fotolot pisze:Jackie pisze: ......... tak naprawdę każdy ma coś za uszami. Ktoś wpadnie kiedyś prowokować tu kłótnie i co będzie jedna wielka jatka która podzieli środowisko ,a wtedy ktoś z góry się za nas weźmie i zrobi czystki. Jest tu adminstrator niech zaostrzy rygor każdy atak personalny niech niech po prosi autora by wykasował. Ale niech sam skasuje i to na prawde wystarczy. Mam wscibską naturę chcę wiedziec dużo,......................
Zatem najlepiej zróbcie reset skasujcie ten wątek w cholerę bo tylko niepotrzebnie osoby trzecie zaczną domniemywać że w paralotniarstwie jakiś smród się ciągnie i patologia na poziomie wzajemnej komunikacji jest. Zacznijmy zmiany od siebie sami póki możemy jeszcze, bo jak tego nie zrobimy to ostrzegam ktoś inny z nami zrobi porządek
Czy Ty gościu chcesz narzucić cenzurę na to wolne forum i zacząć kasować dotychczasowych stałych jego bywalców?
Jakimi (kolesiami?) "osobami trzecimi" zaczynasz nas tu straszyć i ostrzegasz, że "zrobią z nami porządek" wg. "domniemania o patologii ....?
Jesli jesteś "wścibski" to o wielu rzeczach, w tym o prawdziwych odgórnych "patologiach", które drążą polskie paralotniarstwo, pewnie się dowiesz(a może już zanałeś ?) . Zaglądam tu dłuższy czas i powiem Ci, że komunikacja(czasami może faktycznie personalnie napastliwa) ogólnie jest tu na przyzwoitym poziomie, a uczestnicy w większości są do wielu obecnie panujących, znanych patologii , raczej w opozycji. Możliwe że jak z czasem szerzej otworzysz oczy na to co jest grane, to i Ty się przyłączysz.
ps.rozwiń co miałeś na myśli i do kogo kierowałeś rzucone hasło :..."Eliminujcie samozwańczych instruktorów itd bo to rzeczywiście zagrożenie" (chodzi Ci o doradczych "samozwańców"czy naznaczanych korupcyjną pieczęcią ...?)
Tak bo znam takie przypadki i wiem jak to się może skończyć-ponowną regulacja o zaostrzonym rygorze, gdzie większe koszty poniesa wszyscy i kursanci, i piloci i instruktorzy. Nie musisz mnie uświadamiać gdzie zaczyna się zepsucia, stare powiedzenie mówi że ryba psuje się od głowy. Tylko jeśli my na swoim poziomie się nie będziemy szanować to to zepsucia sięgnie niedługo dupy, a jak będzie już zbyt duży smrud to znajdzie się sprzatacz co to ureguluje i być może w drastyczny sposob. Nie oszukujmy się paralotniarza za bardzo się nie lubi, nie widzę euforii w społeczeństwie, poza tym jesteśmy garstka. Dla polityków nic nie znaczącą mniejszościa, a to oznacza że jeśli wdepniemy innej grupie wpływów na odcisk to nas po prostu zaoraja dla tzw dobra większości. Co do instruktorów to tych to jednych i drugich. Na kursie pokazałem filmik jakiegoś instruktora co się wypowiadał w pewnych sprawach dotyczących paralotniarstwa. I wystąpił mały zgrzyt wyrzuty po co ja to oglądam itd. Odpowiedziałem wprost że po to bo to jest w necie, jak się czymś ktoś interesuje to szuka, tylko jest problem z weryfikacja. Ja wyznaje zasadę że informacja jest wiarygodna gdy znajdę jej potwierdzenie w conajmniej 3 źródłach i dlatego z dystansem podchodzę do wypowiedzi gdzie zauważam konflikt. Tu też sie znajdzie takie przypadki.
Odnośnie bywalców tego forum co budzą zastrzeżenia to jak najbardziej nie jestem za kasowaniem. Bo to obniżyli by tylko poziom wiarygodności. Bardziej jestem za ich zaznaczaniem, ale nie w stylu że ty taki i taki, nie potrafisz nawet buta zawiązać, bo takie odżywki z kolei obniża wiarygodność tej osoby. Ale sygnalizowanie tego na poziome np. Osoba z autorytetem daje zapis, w stylu przykro mi ale twoje teorie w tym zakresie są sprzeczne nie uznaje twoich kompetencji w tym zakresie. I podobny zapis kilku autorytetów jeszcze i wystarczy. Powagą autorytetu zachowana i świeżak który tu zagląda bez problemu rozpoznaje, kogo informacje są wiarygodne. Dlatego tak przestrzegam przed wycieczka i personalny i tych co chcą być uważani za autorytet. Doświadczenie to synonim rozwagi i opanowania, a nie furii. Jeśli ktoś wykazuje agresję w pisaniu to tym bardziej i w Realu taki może być...
Co do przyłącza i, to raczej nigdzie się nie przyłącze, bo raz za świeży jestem nie ogarniam tego wszystkiego jeszcze, a po drugie wstępnie raczej wyczuwam że to ktoś w najbliższej przyszłości rozniesie w pył. Za 10 tys głów nikt nie będzie przelewa łez. :