorzy do pomocy, każdy z nich jest najmądrzejszy. Trochę szkoda, że tu też brakuje zgodności, bo z czasem odnoszę wrażenie, że zamiast programu na Discovery oglądam "Trudne Sprawy" na Polsacie. Temat dawno stracił sens i najlepiej byłoby go zamknąć. Osobiste roszczenia można załatwić na PW.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 09 kwietnia 2017, 21:31

Paralotniarze chętnie sobie pomagają. Naprawdę. Niestety czasem klepiąc cię po plecach gdy się zakrztusisz chcą ci złamać kręgosłup.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
Piotr Jurek
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: Piotr Jurek » 10 kwietnia 2017, 20:56

W kwestii używania epitetów wobec innych.
"Godność należy się każdemu na szacunek należy zasłużyć"
Myślę że bycie w małej społeczności paralotniowej o tak romantycznym charakterze ułatwia nam zadanie ...
no chyba że warunu do bani :(

szocik
Latam: Nie latam

Postautor: szocik » 15 sierpnia 2020, 16:48

oj nie wiem czy godność należy się wszystkim, jak patrzę w TV to mam wątpliwości.
Pozycjonowanie i budowa stron internetowych http://www.beako.eu pozycjonowanie wizytówek google moja firma, adwords.

Wróć do „MMA”