Tabela "NAJNOWSZE TEMATY" na głównej stronie forum.
- Domin
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Tabela "NAJNOWSZE TEMATY" na głównej stronie forum.
Czy mogę sobie wybrać sortowanie tej tabeli tak aby na początku wyświetlały mi się tylko wątki których nie przeczytałem do końca?
- micro
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
- Kontakt:
Re: Tabela "NAJNOWSZE TEMATY" na głównej stronie forum.
Może to wystarczy...
Do czasu kiedy nie klikniesz "strona główna", albo "PGFORUM", nie będziesz miał wiadomości jako przeczytanej (podświetlenie na czerwono)
Do czasu kiedy nie klikniesz "strona główna", albo "PGFORUM", nie będziesz miał wiadomości jako przeczytanej (podświetlenie na czerwono)
Roman Michalak
- prokopcio
A czy istnieje możliwość wykluczenia jakiegoś działu z tej tabelki najnowsze ?
Daję przykład np budowy wyciągarek ( jeszcze takiego dzialu nie ma ; )
W sumie zainteresowanych pewnie tylko kilka osób które i tak śledzą wątki i maja powiadomienia. Uważam jednak, że :
Za przeproszeniem 90% użytkowników ma w dupie te konstrukcje i niedługo główna będzie wypełniona tymi tematami w których niestety trzeba sporo pisać bo tematy są obszerne.
Podobnie może być z forami regionalnymi ale tam akurat bardzo mało się pisze więc to nie problrm.
Nie chcę żeby kazdy wyzywał, że forum jest całe zawalone przez wyciągarki. Może da się to wyodrębnić.
Daję przykład np budowy wyciągarek ( jeszcze takiego dzialu nie ma ; )
W sumie zainteresowanych pewnie tylko kilka osób które i tak śledzą wątki i maja powiadomienia. Uważam jednak, że :
Za przeproszeniem 90% użytkowników ma w dupie te konstrukcje i niedługo główna będzie wypełniona tymi tematami w których niestety trzeba sporo pisać bo tematy są obszerne.
Podobnie może być z forami regionalnymi ale tam akurat bardzo mało się pisze więc to nie problrm.
Nie chcę żeby kazdy wyzywał, że forum jest całe zawalone przez wyciągarki. Może da się to wyodrębnić.
Łukasz Prokop
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Dla mnie to nie jest problem. Taki klimat. Jest płasko to trzeba rozmawiać o wyciągarkach
Zbyszek Gotkiewicz
- Marcus Biesioroff
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Tabelka wyświetla wszystkie nowe lub uaktualnione, publiczne wątki i nie posiada zbyt wielu opcji konfiguracyjnych. Z całą pewnością nie ma opcji ustawień per-user a to co mamy obecnie to jakiś tam wypracowany wcześniej kompromis. Obawiam się, że tak musi być i tyle, z doświadczenia wiem, że idzie przywyknąć.
Lubię patrzeć na niebo, bo wiem, że go nie wyasfaltują
-
- Doświadczenie: Były Pilot
Nie widzę problemu. Przecież to tematy paralotniowe. Warto wiedzieć co Wy tam tworzycie.
Mariusz Kilian
- prokopcio
To może dorobić dział o własnych nietypowych pomysłach / konstrukcjach / wynalazkach ( nie tylko wyciągarki ).
To tylko drobna sugestia do przemyślenia.
Nie koniecznie trzeba pisać jak Gotek w swojej książce " realizacja wizji pisarzy SF " czym mnie mocno rozbawił dodając moje nazwisko ( myślałem Zbyszku ze żartujesz jak mi o tym wspomniałeś ).
Taki dział o ciekawych wynalazkach niekoniecznie naszych może byc ciekawy i tez łatwiejszy do przeszukania. Teraz te wynalazki są trochę chaotycznie porozrzucane. I ciężko będzie odgrzebac w przyszlości.
To tylko drobna sugestia do przemyślenia.
Nie koniecznie trzeba pisać jak Gotek w swojej książce " realizacja wizji pisarzy SF " czym mnie mocno rozbawił dodając moje nazwisko ( myślałem Zbyszku ze żartujesz jak mi o tym wspomniałeś ).
Taki dział o ciekawych wynalazkach niekoniecznie naszych może byc ciekawy i tez łatwiejszy do przeszukania. Teraz te wynalazki są trochę chaotycznie porozrzucane. I ciężko będzie odgrzebac w przyszlości.
Łukasz Prokop
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Prokopcio. Przecież ten helikopter na Marsie to tylko lekkie rozwinięcie Twojego drona Już go kilka dni rozkładają.
Zbyszek Gotkiewicz
- prokopcio
aj bo jak im nie pokażesz to nic sami nie wymyślą.Zbyszek Gotkiewicz pisze:Prokopcio. Przecież ten helikopter na Marsie to tylko lekkie rozwinięcie Twojego drona Już go kilka dni rozkładają.
Łukasz Prokop