Wapno czyli po co komu wiedza

Tu można się naparzać do woli. W zasadzie tylko dla koneserów gatunku
Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Re: Pierwsze skrzydło EN-A & EN-B

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 04 stycznia 2022, 13:57

Marek. A kto to są Ci wy i my?
Zbyszek Gotkiewicz

marekvolsky
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Postautor: marekvolsky » 04 stycznia 2022, 13:59

Moi rodzice, to też to wasze komunistyczne pokolenie. Ale moi rodzice w przeciwieństwie do was szanują młodych, bo to młodzi ułatwiają również wam życie tworząc miotły z internetem.
Wy tutaj natomiast egoistycznie myślicie, że tylko wam się należą laury, bo umiecie to i owo, i że tylko wasze pokolenie jest takie mądre i wspaniałe, a młodych macie za debili.
Wstyd

marekvolsky

Postautor: marekvolsky » 04 stycznia 2022, 14:02

A jak macie do nas, młodszych takie pretensje, to teraz kluczowe pytanie
KTO NAS UCZYŁ I WYCHOWYWAŁ ? KOSMICI ?

Sami jesteście sobie winni
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2022, 14:05 przez marekvolsky, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 04 stycznia 2022, 14:03

marekvolsky pisze:Moi rodzice, to też to wasze komunistyczne pokolenie. Ale moi rodzice w przeciwieństwie do was szanują młodych, bo to młodzi ułatwiają również wam życie tworząc miotły z internetem.
Wy tutaj natomiast egoistycznie myślicie, że tylko wam się należą laury, bo umiecie to i owo, i że tylko wasze pokolenie jest takie mądre i wspaniałe, a młodych macie za debili.
Wstyd

Daj to do przeczytania swoim rodzicom. Niech wiedza jakiego gbura, chama i prostaka wychowali.
Zbyszek Gotkiewicz

marekvolsky

Postautor: marekvolsky » 04 stycznia 2022, 14:09

Zbyszek Gotkiewicz pisze:
marekvolsky pisze:Moi rodzice, to też to wasze komunistyczne pokolenie. Ale moi rodzice w przeciwieństwie do was szanują młodych, bo to młodzi ułatwiają również wam życie tworząc miotły z internetem.
Wstyd

Daj to do przeczytania swoim rodzicom. Niech wiedza jakiego gbura, chama i prostaka wychowali.

Gbura i prostaka, bo pisze prawdę o was ? To ty mnie nazwałeś pierwszy że jestem i w ogóle, że młode pokolenie gardzi wiedzą i nauka i że głupotą to cnota. Więc gburowatosc może sam sobie powinieneś zarzucić ? Ja ci brutalnie udowodniłem że mamy więcej wiedzy niż sobie wyobrażasz. Czasem niestety musi być brutalnie, żeby dotarło. A moi rodzice są ze mnie dumni, ale nie będę się przechwalał dlaczego
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2022, 14:17 przez marekvolsky, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 04 stycznia 2022, 14:15

Możesz zacytować co takiego obraźliwego napisałem? Umiejętność programowania i czytania ze zrozumieniem jak widzę nie idą w parze. Podobnie jak szczerość i chamstwo.
Zbyszek Gotkiewicz

marekvolsky

Postautor: marekvolsky » 04 stycznia 2022, 14:19

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Możesz zacytować co takiego obraźliwego napisałem? Umiejętność programowania i czytania ze zrozumieniem jak widzę nie idą w parze. Podobnie jak szczerość i chamstwo.

Na atak odpowiedziałem kontratakiem.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 04 stycznia 2022, 14:35

Jeszcze raz proszę o zacytowanie tych obraźliwego moich słów. CYTAT!
Zbyszek Gotkiewicz

rk
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: rk » 04 stycznia 2022, 14:41

marekvolsky pisze:A jak macie do nas, młodszych takie pretensje, to teraz kluczowe pytanie
KTO NAS UCZYŁ I WYCHOWYWAŁ ? KOSMICI ?

Sami jesteście sobie winni

Pisz za siebie samozwańczy reprezentancie młodych w IT.

Chciałem przemilczeć, ale dawno nie przeczytałem tylu bzdur w tak aroganckiej formie.
Przez takich zarozumialców wstyd się czasem przyznać kim się jest i co się robi...

P.S.
Chyba wątek zdryfował od ciekawego tematu certyfikacji glajtów.
Może moderator wrzuci bzdury "samozwańczego geniusza" do mma?

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 04 stycznia 2022, 14:47

marekvolsky pisze:A wy to stare wapno jesteście i w sumie to wam się nie dziwię, w końcu wychowaliście się w głębokim PRLu, pokolenie powojonnne , a w szkole dostawaliscie po łapach za pisanie lewą ręką. To teraz próbujecie to wcisnąć młodym, którzy mają obecnie w głowach 3 razy więcej niż wasze pokolenie. Dzisiaj młodzi zasuwają biegle w kilku językach, tworzą specjalistyczne oprogramowanie, w tym również dla projektantów paralotni, a ty nam zarzucasz upośledzenie umysłowe. Wstyd.

Jestem zawodowcem i ZAWSZE pytam, czy adept do szkolenia nie jest czasem programista. Z prostego powodu. Osobnik spedzajecy od dziecka mase czasu przy komputerze jest najprawdopodobniej uposledzony motorycznie. Nawet jesli cos tam cwiczy.
Widac tow kazdym sporcie wymagajacym kordynacji miesniowo-ruchowej, np sporty walki.
Oczywiscie sa wyjatki, ale to ulamek procenta.
Poza tym, jesli tyle pracujesz, to znaczy ze sie nie rozwijasz. Praca pochalania ci polowe dnia. A nagle zarzucasz ludziom, ktorzy nigdzie nie pracuja dluzej, niz ty zyjesz, ze sa chodzacym skansenem. A oni w tym czasie czytali i ogladali rzeczy, a ktorych nawet nie wiesz, ze istnieja.
Niewolnictwo istnialo od zawsze, ale teraz niewolnik stal sie dumny z tego, ze jest niewolnikiem ;)

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 04 stycznia 2022, 14:50

Tak zawsze gdy dochodzi do podważania wartości. Dla mnie wartością jest wiedza i mam uczulenie na gości którzy twierdzą że wierze mają do zarabiania pieniędzy a nie do latania. Widocznie muszą mieć inne wartości. Ten kawałek wątku jak najbardziej do mma.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 04 stycznia 2022, 14:54

marekvolsky pisze:
der pisze:Trudno ubić się klepiąc w Javie, HTML, SQL czy PHP.

Czasem warto wiedzieć dlaczego i jak coś działa. Tym bardziej, kiedy zależy od tego życie i zdrowie, a nie tylko drobne w kieszeni.

Bardzo dawno temu przez pewien okres czasu żyłem z pisania w turbo pascalu, ale nie wiem czy to mnie kwalifikuje do pokolenia "młodych gniewnych" czy raczej "starego wapna" :lol:

No i co z tego. Jakoś młodzi się nie zabijają, tylko te stare pryki co myślą że wszystkie rozumy pozjadali.

Co ty wiesz o zabijaniu...
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 04 stycznia 2022, 15:41

marekvolsky pisze:No i co z tego. Jakoś młodzi się nie zabijają, tylko te stare pryki co myślą że wszystkie rozumy pozjadali.

Zginelo 28 moich kolegow. Jednym z ostatnich byl Marcin, 21-letni programista. Byl troche madrzejszy od ciebie, ale byla w nim taka sama nuta arogancji dla wiedzy starych pilotow. Spieralismy sie o to, tlumaczylem mu ze jego postrzeganie swiata przez pryzmat IT jest bardzo ulomne, a paralotnia nie wybacza bledow w ocenie sytuacji. Nawet mu opowiedzialem scenariusz zagrozenia. Pol roku pozniej zginal dokladnie w sposob przepowiedziany przeze mnie.

Inny mlody gniewny, z Wloclawka, toczyl dokladnie takie same wojenki, w takim samym stylu, tylko nie tu, a na na preclu. Tez juz nie zyje. Tez glupio zginal, choc uwazal sie za madrzejszego od starych pilotow. A oni zyja.

Gdybys nie byl niewolnikiem zatrudnionym przy klepaniu kodu to bylbys oczytany. A wtedy znalbys powiedzenie "strzez sie starca w dziedzinie w ktorej ginie sie mlodo."

rg
Latam: Tylko Swobodnie
Kontakt:

Postautor: rg » 04 stycznia 2022, 15:42

Nie karmcie trola, to jest za słabe aby było prawdziwe...
uriuk pisze:Jestem zawodowcem i ZAWSZE pytam, czy adept do szkolenia nie jest czasem programista. Z prostego powodu. Osobnik spedzajecy od dziecka mase czasu przy komputerze jest najprawdopodobniej uposledzony motorycznie. Nawet jesli cos tam cwiczy.

Inny temat to że sam jestem w branży IT i zawsze śmieszy mnie to że tak dużo ludzi wierzy w stereotyp programisty jako spasionego okularnika siedzącego w piwnicy przed komputerem 18h dziennie :) [w sensie nieaktywnych ludzi bez życia i pasji innych niż siedzenie przed monitorem] A kilku programistów potrafiących całkiem nieźle latać znam :)
Obrazek
--
Najlepszą formą docenienia mojej pracy nad leonardo.pgxc.pl jest POLECENIE i wgrywanie logów.

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 04 stycznia 2022, 15:51

rg pisze:Inny temat to że sam jestem w branży IT i zawsze śmieszy mnie to że tak dużo ludzi wierzy w stereotyp programisty okularnika siedzącego w piwnicy przed komputerem 18h dziennie :) [w sensie nieaktywnych ludzi bez życia i pasji innych niż siedzenie przed monitorem] A kilku programistów potrafiących całkiem nieźle latać znam :)

Tez znam. Ale poniewaz zawod programisty jest dosc dobrze platny, to stanowia oni spory odsetek szkolacych sie. Moge powiedzec, ze wyszkolilem setki programistow. Dobra motoryke ma tylko kilku.
Jest jeszcze inny problem, Oni inaczej podchodza do nauki, bardziej teoretycznie (fimiki na YT, symulatory), co powoduje zapisanie sie nabytych umiejetnosci w korze nowej, zamiast w starych "gadzich" czesciach mozgu.
W silnym stresie mozg odcina zupelnie kore nowa. Bazuje na starych strukturach. A tam u tych orlow intelektu jest zapisane poslugiwanie sie mysza i gra w CS,

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 04 stycznia 2022, 15:55

Jakieś dwadzieścia lat temu programiści i ogólnie dział IT to była elita paralotniowa. Mieli czas, pieniądze i ciekawość świata. Oczywiście nie wszyscy, ale w dużej części. Podobnie kiedyś księża było elitą społeczną. Pycha kroczy przed upadkiem i wiele jest przykładów na to. Jak widać proporcje wśród programistów się odwróciły i ilość nie przeszła w jakość.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 04 stycznia 2022, 15:56

Wstyd

No przeciez ty nic innego w tej chwili nie robisz, tylko udowadniasz slusznosc tego twierdzenia :)

marekvolsky

Postautor: marekvolsky » 04 stycznia 2022, 16:01

O widzę, że teraz jest najazd nie tylko na młodzież, że nic nie potrafią. Najazd na specjalistów IT i innych branż. Dla was młody = głupi
A ja wam powtarzam po raz ostatni, że dzisiejsze młode pokolenie programistów i specjalistów innych branż potrafi 3 razy więcej niż możecie sobie wyobrazić.
Ale czego się można spodziewać od pokolenia, z którego pochodzą wszyscy polscy prezydenci, a każdy z nich ledwo duka po angielsku.
Na razie panowie, zadufani w sobie

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Re: Wapno czyli po co komu wiedza

Postautor: uriuk » 04 stycznia 2022, 16:07

Mieszkalem w NY w poblizu Harlemu. Nie zauwazylem, zeby znajomosc angielskiego mala jakikolwiek wplyw na intelekt. Malo tego, wiekszosc debili jakich znam swietnie mowila po angielsku.
To ze znasz angielski oznacza tylko, ze nie masz nic intersujacego do powiedzenia w dwoch jezykach,

ciacholot
Doświadczenie: Były Pilot

Re: Wapno czyli po co komu wiedza

Postautor: ciacholot » 04 stycznia 2022, 16:16

Moja starsza siostra prócz innych nie tylko werbalnych języków zna starocerkiewnosłowiański. Ale ona stara jest bo ma 58 lat i 6 miesięcy
Małomówna jest bardzo :lol:
Mariusz Kilian

Wróć do „MMA”