WYDZIELONE: Wycieczki personalne na temat zarządu PSP

Tu można się naparzać do woli. W zasadzie tylko dla koneserów gatunku
ciacholot
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Były Pilot

Re: WYDZIELONE: Wycieczki personalne na temat zarządu PSP

Postautor: ciacholot » 31 grudnia 2016, 09:52

Ja nie lubię makdonalda i kto mi zabroni tam nie iść no kto. Jest tu taki bohater?
A może ktoś mnie chce zmusić.
Jeśli natomiast pozwolicie podtrzymywaniem takiej pustej rozmowy na rozkwit twórczości niedowartościowanych frustratów o wybujałych pustych ambicjach to forum podzieli los grupy.
Przekupy z targu za komuny. Aż przykro patrzyć.
Z Nowym Rokiem Panie i Panowie.
Mariusz Kilian

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 31 grudnia 2016, 10:26

Ciacho. Cała ta dyskusja odbywa się jednak w miejscu do tego przeznaczonym i dotyczy ważnych wartości dla niektórych dyskutantów, bo inaczej by tak uparcie nie trwali przy swoich poglądach. To zupełne tak jakby jakiś obrońca życia zaczął głośno krzyczeć że jesteś mordercą bo zabiłeś karpia przeznaczonego na święta albo kurę na rosół. Ty mu tłumaczysz, że to normalne, a on w kółko: morderca, morderca. Chcesz być miły i kulturalny więc nie używasz siły dla uciszenia takiego osobnika bo zaraz usłyszysz od kogoś ze nie tylko morderca a jeszcze bandyta.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
prokopcio
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Postautor: prokopcio » 31 grudnia 2016, 11:22

Ciacholot ma rację. Te dyskusje prowadzą do nikąd.
Szczesliwego Nowego Roku
Łukasz Prokop

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 31 grudnia 2016, 11:49

Brak wyjasniania tez prowadzi do nikad, bo dookola "opozycji" zaczynaja sie gromadzic nowi wyznawcy. Przerabialem to wielokrotnie na wyjazdach.
Takie sprawy nalezy rozwiazywac. Ja najchetniej uczynilbym zmoderatorem kolege paralota. Jesli tylko wyrazi taka chec.

Awatar użytkownika
Lucjan Piekutowski
Latam: Nie latam

Postautor: Lucjan Piekutowski » 31 grudnia 2016, 12:18

prokopcio pisze:Ciacholot ma rację. Te dyskusje prowadzą do nikąd.
Szczesliwego Nowego Roku

Ja napiszę tylko kilka słów. Wkurza mnie zachowanie niektórych osób tworzących teorie spiskowe, po czym te teorie są wszędzie rozgłaszane, również przy kawie i na startowiskach. A mnie to nie obchodzi co ktoś sobie myśli na temat Gotka, Uriuka, czy forum. Mnie obchodzi latanie, warun, konwergencja i milion innych rzeczy związanych WYŁĄCZNIE z lotem na paralotni. To jaki ktoś jest, co je i z kim śpi mnie nie obchodzi i nie powinno mieć wpływu na aktywność lotniczą.

A właśnie jeszcze, regulamin. Na wielu forach jednym z punktów regulaminu jest to, że nie można mieć więcej niż jedno konto. To żadna dyktatura, masz jedno i o nie dbasz, jak ktoś nie narobi sobie syfu to nie musi zakładać drugiego "na wszelki wypadek". Są też w regulaminach zapisy że za pisanie nie na temat dostaje się ostrzeżenia i takie rzeczy się dzieją.

I jeszcze jedno dopiszę, być może wiele for padło, ale też wiele ich istnieje od lat, np fora samochodowe czy strzeleckie. Działają, nie było ich nigdy na grupach usentowych.
Ostatnio zmieniony 31 grudnia 2016, 13:06 przez Lucjan Piekutowski, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 31 grudnia 2016, 12:31

Interesuje się lotnictwem już jakieś 50 lat. Na początku moja fascynacja ograniczała się tylko do samolotów jako maszyn. Po kilkudziesięciu latach zauważyłem jednak, że lotnictwo to nie tylko maszyny, ale także i ludzie. I to od nich bardzo wiele zależy jak to lotnictwo wygląda. To dano w naszym lataniu. Od tego jakimi ludźmi będziemy zależy też jak będziemy latać. Dlatego trzeba na to też zwracać uwagę, a nie tylko na sprawy techniczne.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
Lucjan Piekutowski

Postautor: Lucjan Piekutowski » 31 grudnia 2016, 12:44

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Interesuje się lotnictwem już jakieś 50 lat. Na początku moja fascynacja ograniczała się tylko do samolotów jako maszyn. Po kilkudziesięciu latach zauważyłem jednak, że lotnictwo to nie tylko maszyny, ale także i ludzie. I to od nich bardzo wiele zależy jak to lotnictwo wygląda. To dano w naszym lataniu. Od tego jakimi ludźmi będziemy zależy też jak będziemy latać. Dlatego trzeba na to też zwracać uwagę, a nie tylko na sprawy techniczne.

Zbyszek masz rację, ale ja pisałem o tym, że interesuje mnie jakim ktoś jest glajciarzem a nie jego życie prywatne. Wiele razy słyszę zwyczajne obgadywanie czyjejś dupy w ogóle nie związane z lataniem, to nie ma związku a bardzo często negatywnie nastawia do danej osoby.

surmat@gmail.com

Postautor: surmat@gmail.com » 31 grudnia 2016, 12:59

Lucjan Piekutowski pisze:Zbyszek masz rację, ale ja pisałem o tym, że interesuje mnie jakim ktoś jest glajciarzem a nie jego życie prywatne. Wiele razy słyszę zwyczajne obgadywanie czyjejś dupy w ogóle nie związane z lataniem, to nie ma związku a bardzo często negatywnie nastawia do danej osoby.

Ale to od ciebie zalezy stosunek do takiej wiedzy i ludzi ktorzy ja rozpowszechniaja. Wiedza zaczerpnieta z internetowych zrodel wymaga uwiarygodnienia lub uprawdopodobnienia a w najgorszym razie analizy na bazie wlasnej wiedzy i doswiadczenia zyciowego. Bledem jest traktowanie za wiarygodne tresci ktorych nie mozna sprawdzic a ich bezkrytyczne rozpowszechnianie jest poprostu glupota. Sa tacy ktorzy bazuja na tej niewiedzy i glupocie ludzkiej i w imie sobie znanych powodow i celow machinalnie to wykorzystuja. Nalezy zadbac o to aby nie byc czescia takiego procederu ale to jednak trudne i baaardzo czasochlonne ? W ilu dziedzinach zycia mozna byc dobrze zorientowanym aby nie dac sie w cos wmanipulowac i pozostawic miejsce na swoja omylnosc?

żółty27

Postautor: żółty27 » 31 grudnia 2016, 13:00

der pisze:... A w kwestii weryfikacji proponuję podczas rejestracji dodać informację o obowiązkowym wpisie powitalnym w jakimś założonym wątku...

Dobry pomysł. Ja zaproponuje dodanie skryptu, żeby automatycznie pytał ile lin jest w rzędzie E, albo coś w tym stylu. Po zaznaczeniu właśćiwej odpowiedzi, prośba o akceptacje konta była by dopiero wtedy kierowana do moderatorów. Żeby nie wykluczyć osób chcących zacząć dopiero latać(nie znających prawidłowych odpowiedzi) mogły by być podane adresy email moderatorów, do których mogli by napisać prośbę o akceptacje konta. Chyba to by ułatwiło życie Uriukowi, i moderatorom forum? Pozdrawiam, i życze Wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku.

Awatar użytkownika
Lucjan Piekutowski

Postautor: Lucjan Piekutowski » 31 grudnia 2016, 13:11

surmat@gmail.com pisze:
Lucjan Piekutowski pisze:Zbyszek masz rację, ale ja pisałem o tym, że interesuje mnie jakim ktoś jest glajciarzem a nie jego życie prywatne. Wiele razy słyszę zwyczajne obgadywanie czyjejś dupy w ogóle nie związane z lataniem, to nie ma związku a bardzo często negatywnie nastawia do danej osoby.

Ale to od ciebie zalezy stosunek do takiej wiedzy i ludzi ktorzy ja rozpowszechniaja. Wiedza zaczerpnieta z internetowych zrodel wymaga uwiarygodnienia lub uprawdopodobnienia a w najgorszym razie analizy na bazie wlasnej wiedzy i doswiadczenia zyciowego. Bledem jest traktowanie za wiarygodne tresci ktorych nie mozna sprawdzic a ich bezkrytyczne rozpowszechnianie jest poprostu glupota. Sa tacy ktorzy bazuja na tej niewiedzy i glupocie ludzkiej i w imie sobie znanych powodow i celow machinalnie to wykorzystuja. Nalezy zadbac o to aby nie byc czescia takiego procederu ale to jednak trudne i baaardzo czasochlonne ? W ilu dziedzinach zycia mozna byc dobrze zorientowanym aby nie dac sie w cos wmanipulowac i pozostawic miejsce na swoja omylnosc?

Widzisz masz rację, w wielu dziedzinach trzeba uważnie słuchać i nie dać się wkręcić. Ja niestety już w naszym środowisku zacząłem zauważać i nawet doświadczać tego że ktoś tam z kimś nie gada, nie siada do stolika, są grupy które się nienawidzą i czasem można dostać rykoszetem czyjejś kłótni, smutne.

Awatar użytkownika
der
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: der » 31 grudnia 2016, 15:17

Kiedy się to czyta jeszcze by kto pomyślał że to najważniejszy problem paralotniarza. Taka społeczność grupowa. Istnienie w niej i analizowanie wszystkich wątków jeden po drugim. Walka o wolność słowa. Po czym dochdzi do jakiegoś wyjazdu, spotkania na startowisku, na giełdzie i okazuje się że nikt o tym nie mówi. Wcale. Ostatecznie w formie szydery jakimś półsłówkiem. Nawet z Fraglesem ludzie rozmawiają. Dacie wiarę? Tyle jest to wszystko warte.

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 31 grudnia 2016, 15:24

Bo tu chodzi o walke o kolejnosc dziobania. Na startowisku mozna ustalic hierarchie w prostszy sposob :).

Awatar użytkownika
Lucjan Piekutowski

Postautor: Lucjan Piekutowski » 31 grudnia 2016, 15:49

der pisze:z Fraglesem ludzie rozmawiają. Dacie wiarę?

Potwierdzam, Fragles na żywo jest całkiem spoko, większość pilotów na żywo to bardzo fajni ludzie, gdyby nie internet to pewnie takimi by pozostali.

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 31 grudnia 2016, 16:33

Fraglesa spotalem raz, na zawodach. Najpierw na odprawie organizator dlugo i ceierpliwie tlumczyl jak ominac strefe zakazana. Pozniej grupka pilotow wleciala w ta strefe i zostali zdyskwalifikowani. Wszyscy przyjeli to z pokora, a Fragles sie klocil i upieral, ze organizator nic nie mowil na ten temat. Poniewaz bylem na odprawie, to uznalem Fraglesa za inteligentego inaczej i wyjatkowo upierdliwego.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 31 grudnia 2016, 16:53

No i od tego zaczęła się kariera fraglesa jako osoby obniżającej standardy dyskusji. Następnie te obniżone standardy zostały potraktowane jako norma i trudno teraz nawet odwoływać się do jakiś wzorców, choć muszę stwierdzić że poziom dyskusji na tym forum jest w znakomitej większości przyzwoity. Czasem wpada tu ktoś z poetyką precla, ale odbija się od ściany i odpada. Oby tak dalej.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 31 grudnia 2016, 17:15

A, chciałem jeszcze dodać że podoba mi się pomysł żeby osoba która chce się zarejestrować przedstawiła się, najlepiej w kontekście latania co by było warunkiem akceptacji takiego użytkownika.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 31 grudnia 2016, 17:20

Przejzalem opcje pod tym katem i nie ma niczego takiego, co moglbym wlaczyc. Moze trzeba wgrac jakis modul, ale do tego potrzebny jest bardziej kumaty ode mnie w te klocki.

Awatar użytkownika
baton
Latam: Tylko Swobodnie

Postautor: baton » 31 grudnia 2016, 17:49

Z tego co pamiętam, można ustawić domyślną grupę dla nowo rejestrowanych użytkowników i ograniczyć tej grupie możliwość pisania do jednego działu/wątku.
Wymaga to tylko ingerencji admina, który musi ręcznie zmienić takiemu grupę na taką z pełnymi prawami, jak już się przedstawi.

Co do powyższej dyskusji: ja wiem, że zima, nie ma waruna i jeszcze żona/dziewczyna/babcia kazała dom na święta posprzątać, ale wrzućcie trochę na luz :D Naprawdę budzi to nieprzyjemne skojarzenia z "ciekawymi" miejscami w polskim internecie.

Dobroci w nadchodzącym roku życzę :)
Bartosz Wawrzacz

Awatar użytkownika
Lucjan Piekutowski

Postautor: Lucjan Piekutowski » 31 grudnia 2016, 19:46

uriuk pisze: inteligentego inaczej i wyjatkowo upierdliwego.

Jak widać po preclu, wielu można uznać za takich. Nie każdy rozmawia na wyżynach dyskusji, ale zdarza się że i ci "źli" komuś dupę uratują, pomogą.

Andrzejt
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Re: Paralotniowe prezenty znalezione pod choinką

Postautor: Andrzejt » 03 stycznia 2017, 01:07

Kurde, #SPECU, czekałem aż odpowiesz w temacie o PSP, tłumaczyłem sobie że pewnie nie miałeś czasu do tej pory poczytać naszego forum i dlatego nie widzę żadnego sprostowania, przyznania się że Cię poniosło, strzeliłes gafe na maxa, wiesz że zrobiłeś źle itp, ale widzę że Ty to czytasz i? Sorry bo wiem że na prawdę dużo dobrego robisz dla naszej społecznosci wbrew wielu decydentom którzy Cie oczerniaja. Ale Ty Ty chyba faktycznie zamiast jaj masz... szpare między nogami. Przeginam za pewne w bezpośredniością, ale poziom mojej irytacji w tym temacie przekroczył granice

Edtit admin ZG: nie mogę tego posta przenieść z poziomu komórki do MMA. Czy któryś z adminów to zrobi?

Wróć do „MMA”