Jackie pisze:Nemo 2. Skrzydło w miarę dobre tak jak mówi Zbyszek da się polatać i w miarę bezpiecznie
Zbyszek mowil dobrze o Nemo XX i Nemo 4. Ale widze, ze ty dalej zyjesz w swojej rzeczywistosci.
Jackie pisze:Nemo 2. Skrzydło w miarę dobre tak jak mówi Zbyszek da się polatać i w miarę bezpiecznie
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Jaclie. Jeśli chcesz oceniać instruktora to zrób to z łaski swojej dopiero po szkoleniu u tego instruktora.
uriuk pisze:Jackie pisze:Nemo 2. Skrzydło w miarę dobre tak jak mówi Zbyszek da się polatać i w miarę bezpiecznie
Zbyszek mowil dobrze o Nemo XX i Nemo 4. Ale widze, ze ty dalej zyjesz w swojej rzeczywistosci.
uriuk pisze:Jackie pisze:Nemo 2. Skrzydło w miarę dobre tak jak mówi Zbyszek da się polatać i w miarę bezpiecznie
Ja latałem na Nemo 2. Jest to zupelnie nowa konstrukcja nie majaca nic
wspolnego z poprzednim Nemo. Lata fajniej niz jedynka, zaskakuje dobra
doskonaloscia jak na konstrukcje przeznaczona dla pilotow nie
umiejacych latac. W przeciwienstwie do jedynki mozna duzo odwazniej
korzystac ze speeda, Oczywiscie sterowanie jest dostosowane do pilotow
mogacych robic bledy, dlatego drogi sterowania sa dlugie a skrzydlo
reaguje wolniej aby dac pilotowi czas na poprawki. Oczywiscie skrzydlo
jest w stanie zachowywac sie zwawo, ale do tego wymagane sa juz
umiejetnosci pilota a z reguly piloci z umiejetnosciami nie biora pod
uwage skrzydel podstawowych przy wyborze konstrukcji dla siebie. Start
za wyciagarka, hol, lot i krazenie oraz ladowanie sa bardzo proste.
Przy starcie skrzydlo nie za szybko wychodzi nad głowe dzieki czemu
nie ma przestrzalow i pilot ma wiecej czasu na kontrolowanie procedury
startu.
Zbyszek
Jaclie. Jeśli chcesz oceniać instruktora to zrób to z łaski swojej dopiero po szkoleniu u tego instruktora.
Jackie pisze:Zachowuje się pogardliwe do pewnych ludzi, spraw i on o tym dobrze wie... typowe u kierowców zawodowych , zbyt nerwowa praca, niech się zdecyduje czy hchce być instruktorem czy kierowcą
123 pisze:uriuk pisze:Jackie pisze:Nemo 2. Skrzydło w miarę dobre tak jak mówi Zbyszek da się polatać i w miarę bezpiecznie
Zbyszek mowil dobrze o Nemo XX i Nemo 4. Ale widze, ze ty dalej zyjesz w swojej rzeczywistosci.Ja latałem na Nemo 2. Jest to zupelnie nowa konstrukcja nie majaca nic
wspolnego z poprzednim Nemo. Lata fajniej niz jedynka, zaskakuje dobra
doskonaloscia jak na konstrukcje przeznaczona dla pilotow nie
umiejacych latac. W przeciwienstwie do jedynki mozna duzo odwazniej
korzystac ze speeda, Oczywiscie sterowanie jest dostosowane do pilotow
mogacych robic bledy, dlatego drogi sterowania sa dlugie a skrzydlo
reaguje wolniej aby dac pilotowi czas na poprawki. Oczywiscie skrzydlo
jest w stanie zachowywac sie zwawo, ale do tego wymagane sa juz
umiejetnosci pilota a z reguly piloci z umiejetnosciami nie biora pod
uwage skrzydel podstawowych przy wyborze konstrukcji dla siebie. Start
za wyciagarka, hol, lot i krazenie oraz ladowanie sa bardzo proste.
Przy starcie skrzydlo nie za szybko wychodzi nad głowe dzieki czemu
nie ma przestrzalow i pilot ma wiecej czasu na kontrolowanie procedury
startu.
Zbyszek
Ktoś podszywał się za Zbyszka? Seria Nemo jest chyba zawsze była polecana na szkolenia - można było bezpiecznie zacząć latać (zloty + pierwsze kontakty z termiką).
.
uriuk pisze:Jackie pisze:Zachowuje się pogardliwe do pewnych ludzi, spraw i on o tym dobrze wie... typowe u kierowców zawodowych , zbyt nerwowa praca, niech się zdecyduje czy hchce być instruktorem czy kierowcą
uriuk pisze:Jackie pisze:Zachowuje się pogardliwe do pewnych ludzi, spraw i on o tym dobrze wie... typowe u kierowców zawodowych , zbyt nerwowa praca, niech się zdecyduje czy hchce być instruktorem czy kierowcą
der pisze:Jackie. Nie wierzę, że to wylazło z Ciebie za raz po kursie. Takie rzeczy siedzą w człowieku dłużej.
Podejrzewam, że Andrzej miał z tobą prze..ne.
Z drugiej strony Uriuk przy nim to ostoja spokoju, taktu i wyrozumiałości. Rzekłbym, na żywo nie ten człowiek
Tamten potrafi trzymać krótko za ryj, co by mu się zwierzyna nie szamotała. Na dzień dobry zrównał do określonego poziomu a Ty wstydziłeś/bałeś się pytać. Wyłączył Ci się moralizatorski ton. Zamiast korzystać z praw "klienta".
Może tu pies pogrzebany ?
der pisze:Jackie. Nie wierzę, że to wylazło z Ciebie za raz po kursie. Takie rzeczy siedzą w człowieku dłużej.
Podejrzewam, że Andrzej miał z tobą prze..ne.
Z drugiej strony Uriuk przy nim to ostoja spokoju, taktu i wyrozumiałości. Rzekłbym, na żywo nie ten człowiek
Tamten potrafi trzymać krótko za ryj, co by mu się zwierzyna nie szamotała. Na dzień dobry zrównał do określonego poziomu a Ty wstydziłeś/bałeś się pytać. Wyłączył Ci się moralizatorski ton. Zamiast korzystać z praw "klienta".
Może tu pies pogrzebany ?
Jackie pisze:uriuk pisze:Jackie pisze:Zachowuje się pogardliwe do pewnych ludzi, spraw i on o tym dobrze wie... typowe u kierowców zawodowych , zbyt nerwowa praca, niech się zdecyduje czy hchce być instruktorem czy kierowcą
Znowu wiesz lepiej ode mnie kim jestem. Pozwol ze ci przblize:
Od 20 lat jestem zawodowywm instruktorem i pilotem (posiadam wlasny samolot). Moj drugi zawod to prowadzenie wypraw po pustyniach. Glownie Sahara, ale byo jeszcze z 5 innych na kilku kontynentach. W ramach urlopu jezdze sobie ciezarowka po Europie (jakies 2-3 tyg w roku) bo... lubie.
Z racji zawodu mam ciagle do czynienia z zestresowanymi ludzmi. Taki jeden zestresowany potrafi zepsuc cala wyprawe. Da dobra wszystkich uczestnikow, lacznie z "winowajca" musze umiec go spacyfikowac zanim zagrozi bezpieczenstwu swojemu lub innych. To nie jest gra w planszowki i mozna realnie zginac, wiec bezstresowe wychowanie sie nie sprawdza. Gosc na poczatku przechodzi faze buntu (nikt nie lubi slyszec o sobie rzeczy sprzecznych z tymi, ktore sobie wmowil), a pozniej jest zadowolony, a nawet zapisuje sie na nastepna wyprawe.
Na razie prezentujesz ksiazkowe zachowanie takiego typa.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość