Michał Adamczuk pisze:Bardziej chodzi mi o miejsca nastawione na latanie przelotowe, sportowe, jak Piła czy Konopki.
Natomiast co do tych zarzutów, to pytanie ile ich autorów było na ostatnim walnym? Przecież wtedy można wszystko sprawdzic, wypytać zarząd itd.
Rozumiem temat startowisk w górach, strony www itd upadły tutaj nim się narodziły?
piła, Konopki, Borsk, Okolice Słupska, Krasnystaw, Pińczów, Ostrów Wlkp, Łęki Kościelne i parę innych miejsc o których nie wiem czy działają. Każde z nich trzeba sprawdzać wcześniej, bo bywa bardzo różnie. A co do robienia mapy startowisk, to była taka inicjatywa a potem jeśli ktoś strugał taką mapę, to robił ją dla chwały własnej i na własnej stronie. Dlatego mimo kilku prób do tej pory nie ma jednolitej mapy naszych startowisk. Próbowałem robić takie opisy na stronie PSP, ale też z tego nic nie wyszło. Pozostaje korzystać z Paragliding Map albo pytać w lokalnych stowarzyszeniach. Z drugiej strony takich startowisk, które można rekomendować będzie w Polsce najwyżej kilkanaście i dopóki nie usypią nam jakiś fajnych gór to niewiele się zmieni.