Pierwszy sparing na forum

Tu można się naparzać do woli. W zasadzie tylko dla koneserów gatunku
ajtam chujtam
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: ajtam chujtam » 19 lutego 2016, 11:40

Też uważam, że może powinno to być w osobnym wątku, ale po to jest forum, żeby prostować wątpliwości bo potem ludzie sobie za plecami obgadują rozne kwestie na startowiskach często zostając w błędzie.
Kasowanie niewygodnych wątków nawet jeśli są nieprawdziwe zarzuty prowadzi do umierania forum i niczemu nie służy. Od oceny mam plusy i minusy a moderator powinien być złem ostatecznym w odpowiedzi na zwykłe hamstwo.

z poważaniem Radosław Orłowski

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 19 lutego 2016, 11:59

Marek Perkowski pisze:Nie uważam, że to sie kwalifikuje do MMA. Dyskusja nie polegała na tym że jedna strona obrażała drugą lecz raczej miała merytoryczne zarzuty co do sposobu sędziowania LB15.

Oponenci mają nadal możliwość prowadzenia dyskusji na temat zeszłorocznych zawodów. Wątek informujący o tegorocznych zawodach trzeba otworzyć jeszcze raz. I tyle. Prawdopodobnie problem moderacji będzie tu wracał przy okazji szkół, producentów , usług bo zawsze znajdzie się ktoś kto ma jakieś reklamacje. Ja bym sobie życzył żeby w takich dyskusjach strony ograniczyły się jedynie do przedstawienia faktów bez podania co się sądzi o osobie z którą dyskutujemy. W tym przypadku dyskusja dość mocno odbiegła od takiego ideału, a kilkukrotnie zwracałem uwagę stronom, żeby ograniczyły się do faktów. Myślę że przeniesienie wątku do MMA jest korzystne dla wszystkich stron oraz tych którzy muszą to czytać.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
sky
Doświadczenie: Sympatyk

Postautor: sky » 19 lutego 2016, 12:13

Marek Perkowski pisze:miała merytoryczne zarzuty co do sposobu sędziowania LB15.

prosze bardzo żebys przytoczyl te merytoryczne zarzuty
pzdr/sky

Marek Perkowski
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Postautor: Marek Perkowski » 19 lutego 2016, 12:28

sky pisze:
Marek Perkowski pisze:miała merytoryczne zarzuty co do sposobu sędziowania LB15.

prosze bardzo żebys przytoczyl te merytoryczne zarzuty

Piotrze jak przeczytasz dwa pierwsze posty swojego adwersarza to te zarzuty zobaczysz. Nie chce mi się tego przeklejać skoro sam możesz tam zajrzeć.
Nie będę oceniał zasadności tych zarzutów bo nie czytałem regulaminu LB15.

Ale widać wyraźnie, że problem polega na tym, że Chicago mówi o IDEI lotów biwakowych a Ty mówisz o zapisach regulaminu. Jeden mówi, że idea zabawy w loty biwakowe polega na tym, że chodzimy i latamy a drugi mówi, że można robić też inne rzeczy jeżeli regulamin to przewiduje albo jeżeli to zostało uzgodnione z wybranymi uczestnikami. Myślę, że Twoje nerwowe reakcje mogą wynikać właśnie z nie odróżniania jednego od drugiego.

Awatar użytkownika
mazby

Postautor: mazby » 19 lutego 2016, 13:28

Hejka Zbyszku! jestem!

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 19 lutego 2016, 13:42

mazby pisze:Hejka Zbyszku! jestem!

Witam , choć ten dział to nie najlepsze miejsce dla spotkań towarzyskich :)

Pozdrawiam.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
sky

Postautor: sky » 19 lutego 2016, 14:41

Marek Perkowski pisze:Nie będę oceniał zasadności tych zarzutów bo nie czytałem regulaminu LB15.

i właśnie o to chodzi. właśnie w tym problem, ze są osoby, ktorym idea LB sie podoba i maja zaufanie do mnie jako do organizatora i wspieraja te zawody. nie zaglebiaja sie w regulamin bo wiedza, ze skoro robie to calkowicie bezinteresownie, wrecz dla idei, wkladam w to mnóstwo czasu, energii i wlasnej kasy, to nie mam zadnego interesu by w nich mataczyc, kombinowac czy oszukiwac.

i wtedy pojawia sie taki chicago.

wie jak jest, bo zna pilotow, ktorzy brali udzial w zawodach i wszystko jemu powiedzieli, wie co ja jako organizator robie bo sam mu na gorkach mowiłem, bo nie ma zadnej tajemnicy w tym. wie jakie sa problemy przy organizacji pierwszych tego typu zawodow i jedynych tego rodzaju w polsce, gdzie regulamin zostal stworzony od zera, poniewaz mu o tym osobiscie powiedzialem...

i co taki chicago wyrabia.

1. oferuje mi jako organizatorowi nagrody rzeczowe, ktore nastepnie kazde rozdac konkretnym uczestnikom, a w koncu ich wogole nie daje.
2. piesze paszkwila do zarzadu KKP i agituje poto by KKP nie wspieralo w 2016 LB, co posrednio w koncu mu sie udaje.
3. i w koncu zaczyna trolowac w watku o LB na forum paralotniowym.
- podwarza sedziowanie, mowi o lukach w regulaminie, o matactwach, o kombinowaniu itd...

i potem osoby postronne, ktore mnie wspieraly czy nawet zwyczajnie idea LB sie im podoba, nawet ty czy gotek albo uriuk, adninistratorzy, zaczynaja sie zastanawiac o co chodzi.
nikt nie zna regulaminu, bo po co skoro nie biora udzialu w zawodach, nikt nie wie jak bylo w LB'2015, nikt nie orietuje sie co zrobil jeden czy drugi pilot i dlaczego nie zglosil lotu albo nie wygral w zawodach.
widzi tylko, ze cos jest nie tak bo jakis gosciu wrzeszczy w nieboglosy "gwalcą i kradną"

i zaczyna sie jak zwykle w tym kraju. skoro jest halas a nie wiadomo o co chodzi to ze oszukują, kradną i zabijają.

reasumujac.

nie o idei tu jest mowa. nie o sprawiedliwosci, nie o lukach w regulaminie bo takowych nie ma.
regulamin LB'2015 zostal przedstawiony miesiac przed zawodami i taki pozostal do konca.
chicago zna dokladnie co i jak, ale chce to wszystko zniszczyc bo... wlasnie nikt nie wie dlaczego.
za to kazdy kto zna temat i czyta jego paszkwile wyraznie mowi jak wrednie postepuje.
do tego LB'2015 nie mialo sponsorow.
w tym roku juz sa. teraz dojdzie jeszcze element defraudowania kasy i bog wie czego.

a moze to widzisz inaczej ?
pzdr/sky

Winger

Postautor: Winger » 19 lutego 2016, 14:42

mazby pisze:Hejka Zbyszku! jestem!

...w swoim stylu, jak byk do składu porcelany... :D
Pozdrawiam,
Arkadiusz 'Winger' Ślusarczyk

Marek Perkowski

Postautor: Marek Perkowski » 19 lutego 2016, 15:21

a moze to widzisz inaczej ?[/quote]

w swoim poście podałeś informacje do których ( z powodu braku wiedzy co do faktów) nie mogę się odnieść.

Awatar użytkownika
sky

Postautor: sky » 19 lutego 2016, 16:24

Marek Perkowski pisze:w swoim poście podałeś informacje do których ( z powodu braku wiedzy co do faktów) nie mogę się odnieść.

niech zaprzeczy.
pzdr/sky

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 20 lutego 2016, 22:26

Założyciel wątku prosi o jego usunięcie. Zrobić to?
Zbyszek Gotkiewicz

Winger

Postautor: Winger » 21 lutego 2016, 00:49

Jeśli sky się zgodzi, jestem na tak. W przeciwnym wypadku zdecydowanie nie - niech sobie każdy swoją opinię wyrobi na podstawie dyskusji.
Pozdrawiam,
Arkadiusz 'Winger' Ślusarczyk

Awatar użytkownika
starry
Kontakt:

Postautor: starry » 21 lutego 2016, 09:58

Skasowanie to chyba zbyt wiele, bo to byłaby cenzura. Jeśli już, to warto by zmienić tytuł tego wątku, aby Loty Biwakowe nie kojarzyły się na Forum ( a teraz już też w Googlach ) głównie z tą dyskusją, która jak każda dyskusja jest potrzebna, bo pokazuje jakiś problem i pomaga ten problem rozwiązać.
Nowy tytuł powinien chyba zaproponować Piotr.
Darecki -starry
------------------------------
http://glajtem.pl

Chicago

Postautor: Chicago » 21 lutego 2016, 10:09

Czuje się Wywołany
Tak gdzie jest napisane w LB 2015 O nagrodach z mojej strony ? Nie ma , wiedz piloci nie został wprowadzeni w błąd.
Fakt planowałem takie nagrody dać o czym cię poinformowałem ale po twoich PIOTR - dla mnie mocno dyskusyjnych niesmacznych posunięciach , powiedziałem TOBIE PIOTR że moje nagrody nie będą do rozlosowania dla osób które ja uważam - że należy nagrodzić za te jednorazowe loty ale w w innych kategoriach jak Loty Biwakowe .A le TY się upierałeś wiedz wycofałem się od wręczenia w/w .
Jako Fundator nagród mam prawo do ostatecznej decyzji tym bardziej ze koszt nagród nie był mały.
Gdzie zanegowałem ze nie włożyłeś w to pracy , ja neguje twoje podejście do pilotów biorących udział w LB i do sposobu i oceny czy interpretacji Ducha LB .Marcin pisze ze nie za wszelką cenę nie interesuje go wygrana , ale ty za cenę krytyki i pozostawieniu kwasu zrobiłeś by nie być na szarym końcu tylko w pierwszej 5 . nie napisane jest w REGULAMINIE , że NIE MOŻNA ale to nie gra w Nintendo gdzie nie idzie , to rozpoczynamy od nowa, dlaczego ? jeśli nie poleciłeś to nie poszedłeś dalej, ze Smedavy na takie miejsce gdzie twoje umiejętności pozwolą dalej w duchu LB kontynuować zabawę -zawody . Nie chce mi się walczyć z twoim dyletanctwem piloci cię kochają i to co robisz ,a widać to po minusach , nie dałem w odwecie nawet jednego minusa tobie czy przybocznym jesteście za malutcy bym was docenił w taki czy inny sposób.
To raczej ty mnie obrażasz i nie pozostanę ci dłużny tylko powiem ci jak się spotkamy prosto w twarz gdzie leży problem .a nie tu na forum , bo Forum jest od innych spraw a nie od tykania się .Mnie Piotr nie wciągniesz w swoje gierki
Oczywiście rzuciłeś się na mnie jak ratlerek z przybocznymi klakierami co widać na +/-) ale ja to w de,,ie mam i dalej naświetlam ,ze jeśli było tak cudownie i sprawiedliwie to dlaczego zmieniłeś to na sezon 2016: wniosek - mam racje.
To ze uczulam pilotów że raz mówisz zabawa, a raz że NIE dla wszystkich mam takie prawo . Sezon 2016 zweryfikuje twoja wszechwiedze i zadufanie w nieomylnych decyzjach . Piloci -nie JA Piotr zweryfikują czy się czepiam czy nie Albo się bawimy albo zawody .
Jeśli idzie o Finansowanie LB to wszystko pokrył KARKONOSKI KLUB PARALOTNIOWY włącznie ze spotkaniem z Pawłem w Poniedziałek w Świdnicy. O którym nie wiem czy dla własnych celów nie zostało w żaden sposób naświetlone . Mistyfikacja była tak sugestywna że nawet ja myślałem ze jesteś taki PRO i we własnym zakresie i za własną kasę ,zorganizowałeś to spotkanie , przekonał mnie BRAK LOGA KKP nawet takiego mikroskopijnego , ale reklama Piotr garaże oczywiście była ,Ale to Karkonoski Klub jeśli się NIE MYLE ,sfinansował LB 2015 .Pozdrawiam Grzegorz

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 21 lutego 2016, 10:39

starry pisze:Skasowanie to chyba zbyt wiele, bo to byłaby cenzura. .

Jeśli założyciel tematu uważa że jego temat nie spełnia swojej funkcji to uważam że można go skasować. Nie wiem czemu określenie cenzura ma w tym przypadku blokować takie działanie. Przecież każdy, kto wypowiedział się w tym wątku ma możliwość założenia tematu i powtórzenia swojej wypowiedzi. Ja też byłbym za skasowaniem tematu, bo emocje są pożądane w dziełach sztuki a nie w dyskusji. Tutaj obie strony nie potrafiły ograniczyć się do rzeczowej wymiany argumentów i najlepiej cała ta wymianę zdań byłoby skasować.
Zbyszek Gotkiewicz

Janek44

Postautor: Janek44 » 21 lutego 2016, 10:56

Zbyszek Gotkiewicz pisze:
starry pisze:Skasowanie to chyba zbyt wiele, bo to byłaby cenzura. .

Jeśli założyciel tematu uważa że jego temat nie spełnia swojej funkcji to uważam że można go skasować. Nie wiem czemu określenie cenzura ma w tym przypadku blokować takie działanie. Przecież każdy, kto wypowiedział się w tym wątku ma możliwość założenia tematu i powtórzenia swojej wypowiedzi. Ja też byłbym za skasowaniem tematu, bo emocje są pożądane w dziełach sztuki a nie w dyskusji. Tutaj obie strony nie potrafiły ograniczyć się do rzeczowej wymiany argumentów i najlepiej cała ta wymianę zdań byłoby skasować.

Moim zdaniem tematy nie powinny być kasowane tylko dlatego, że autorowi nie spodobał się rozwój wątku.

Twórca/producent/organizator wrzuca coś i otrzymuje komentarze nie po swojej myśli. Wątek jest usunięty. To może nie jest typowa cenzura, ale takie usuwanie dyskusji które nie zmierzają w kierunku jakie widział sobie rozpoczynający temat sprawi że mało kto będzie chciał się tutaj wypowiadać...

Dlaczego nie usuniecie wątku w którym p. Uriuk nie zostawił suchej nitki na producencie zapasów (SKY), a na 4 podstronie wątku ujawnia że w sumie nie wiadomo co się działo z zapasem między fabryką a osobą która postanowiła go przełożyć przed terminem bo nie został kupiony od dystrybutora tylko jest z drugiej ręki (czyli np prywatny sprzedający - nie producent/dystrybutor - mógł go samemu układać)?

Awatar użytkownika
sky

Postautor: sky » 21 lutego 2016, 11:30

niech caly watek bedzie przerzucony do mma.
niech wszyscy widza o manipulacjach, falszu i oczernianiu jakie zrobil chicago.
ja wystarczajaco obalilem jego bezpodstawne argumenty.
w mma moze je pisac do woli.
bedzie wtedy naprawial moje LB.
tworzy nowe sprawy dla reportera do ktorych sie odniose oczywiscie.
bo sa osoby, ktore chca znac prawde.
sa tez osoby, ktore nie maja ochoty taplac sie w bagnie.
ja do nich naleze rowniez, ale musze bronic mojego dobrego imienia.
takie jest zycie.
pzdr/sky

Awatar użytkownika
sky

Postautor: sky » 21 lutego 2016, 11:33

starry pisze:Skasowanie to chyba zbyt wiele, bo to byłaby cenzura.

tak darek.
to forum rozni sie od starego tym ze ma moderatora.
moderator to nie cenzura.
moderator usuwa falszywe oskarzenia i obrzycanie blotem.
dba o merytoryczna dyskusje.
to nie ma nic wspolnego z cenzura.
pzdr/sky

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 21 lutego 2016, 12:08

Wątek już od pewnego czasu jest w MMA. A że w oskarżeniach padają zamiast argumentów określenia w rodzaju oszust, to ja uważam, że takie wypowedzi powinny być usuwane. I nie jest to cenzura, ale dbanie o poziom dyskusji. Można się różnić co do oceny zjawisk, ale nie można dopuszczać do sytuacji, w której różnica zdań może być pretekstem do ataków personalnych. Ponieważ ta zasada nie znalazła zastosowania w tym wątku, to najlepiej całego go wywalić i spróbować zacząć od nowa.
Zbyszek Gotkiewicz

Janek44

Postautor: Janek44 » 21 lutego 2016, 12:22

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Wątek już od pewnego czasu jest w MMA. A że w oskarżeniach padają zamiast argumentów określenia w rodzaju oszust, to ja uważam, że takie wypowedzi powinny być usuwane. I nie jest to cenzura, ale dbanie o poziom dyskusji. Można się różnić co do oceny zjawisk, ale nie można dopuszczać do sytuacji, w której różnica zdań może być pretekstem do ataków personalnych. Ponieważ ta zasada nie znalazła zastosowania w tym wątku, to najlepiej całego go wywalić i spróbować zacząć od nowa.

I za każdym razem jak gdzieś ktoś zacznie wyjeżdżać perwsonalnie to cały wątek będzie usuwany? I każdy będzie chciał jeszcze raz pisać z nadzieją że jego opinia nie pójdzie w kosmos gdy ktoś zacznie personalne ataki? W takich sytuacjach moderator powinien dawać ostrzeżenia, +ew komentarze na czerwono w problematycznych postach i na tym powinna się interwencja kończyć.

Nikt nie powiedział, że moderacja forum to lekkie zadanie. Pomysł z usuwaniem całych wątków pokazuje, że grupa mimo tej całej gównoburzy wokół waszych postaci to dużo lepsze miejsce na dyskusje.

Wróć do „MMA”