Co się stało z PFP ?
-
- Latam: Nie latam
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Co się stało z PFP ?
Akurat gdy wypadałem ze środowiska pilotów to ta organizacja przeżywała swój "festiwal". Po ludziach zaangażowanych w to przedsięwzięcie wydawało się, że coś z tego będzie. Ja przyglądałem się temu z boku i jako członek PSP nie za bardzo mogłem zrozumieć trochę taki nieprzychylny stosunek do PSP ludzi tworzących PFP. Pojęcie konkurencyjności w miejscu, gdzie wszystkim powinno zależeć na dobrostanie pilotów chyba nie miało tu sensu. W każdym razie po kilku latach widzę, że PSP jakoś tam trwa a PFP już chyba nie.
-
- Latam: Nie latam
- Doświadczenie: Były Pilot
- Kontakt:
Re: Co się stało z PFP ?
Powiedzenie, że PSP jeszcze trwa to stwierdzenie nieco nad wyraz ale faktycznie w porównaniu do PFP to faktycznie nie ta liga. Co zaś się tyczy Federacji, to chodzi tu głównie o trwającą lata nienawiść na linii Kraków i Beskid Wyspowy a Łódź i Warszawa. Jedynym celem PFP miało być bycie polityczną przeciwwagą dla PSP, ale jak widać w praktyce słabo to wyszło. Tzn PFP (chyba) jeszcze istnieje ale w praktyce jej działalność została zaniechana.
PS. Tak wiem odgrzewam kotleta ale dopiero teraz trafiłem na to.
PS. Tak wiem odgrzewam kotleta ale dopiero teraz trafiłem na to.
Mateusz Lubecki
tel: +48 660 43 44 46
tel: +48 660 43 44 46