Edycja postów - brakuje informacji
-
- Latam: Tylko z Napędem
- Doświadczenie: Sympatyk
- Kontakt:
Edycja postów - brakuje informacji
Po edycji posta powinniśmy widzieć adnotację o wyedytowaniu i datę ostatniej zmiany w treści. Inaczej trzeba będzie cytować całe posty aby dyskusja nie straciła sensu jak autor wątku zdecyduje się na wyedytowniu pierwszego wpisu.
No i nie może być też tak, że admin albo moderator, nie podpiszą się pod edycją jeśli jej dokonają z jakiegoś powodu.
No i nie może być też tak, że admin albo moderator, nie podpiszą się pod edycją jeśli jej dokonają z jakiegoś powodu.
_______
pozdr,TS
pozdr,TS
-
- Latam: Nie latam
- Doświadczenie: Były Pilot
- Kontakt:
Re: Edycja postów - brakuje informacji
Nie widzę zbytnio aż takiej konieczności żeby było widać edycję. A co do działania adminów, czy moderatorów to tu już wierzymy w uczciwość. Wszystkie działania idą oczywiście do logu ale zwykły user tego nie widzi...
Mateusz Lubecki
tel: +48 660 43 44 46
tel: +48 660 43 44 46
-
- Kontakt:
O właśnie się pojawiło w jednym z postów to o co mi biega - wcześniej w swoim wpisie nie zauważyłem "edyty", dokładnie o to mi chodziło:
Ostatnio zmieniony wt sty 05, 2016 11:26 pm przez uriuk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ortografia
W moim poście już mecenas Uriuk nie zaznaczył swojej korekty ;P
Ostatnio zmieniony wt sty 05, 2016 11:26 pm przez uriuk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ortografia
W moim poście już mecenas Uriuk nie zaznaczył swojej korekty ;P
_______
pozdr,TS
pozdr,TS
- uriuk
- Site Admin
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Alez wlasnie tak jest. Poprawilem ortografa w jednym poscie i na dole pojawil sie napis:
"Ostatnio zmieniony 05 sty 2016, 23:26 przez uriuk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ortografia "
-
- Kontakt:
uriuk pisze:Alez wlasnie tak jest. Poprawilem ortografa w jednym poscie i na dole pojawil sie napis:
To gdzie w moim poście jest info o tym co mam w logach moderacji:
uriuk xx.xx. wt sty 05, 2016 11:26 pm Edytowano post „Re: Dodatek na plusy i minusy pod postami” autorstwa „surmat” z następującego powodu
Co więcej - sam poźniej też wyedytowałem tego posta i edyty (notki o edycji) też nie ma.
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2016, 00:10 przez uriuk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: cwiczebnie
Powód: cwiczebnie
_______
pozdr,TS
pozdr,TS
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Dziwna sprawa, bo ja twojego posta nie edytowalem. Za to w tej samej minucie edytowalem post Bogdana, wiec raczej bylem zajety gdzie indziej. Cos mi tu traci jakims bledem w sofcie. Bede przegladal dzinnik moderacji. Zreszta zaraz cwiczebnie zedytuje jakiegos posta (pozwolisz ze twojego i zobacze co sie bedzie dzialo
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Teraz wszystko prawidlowo, natomiast wczesniej wyglada to tak:
uriuk 44 min temu Edytowano post „Re: Dodatek na plusy i minusy pod postami” autorstwa „Bogdan” z następującego powodu
» ortografia
uriuk 44 min temu Edytowano post „Re: Dodatek na plusy i minusy pod postami” autorstwa „surmat” z następującego powodu
»
Dokladnie w tym samym czasie sa dwie edycje
uriuk 44 min temu Edytowano post „Re: Dodatek na plusy i minusy pod postami” autorstwa „Bogdan” z następującego powodu
» ortografia
uriuk 44 min temu Edytowano post „Re: Dodatek na plusy i minusy pod postami” autorstwa „surmat” z następującego powodu
»
-
- Kontakt:
Ten Wpis:
http://www.pgforum.pl/viewtopic.php?f=8&t=15#p678
był kikukrotnie edytowany.
To zdanie:
zostało dopisane przez kogoś
a kolejne:
dopisałem już ja. Tak czy siak, edyty brak ;P
był kikukrotnie edytowany.
To zdanie:
Do takich rzeczy masz przycisk "zglos ten post" wtedy moderator moze np przeniesc do innego dzialu itp
zostało dopisane przez kogoś
a kolejne:
Brak informacji o edycji posta (?)
dopisałem już ja. Tak czy siak, edyty brak ;P
_______
pozdr,TS
pozdr,TS
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
uriuk pisze:Teraz wszystko prawidlowo, natomiast wczesniej wyglada to tak:
» ortografia
»
Zaraz, zaraz... Nie widzę żadnego mojego postu w tym temacie. Co edytowałeś?
Teraz edycja: Moja wina. Tam jednak pisałem.
Nie znalazłem info o edycji w wątku o "pomarszczonych", a tam edytowałem posta i tego nie widzę.
PS.Orty poprawiałeś? Przydałaby się "nagana" na priv, znaczy informacja, że admin poprawił błędy z załączonym tekstem przed i po
Jeszcze raz przepraszam, bo tu się zamotałem.
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2016, 00:30 przez Bogdan, łącznie zmieniany 1 raz.
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Informacja ze post byl edytowany pojawia sie jesli byl edytowany po tym jak pojawil sie kolejny
Poki nie ma w watku odpowiedzi mozna edytowac i informacja o tym sie nie pojawi
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Bogdan pisze:
Zaraz, zaraz... Nie widzę żadnego mojego postu w tym temacie. Co edytowałeś?
No wlasnie nic nie edytowalem, a w dzienniku jest. Zaczynam podejrzewac, ze podczas edycji mialem otwarte dwa okna. W jednym poprawilem, a wzmianka o edycji pojawila sie w obu
-
- Kontakt:
Nie wiem co edytowałeś u Bogdana - powodem była niby ortografia
Zobacz sobie mój post jeszcze raz
i znajdź info o edycji. Czy możliwe, że komentarze nie są dodawane do wpisów moderatorów/administratorów?
No i pozostaje pytanie: kto dopisał to jedno zdanie w moim poście - ja zupełnie trzeźwy (jeszcze) jestem ;P
Zobacz sobie mój post jeszcze raz
i znajdź info o edycji. Czy możliwe, że komentarze nie są dodawane do wpisów moderatorów/administratorów?
No i pozostaje pytanie: kto dopisał to jedno zdanie w moim poście - ja zupełnie trzeźwy (jeszcze) jestem ;P
_______
pozdr,TS
pozdr,TS
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
To nie jest jedno zdanie w twoim poscie, tylko kompilacja twojego postu i mojej odpowiedzi. Poniewaz w tym samym czasie edytowalem posta Bogdana w sasiednim oknie, to cos sie musialo pozajaczkowac z nasza korespondencja. Stad ten slad w dzeinniku moderacji. Nie wiem jak to sie zrobilo, ale sie zrobilo. Widac trzeba uwazac co sie ma otwartego kiedy edytuje sie cudze posty
-
- Kontakt:
uriuk pisze:To nie jest jedno zdanie w twoim poscie....
Czyli w ramach jednej sesji przeglądarki miałeś dwa okna i w nich dwie różne treści:
- jedna to edycja posta Bogdana
- druga to odpowiadałeś na mój wpis
wysłanie którejś z nich, zaowocowało wpisem w logu moderacji i publikacją obydwu - ?
Jeśli tak, to czy możliwe, że odpowiadałeś cytując mnie a zdanie-odpowiedź nie zostało oddzielone/wyróżnione ? Nadal nie załatwia to braku info o edycji moich postów - nawet własnoręcznych. Brak takiej adnotacji niby nie jest dzisiaj problemem jednak daje orientacje na ile aktualna (niezmieniona?) jest treść.
_______
pozdr,TS
pozdr,TS
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Juz pisalem ciut wyzej:
nformacja ze post byl edytowany pojawia sie jesli byl edytowany po tym jak pojawil sie kolejny
nformacja ze post byl edytowany pojawia sie jesli byl edytowany po tym jak pojawil sie kolejny
-
- Kontakt:
uriuk pisze:Juz pisalem ciut wyzej:
Przecież w tym poście o którym dyskutujemy dopisałem treść
TEST EDYTA 00:26
żeby wykazać, że to nie działa tak jak piszesz
Były już inne wpisy w tym wątku kiedy to dopisałem.
_______
pozdr,TS
pozdr,TS
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Myślę, że jeżeli dyskusja będzie wartka a w dodatku ktoś zechce w międzyczasie zmienić ze dwa słowa w poście... to wyjdzie coś jak w tym wątku. Nikt nic nie wie.
Wyjaśniam: Uriuk podał link do tematu w którym faktycznie pisałem i chwilę potem edytowałem posta a on niby poprawiał tam błędy (niby - bo nie ma tam o tym żadnej informacji). Ja natomiast zamiast kliknąć w link z postu Uriuka, zerknąłem na swoje wysłane posty i nie znalazłem w żadnym z nich info o edycji przez admina. Dlatego przyjąłem, że Uriuk próbował poprawić mi orty w obecnym temacie gdzie próbowałem napisać post, ale go nie wysłałem, bo zamknąłem niechcący kartę forum.
Całe zamotanie wynika chyba z różnic czasu publikacji/edycji.
Po edycji post powinien być nadal opublikowany z pierwotnym czasem wysłania, z adnotacją, że był edytowany (ideał, to widoczny szary tekst z oryginałem) i odnotowanym czasem edycji.
Bezdyskusyjnie, wszelkie zmiany dokonane w poście przez admina/moderatora/lubinnegozprawami powinny być odnotowane i widoczne w zmienianej wiadomości. Nie ma innej możliwości.
PS. Pisałem to na raty w "młynie" pracy. Jakbym gorzej namotał, to jutro będę wyjaśniał na spokojnie
Wyjaśniam: Uriuk podał link do tematu w którym faktycznie pisałem i chwilę potem edytowałem posta a on niby poprawiał tam błędy (niby - bo nie ma tam o tym żadnej informacji). Ja natomiast zamiast kliknąć w link z postu Uriuka, zerknąłem na swoje wysłane posty i nie znalazłem w żadnym z nich info o edycji przez admina. Dlatego przyjąłem, że Uriuk próbował poprawić mi orty w obecnym temacie gdzie próbowałem napisać post, ale go nie wysłałem, bo zamknąłem niechcący kartę forum.
Całe zamotanie wynika chyba z różnic czasu publikacji/edycji.
Po edycji post powinien być nadal opublikowany z pierwotnym czasem wysłania, z adnotacją, że był edytowany (ideał, to widoczny szary tekst z oryginałem) i odnotowanym czasem edycji.
Bezdyskusyjnie, wszelkie zmiany dokonane w poście przez admina/moderatora/lubinnegozprawami powinny być odnotowane i widoczne w zmienianej wiadomości. Nie ma innej możliwości.
PS. Pisałem to na raty w "młynie" pracy. Jakbym gorzej namotał, to jutro będę wyjaśniał na spokojnie