Dzisiejsza, urodzinowa, przerwa w działaniu PGforum

Kwestie techniczne i nie tylko...
fotolot
Latam: Tylko z Napędem
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Re: Dzisiejsza, urodzinowa, przerwa w działaniu PGforum

Postautor: fotolot » 12 grudnia 2020, 20:52

Jędrek QŃ pisze: Nie proponował Ci nikt żeby skorzystać z porady lekarskiej?? Mamy dzisiaj 13 grudnia ale spójrz jeszcze na OZNACZENIE ROKU!!! 2020!!! Halo tu Ziemia!!!!

Halo...QŃ!!! ;) , nie wiem z jakiej ty ziemi nadajesz ale dzisiaj mamy tu 12 grudnia ;) . Jeśli byłbyś zainteresowany PRAWDĄ , odnośnie współczesnego "oblicza ziemi, tej ziemi". I np. skorzystaniem z propozycji tajnej współpracy, dając sie wciągnąć na "członka" w 2020 np. przez emerytowanego wysoko postawionego oficera UB . Oraz uzyskania informacji jak to "harcerstwo" obecnie funkcjonuje. To w sprawie "umówienia na wizytę", pisz na priv . Jędrek najpierw rozeznaj temat na "QŃski łeb" i wtedy można będzie podyskutować. Chociaż zakładam , że możesz być też z tych, którzy doskonale wiedzą o czym napisałem i dlatego specjalnie komentują to "niby wcale nie chcąc", jako :"wynaturzone majaczenia" . Zamiast po ludzku dopytać, jeśliby faktycznie czegoś nie wiedzieli . Nawet z ewentualnymi "tajniakami", warto próbować jawnie rozmawiać, jeśli stawką są wyższe dobra, dotyczące ogołu środowiska . Tylko że w tych strukturach, małe usłużne pionki, nie mają decyzyjnych praw. A za to odgórne zlecenia np. bojkotowej propagandy typu że : "nie ma i nie będzie możliwości z nimi, żadnych JAWNYCH dyskusji. Bo wszystko co by ktokolwiek otwarcie zaproponował to z góry będą sobie nazywać "hejtem , " majaczeniem...... itp. Ostatecznie, najprawdopodobniej właśnie oni sami atakować bedą hejterskim obszczekiwaniem, pomysłodawców zupełnie rozsądnych propozycji ... .

Pozdrawiam przedświątecznie
Wiesiek
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2020, 23:58 przez fotolot, łącznie zmieniany 1 raz.

SP8EBC
Latam: Nie latam
Doświadczenie: Były Pilot
Kontakt:

Postautor: SP8EBC » 13 grudnia 2020, 09:50

Wiesiek nie odstawiaj leków albo idź do psychiatry i powiedz, że te które masz teraz nie działają. Naprawdę czytać się tego nie da.
Mateusz Lubecki
tel: +48 660 43 44 46

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 13 grudnia 2020, 11:49

Zacząłem kasować wypowiedzi odnoszące się do tego co Wiesiek pisze, ale za dużo ich jest. Może łatwiej by było zablokować Wieśka na czas jakiś?
Zbyszek Gotkiewicz

SP8EBC
Latam: Nie latam
Doświadczenie: Były Pilot
Kontakt:

Postautor: SP8EBC » 13 grudnia 2020, 12:00

Proponuję 10 dni kwarantanny na otrzeźwienie i powtórne przemyślenie rzekomych powiązań UB ze środowiskami paralotniowymi.
Mateusz Lubecki
tel: +48 660 43 44 46

Jarko_147
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Postautor: Jarko_147 » 13 grudnia 2020, 17:02

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Może łatwiej by było zablokować Wieśka na czas jakiś?

Chyba nadajemy na tych samych falach ;) Swoją drogą, czy jeśli nie ma takiej możliwości, to jest opcja zablokowania użytkownika żeby forum nie wyświetlało mi jego postów? Inna sprawa, że to nie naprawi tematów, które już zepsuł :/

Piotr Domański
Latam: Swobodnie i z Napędem

Postautor: Piotr Domański » 13 grudnia 2020, 17:17

Nie wiem w czym widzicie problem, wystarczy tylko przewinąć, ja już od dawna tak robię. Cenzura i bat jakoś nie współgra z wolnym lataniem;) Dopóki nie obraża bezpośrednio konkretnych osób niech se istnieje jako lokalny folklor, przynajmniej forum żyje.

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 13 grudnia 2020, 17:29

Mamy mozliwosci zeby wywalic Wieska. Mamy tez swiadomosc, ze kazdy watek w ktorym sie odezwie, umiera, bo sila jego intelektu powala.
A z drugiej strony, forum to miejsce w ktorym maja sie scierac poglady. Jesli wszyscy bedziemy podobnego zdania, to nie bedzie o czym dyskutowac.
Uwazam, ze Wiesiek psuje forum, ale to do forumowiczow nalezy decyzja, czy go wywalimy.
Moja propozycja jest taka: jesli pod ktoryms z jego belkotliwych postow pojawi sie drugi "minus" to z automatu leci 10 dni "scislego". Drugi dla tego, zeby mial jakas szanse :). Ja i mam nadzieje pozostali moderatorzy, powstrzymaja sie od minusowania.

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 13 grudnia 2020, 17:30

Piotr Domański pisze: Dopóki nie obraża bezpośrednio konkretnych osób niech se istnieje jako lokalny folklor, przynajmniej forum żyje.

Problem w tym, ze jego pojawienie sie zabija dyskusje, a jestesmy tu po to, zeby dyskutowac.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 13 grudnia 2020, 17:33

Nie chodzi o cenzurę, ale o tworzenie środowiska bez czynników szkodliwych. Ja czytam wszystko, od jakiegoś czasu na posty fotolota nie odpisuję i uważam, że ich poziom jest bardzo nierówny. Niektóre da się czytać, choć nie wnoszą nic nowego, niektóre są bełkotliwe i ciężko je zrozumieć a niektóre są po prostu obraźliwe. Zakładam, że gość jest w stanie się ogarnąć i pisać z większym szacunkiem dla czytających jego teksty bo jeśli zniknie z forum to płakał nie będę.
Zbyszek Gotkiewicz

fotolot

Postautor: fotolot » 14 grudnia 2020, 01:48

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Nie chodzi o cenzurę, ale o tworzenie środowiska bez czynników szkodliwych.
Zbyszek , jakie tworzenie...czy "kreowanie"? Środowisko poprostu było i jest jakie jest i ma prawo być bardzo zróżnicowane poglądowo . No chyba, że nie na tym forum i jeśli ktoś wypowiedziałby tu przykładowo coś w stylu: "Bóg,Honor,Ojczyzna" to rzuci się tutaj na takiego Człowieka, cała sfora rozwścieczonych ,szydzących trolli? Oczywiście, że w swoich wypowiedziach nie jestem grzecznym świętoszkiem ale zauważ ,że zazwyczaj głównie wobec prymitywnego trollingu ,przypisującego mi swoje własne ,zafałszowane wymysły( jakie przykłady i tu nieco wyżej widać). To kolesiostwo jest Twoim zdaniem Zbyszek "cacy"? Ma to przecież nawet popierające łapki od podobnych autorom hejterskich ataków... Moim celem wcale nie jest tu obrażanie jakichkolwiek Ludzi(kogo uraziłem z góry przeproszę lub wyjaśnię nieporozumienie,proszę tylko o danie szansy, przez wskazanie za co ?). A jedynie bezlitosna krytyka mechanizmow, odgórnie blokujących możliwości, normalnego międzyludzkiego porozumiewania sie w sprawach decyzyjnych. Pomiedzy prawdziwymi, bezinteresownymi pasjonatami , współczesnego "latania dla każdego", oraz nastepnie ULCem.

Pozdrawiam
Wiesiek

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 14 grudnia 2020, 09:48

Masz przykład:
Re: Ppg. Zapalenie się akumulatora rozruchowrgo w powietrzu.-4 

Postpt lis 13, 2020 6:25 pm

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Podobno napęd spłonął, ale żadnych konkretów nie wiem bo nikt się nie chce pochwalić czymś, co od dawna było oczekiwane.

Przez kogo oczekiwane?
Zdziwiony oczekujesz ,żeby ktoś Ci za darmoche podawał gotowe konkrety ? Abyś być może narzucił na te info, własne prawa autorskie i handlował tym jako swoim prywatnym towarem ? Jeśli potrzebujesz materiały aby je sobie zastrzec na papierze w celach handlowych za jakąś sporą kase?. To może zaproponuj ludziom, też jakieś konkretne udziały w takim giszefcie. Być może wcale nie będziesz musiał wtedy oczekiwać i sprzedadzą Ci całą masę świetnych błędów, razem z dokumentalnymi filmikami i fotkami
Zbyszek Gotkiewicz

szymon.strus
Latam: Tylko Swobodnie

Postautor: szymon.strus » 14 grudnia 2020, 10:24

Jarko_147 pisze:Swoją drogą, czy jeśli nie ma takiej możliwości, to jest opcja zablokowania użytkownika żeby forum nie wyświetlało mi jego postów? Inna sprawa, że to nie naprawi tematów, które już zepsuł :/

Twoje Konto -> Przyjaciele i wrogowie
pzdr,
/Szymon

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 14 grudnia 2020, 11:21

fotolot pisze:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Nie chodzi o cenzurę, ale o tworzenie środowiska bez czynników szkodliwych.
Zbyszek , jakie tworzenie...czy "kreowanie"? Środowisko poprostu było i jest jakie jest i ma prawo być bardzo zróżnicowane poglądowo . No chyba, że nie na tym forum i jeśli ktoś wypowiedziałby tu przykładowo coś w stylu: "Bóg,Honor,Ojczyzna" to rzuci się tutaj na takiego Człowieka, cała sfora rozwścieczonych ,szydzących trolli? Oczywiście, że w swoich wypowiedziach nie jestem grzecznym świętoszkiem ale zauważ ,że zazwyczaj głównie wobec prymitywnego trollingu ,przypisującego mi swoje własne ,zafałszowane wymysły( jakie przykłady i tu nieco wyżej widać). To kolesiostwo jest Twoim zdaniem Zbyszek "cacy"? Ma to przecież nawet popierające łapki od podobnych autorom hejterskich ataków... Moim celem wcale nie jest tu obrażanie jakichkolwiek Ludzi(kogo uraziłem z góry przeproszę lub wyjaśnię nieporozumienie,proszę tylko o danie szansy, przez wskazanie za co ?). A jedynie bezlitosna krytyka mechanizmow, odgórnie blokujących możliwości, normalnego międzyludzkiego porozumiewania sie w sprawach decyzyjnych. Pomiedzy prawdziwymi, bezinteresownymi pasjonatami , współczesnego "latania dla każdego", oraz nastepnie ULCem.

k

Ktos to przetlumaczy na jezyk polski? Cos mi sie wydaje, ze on tak mysli, jak pisze. Totalna sieczka.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 14 grudnia 2020, 11:36

Jak chciał mi przyjebać wyrażał się dość jasno i precyzyjnie.
Zbyszek Gotkiewicz

fotolot

Postautor: fotolot » 15 grudnia 2020, 00:16

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Jak chciał mi przyjebać wyrażał się dość jasno i precyzyjnie.

Zbyszek, głowa do góry-"prawdziwa cnota, krytyki się nie boi".
Popieram wolnorynkowe zasady handlowe. Ale na tamtą Twoją propozycje sprzedaży wielu opisów i zdjeć za 200tyś itak nie byłbym w stanie zrobić zrzutki . Chociaż to byłaby też ciekawa myśl , aby spróbować zrobić kiedyś niewielką zbiorkę i ogłosić konkurs na zakup łatwych , profilaktycznych opracowań do wolnego udostepnienia np. "Jak unikać wielu, bardzo niebezpiecznych błędów, wykonując loty PPG" itp. Tu pojawia się kwestia : czy doświadczona osoba, zainteresowana taką realizacją, bez problemu mogłaby w pełni korzystać z wszelkich pomocnych , forumowych zasobów informacji?. Również w celu uzyskania za to jawnie umowionego wynagrodzenia?
Zbyszek, we wskazanej wypowiedzi, nie chodziło mi o jakieś specjalne "przyjebanie",a o rodzaj refleksji, również nad bardzo wieloma pilotami, którym wcale nie zależy na dobrowolnym ujawnianiu niebezpiecznych zdarzeń dla przestrogi innych. Ale skoro tak to
boleśnie odebrałeś to oczywiście przepraszam. Dodam że bardzo doceniam wszystkie Twoje bezinteresowne działania i odważne wyrażanie potrzeb zmian . Jak byś kiedyś przypadkiem , na powrót kierował działaniami PSP to wg. Twoich deklaracji ,widziałbym sens w przynależności do takiej odgórnej reprezentacji interesu swoich udziałowcow
.
Pozdrawiam Wiesiek

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 15 grudnia 2020, 10:59

Nie wiem o jakiej propozycji sprzedaży zdjęć piszesz. Ja nic takiego nie proponowałem.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 12 stycznia 2021, 23:41

Caly czas meczy mnie kwestia uregulowania istnienia forum. Wisi ono na moim prywatnym hostingu na OVH, pelny dostep do niego ma admin Matul (tak na wsiaki sluczaj), ale to takie troche niepoukladane.
Kiedys co bardziej doswiadczeni uzytkownicy mieli zwyczaj co jakos czas wrzucac wieksze referaty, ktore pozniej latami zyly w swiadomosci ogolu. Byly tez teksty w Przegladzie lotniczym, Loopie czy Cross-Country. Teraz, oprocz ksiazki Gotka, praktycznie nic pisanego nie powstaje. Sa co prawda vlogi JaroXS, ale to dzialalnosc pozaforumowa i nietekstowa.

Myslalem, myslalem i wymyslilem co nastepuje.
Bede kilka razy do roku pisal powazniejsze wypracowania na zadany temat, a pod danym referatem bedzie link do zbiorki na Patronite (https://patronite.pl/) ktore pelni funkcje takiego kapelusza na "co łaska". Jesli ktos bedzie mial indywidualne odczucie, ze tekst wart jest rownowartosc dajmy na to piwa, to bedzie mogl to wplacic. W ten sposob wspolnie zgromadzimy srodki na funkcjonwanie forum.
Poniewaz z pisaniem tekstu jest podobnie jak z gotowaniem obiadu, to znaczy najtrudniej jest wymyslec, co mozna upichcic, a dalej to juz samo leci, poprosze o podawnie tematow. Przypominam, ze no nauce stawiania skrzydla i poslugiwanie sie strona pansa.airspace juz bylo.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 12 stycznia 2021, 23:47

Paralotniowy samiec alfa
Wystraszony który już latał nie będzie
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 12 stycznia 2021, 23:52

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Paralotniowy samiec alfa
Wystraszony który już latał nie będzie

O tym pisalem juz w 2001 r
https://groups.google.com/g/pl.rec.para ... 4cOm70pkIJ

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 13 stycznia 2021, 08:48

Szkoda tych starych tekstów. Trzeba je zebrać do antologii. I artykuły z planu też. Niektóre były fajne ;)
Zbyszek Gotkiewicz

Wróć do „Sprawy Forum”