Łączymy się z Polskim Stowarzyszeniem Paralotniowym.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Łączymy się z Polskim Stowarzyszeniem Paralotniowym.
Polskie Stowarzyszenie Paralotniowe jest ogólnopolskim stowarzyszeniem zrzeszającym pilotów, instruktorów, sympatyków. Przez kilkanaście lat działalności PSP rozwiązało wiele problemów naszego środowiska i taka organizacją będzie nam potrzebna cały czas. Pgforum stało się w ciągu ostatnich siedmiu lat miejscem spotkań paralotniarzy, wymiany informacji i pomocy w rozwiązywaniu wszystkich naszych problemów. Z powodu zbieżności celów działania dobrze by było połączyć forum z PSP. Stowarzyszenie zyskuje lepszy kontakt ze środowiskiem i platformę dla popularyzacji swojej działalności a piloci lepszy kontakt ze stowarzyszeniem i świadomość że w trudnych sprawach mogą liczyć na wsparcie poważnej organizacji. Obecnie PSP zapewnia nam ubezpieczenia, licencje sportowe i kalendarze. Inne funkcje ograniczone są jedynie naszą wyobraźnią.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Re: Łączymy się z Polskim Stowarzyszeniem Paralotniowym.
Zbyszek - to oświadczenie, że się połączyliśmy, czy że się mamy połączyć, czy też zapytanie o zgodę?
Bo temat mówi o trwającym łączeniu, w wiadomości piszesz o tym, że dobrze by było, gdyby tak się stało.
POzdro!
Bo temat mówi o trwającym łączeniu, w wiadomości piszesz o tym, że dobrze by było, gdyby tak się stało.
POzdro!
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Z jednej strony to zabiegałem o to od kilku lat więc nie powinno to być zaskoczeniem że w końcu jest zgoda zarządu. Teraz zostały kwestie formalne stąd można powiedzieć, że proces trwa i nie jest zakończony. Z drugiej strony chciałem uprzedzić osoby korzystające z forum o trwającym procesie aby nie odbierać im podmiotowości. Poza tym jak to na niektórych uroczystościach ślubnych: czy ktoś jest przeciw bo później protesty nie będą uwzględniane.
Zbyszek Gotkiewicz
- der
No to teraz, pozostaje PSP jakąś część składki kosztem rozmiaru kalendarzy przeznaczyć na utrzymanie portalu i PSP zbratać jeszcze za jego przyzwoleniem z dzieckiem Roberta Grubby https://leonardo.pgxc.pl
Po tym, jak xcportal odszedł do krainy wiecznego śniegu, grozi lawinowy spadek zainteresowania paralotniarstwem na naszym gruncie
No bo co to za latanie, którym nie można się pochwalić tylko między swymi ?
Tak, wiem, że jest xcontest, jednak na nim z listopadowym zlotem z Żaru albo żaglem w Mechelinkach trudno znaleźć się choćby na 5 obszernej stronie dziennika lotów, a u nas można było znaleźć się na samym pudle, strasznie to demobilizujące, ja już się zastanawiam nad sprzedażą jednej z wyciągarek
Po tym, jak xcportal odszedł do krainy wiecznego śniegu, grozi lawinowy spadek zainteresowania paralotniarstwem na naszym gruncie
Tak, wiem, że jest xcontest, jednak na nim z listopadowym zlotem z Żaru albo żaglem w Mechelinkach trudno znaleźć się choćby na 5 obszernej stronie dziennika lotów, a u nas można było znaleźć się na samym pudle, strasznie to demobilizujące, ja już się zastanawiam nad sprzedażą jednej z wyciągarek
-
- Doświadczenie: Przelotowiec
A czy w praktyce cokolwiek się zmieni, poza faktem, że nie będzie zrzutki na serwer?
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
matgaw pisze:A czy w praktyce cokolwiek się zmieni, poza faktem, że nie będzie zrzutki na serwer?
Może coś zmieni w sensie zaproponowania nowych rozwiązań i możliwości dla ludzi z pasją. Ja bym na przykład chciał zrobić system oceny pracy szkół a to jest możliwe jedynie przy połączeniu stowarzyszenia i forum pilotów. Poza tym mnie już się nie chce pracować społecznie i ogólnopolska platforma jest najlepszym sposobem na dzielenie się taką pracą. Co widać po tym ile zostało zrobione tu na forum.
Zbyszek Gotkiewicz
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
der pisze:No to teraz, pozostaje PSP jakąś część składki kosztem rozmiaru kalendarzy przeznaczyć na utrzymanie portalu i PSP zbratać jeszcze za jego przyzwoleniem z dzieckiem Roberta Grubby https://leonardo.pgxc.pl
Mnie pomysł z Leonardo się podoba. Jeśli Robert się zgodzi to będę lobbował za. Można by wtedy fundować nagrody dla poszczególnych zwycięzców. A zwycięskie panie umieścić w kalendarzu
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Tylko z Napędem
Zbyszek Gotkiewicz pisze:„..zabiegałem o to od kilku lat więc nie powinno to być zaskoczeniem że w końcu jest zgoda zarządu.....Poza tym jak to na niektórych uroczystościach ślubnych: czy ktoś jest przeciw bo później protesty nie będą uwzględniane.
„Jak nie wiadomo o co chodzi to....„
Czyli tak jak szczerze mowisz za siebie, ze to "slubowanie" to Twoje pragnienie.
Jak na moje to zyj ze swoim wybrancem, dlugo i szczesliwie.
Byle by dzialaly rownie konkurencyjne oferty ubezpieczen, nie przymuszajacych do skladek i sztucznej przynaleznosci do PSP. Od lat rozporzadzanego finansowo przez osoby nie majace nawet, jako takiego pojecia o aktywnym lataniu na paralotniach - jest to nienormalne i wiele w ostatnich latach tlumaczy.
Wsrod regionalnych stowarzyszen, znalazlbys o wiele ciekawszych autentycznych pasjonatow latania do partnerstwa dla usilowania tworzenia tu forumowej "rodzinnej atmosfery".
No ale rzadze serca to nie slugi...(tym bardziej nie "spoleczne" - co zaznaczyles...) Wiec pewnie z obecnym prezesem, jestescie tutaj dla siebie stworzeni.
Wesolych Swiat
i Spelniania Marzen
Ostatnio zmieniony 24 grudnia 2022, 02:03 przez fotolot, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Doświadczenie: Przelotowiec
Nie sądzę aby PSP było zainteresowane jakąś aktywną działalnością na forum, ale jestem otwarty się mile zaskoczyć
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
matgaw pisze:Nie sądzę aby PSP było zainteresowane jakąś aktywną działalnością na forum, ale jestem otwarty się mile zaskoczyć
Bardziej mam nadzieję, że to Forum będzie aktywniej działało poprzez PSP. Już to zaproponowane przeniesienia internetowej rywalizacji pod patronat stowarzyszenia daje nowe pomysły i możliwości. PSP jest taką samą organizacją jak to forum i jakość działań zależy wyłącznie od chęci i pomysłów uczestników wydarzenia.
Zbyszek Gotkiewicz
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Wiesiek. Stowarzyszenia regionalne są najlepszą formą integracji lokalnych środowisk i pilotów znających się z lokalnych startowisk. A z PSP jest jak z armią. Jest potrzebna nie do walki z wrogiem, ale żeby wróg nie miał odwagi zaatakować. A utrzymanie armii kosztuje co też trzeba zrozumieć i zaakceptować.
Też życzę wszystkiego najlepszego. I przede wszystkim zdrowia.
Też życzę wszystkiego najlepszego. I przede wszystkim zdrowia.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Nie latam
- Doświadczenie: Były Pilot
- Kontakt:
No cóż. Biorąc od uwagę, że obecny host ESXi to dość mocarna maszyna (o ile pamiętam to jakiś 8 rdzeniowy Xeon, 32GB RAM i takie bajery), to dość zrozumiałe posunięcie. Tylko niech uważają gdzie Was wrzucą. Tam są dwie macierze RAID1 na jakimś kontrolerze HP PERC. Problem w tym, że ta na SSD składa się z dwóch identycznych dysków, z tym samym nalotem. Mirroring jest więc nieco iluzoryczny, bo obydwa dyski są zapisywane dokładnie tym samym, w tej samej ilości. Obstawiam, ze TB written skończy się albo jednocześnie albo w niedużym odstępie czasu.
A to, że PSP jest obecnie kompletnie martwą organizacją i raczej się to prędko nie zmieni to rzecz inna.
A to, że PSP jest obecnie kompletnie martwą organizacją i raczej się to prędko nie zmieni to rzecz inna.
Mateusz Lubecki
tel: +48 660 43 44 46
tel: +48 660 43 44 46
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Mateusz. Przeceniasz potrzebę aktywności PSP. Jak napisałem PSP jest potrzebne jak armia albo jeszcze lepiej jak straż pożarna. I to ochotnicza. Stowarzyszenie nie jest martwe bo ma członków, ubezpieczenia działają, kalendarz na nowy rok dostałem i zarząd jest otwarty na nowe propozycje jak choćby ta ostatnia o dołączeniu forum. Czyli moje oczekiwania są spełnione.
Zbyszek Gotkiewicz
Odszedłem z forum z powodu chamstwa i nienawiści wylewanej na forum przez niektórych użytkowników i też ludzi związanych z psp i nie zamierzam już tutaj wracać . Akceptuję opłatę składki członkowskiej w psp dla zniżki na ubezpieczenie i nie mam żadnych oczekiwań , aby nie było gorzej. Pozdrawiam.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Ja bym nie wiązał chamstwa z organizacjami ale z nazwiskami. I są sposoby, żeby zaradzić chamstwu.
Zbyszek Gotkiewicz
- krislerta
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
- Kontakt:
No no no non no Kukuryku kukuryku po kielichu po kielichu
Krzysztof Łukasiewicz
- marek mastalerz
- Kontakt:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Mateusz. Przeceniasz potrzebę aktywności PSP. Jak napisałem PSP jest potrzebne jak armia...
Rany! Zbyszek szykujesz się na wojnę jakąś? Zabrzmiało to prawie jak hasło "chcesz pokoju, szykuj się na wojnę"
Czy czujesz jakieś zagrożenie z strony sił zła, ciemnej strony mocy?
Pozdrawiam
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
marek mastalerz pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Mateusz. Przeceniasz potrzebę aktywności PSP. Jak napisałem PSP jest potrzebne jak armia...
Rany! Zbyszek szykujesz się na wojnę jakąś? Zabrzmiało to prawie jak hasło "chcesz pokoju, szykuj się na wojnę"
Czy czujesz jakieś zagrożenie z strony sił zła, ciemnej strony mocy?
Pozdrawiam
Żyjemy w kraju gdzie jedną decyzją administracyjną można zniszczyć komuś życie. Powiększono obszar terenów zabudowanych do granic administracyjnych, wymyśla się zakazy latania na paralotniach nad parkami narodowymi, coraz więcej korytarzy szatkuje nam przestrzeń powietrzną, instruktorzy nadal wypuszczają pilotów nie potrafiących wystartować, wylądować i zakręcać. Pewnie coś jeszcze by się znalazło. Według mnie jakąś organizacja powinna nas reprezentować a przytoczony przez ciebie cytat to tylko retoryka.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Doświadczenie: Akrobata
SP8EBC pisze:No cóż. Biorąc od uwagę, że obecny host ESXi to dość mocarna maszyna (o ile pamiętam to jakiś 8 rdzeniowy Xeon, 32GB RAM i takie bajery), to dość zrozumiałe posunięcie. Tylko niech uważają gdzie Was wrzucą. Tam są dwie macierze RAID1 na jakimś kontrolerze HP PERC. Problem w tym, że ta na SSD składa się z dwóch identycznych dysków, z tym samym nalotem. Mirroring jest więc nieco iluzoryczny, bo obydwa dyski są zapisywane dokładnie tym samym, w tej samej ilości. Obstawiam, ze TB written skończy się albo jednocześnie albo w niedużym odstępie czasu.
Martwa nie jest bo kase zbiera, ale jej na nic nie wydaje, pozwalajac aby zzarla inflacja. Takze martwa w 75% bo poza Toba Mateusz nikogo nie widac ani nie slychac. Jezeli zarzad nie ma pomyslu co dalej to lepiej rozwiazac zarzad i oddac ludziom po prostu pieniadze a nie udawac ze cos sie dzieje.
Druga opcja jest taka ze zarzad sobie czesc kasy wezmie ale zrobi jakies wyniki np. nowe startowisko gdzies itd.
Szczerze to nie zrobisz niczego bez kasy. Wiem bo jestem aktywnym czeskim dzialaczem BLK gdzie np. czesto sprawdzam uprawnienia i fly karty w swoim regionie. Jestem zwolennikiem aby dzialacze mieli zaplacone za swoja robote.
Jarek Borowiec | www.flyordie.info