Permamentny ban dla micro i klementa

Kwestie techniczne i nie tylko...
SP8EBC
Latam: Nie latam
Doświadczenie: Były Pilot
Kontakt:

Permamentny ban dla micro i klementa

Postautor: SP8EBC » 25 lutego 2022, 09:07

W obliczu tego co się dzieje i obrzydliwej prorosyjskiej propagandy, którą tych dwóch idiotów tutaj propaguję wnoszę o permamentny ban dla jednego i drugiego. Tego się nie da wytłumaczyć żadną wolnością słowa i swobodą dyskusji. Gnidy rozsiewające oskarżenia pod adresem Ukrainy i w jakikolwiek sposób broniące Rosji powinny być eliminowane z możliwości publikowania w Internecie.

Mam bliskich znajomych Ukraińców. Nie mają żadnego związku z UPA, banderyzmem i tego typu podobnymi ekstremizmami. Na Ukrainie mają część swojej rodziny, swoje firmy, znajomych, przyjaciół itp itd. Pierdolenie o pomnikach bandery i przyłączeniu Lwowa, w takim momencie zasługuje na krótki strzał w pysk i dobrze, że jedyne co wobec tych dwóch możemy to po prostu ban.

Chyba nie muszę więcej uzasadniać mojego wniosku.
Mateusz Lubecki
tel: +48 660 43 44 46

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Re: Permamentny ban dla micro i klementa

Postautor: uriuk » 25 lutego 2022, 09:27

Zauwaz, ze oni, w przeciwienstwie do ciebie, dyskutuja kulturalnie.

SP8EBC
Kontakt:

Postautor: SP8EBC » 25 lutego 2022, 09:30

Nie da się inaczej traktować rosyjskich troli. Na rosyjską propagandę jest tylko jedna odpowiedź: "spierdalaj"
Mateusz Lubecki

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 25 lutego 2022, 09:40

Z odmiennymi pogladami nalezy dyskutowac i tylko w ten sposob da sie wplynac na zmiene tych pogladow. Poki dyskusja odbywa sie kulturalnie, nie ma zadnych powodow do bana. Problem w tym, ze zasady dyskusji jak na razie naruszasz ty.
Zamiast bezproduktywnie klapac dziobem zrob cos pozytecznego, Zareczam ci ze wtedy nie bedziesz mial czasu na hurraptriotyzm.
Jak chcesz to dam ci caly opuszczony Motel do doprowadzenia do stanu uzywalnosci. Bedziesz mogl sie wykazac.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 25 lutego 2022, 09:42

Dałem Ci kciuk w górę, ale wolę dyskusję niż banowanie. Okazuje się że jest jakaś garstka Polaków chcących używać przemocy do rozwiązywania swoich problemów. Banowanie jest takim samym używaniem przemocy jaki oni proponują. Tak jak pisze Uriuk dopóki w dyskusji używamy argumentów to można dyskutować.
Zbyszek Gotkiewicz

fireman.uns
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Postautor: fireman.uns » 25 lutego 2022, 09:57

Można też załatwić sprawę jak z Wieśkiem. Określona liczba minusów przy poście będzie oznaczała bana na 24h/tydzień/ miesiąc/ itd.
Nie jestem fanem ukraińskiej polityki, ale tych dwóch forowiczów, rzeczywiście pisze jak ruskie trolle...

JaroXS
Doświadczenie: Akrobata

Postautor: JaroXS » 25 lutego 2022, 10:05

Ban jest uzasadniony w mojej ocenie aczkolwiek Micro bym dał szanse.

Klement natomiast w mojej ocenie w wypowiedzi o "popkornie i oglądaniu show gdzie mordowani są niewinni ludzie" zasługuje w 100% na ban na tym forum.

Ukraina tak jak każde inne Państwo ma prawo wyboru czy chce się przyłączyć do Rosji czy do Europy. Rosja uznała że nie mają wyboru i doszli do wniosku że należy ich wybombardować i po prostu wykończyć. Z powodu iluzji i snu chorego Putina czeka nas poważny kryzys gospodarczy i największy konflikt od czasów II wojny światowej. Teraz to wystarczy żeby Chiny zaatakowały Tajwan, co w mojej ocenie jest tylko kwestią czasu i mamy 3 wojnę światową. Amerykanie będą musieli być w dwóch miejscach jednocześnie co osłabi ich pozycję. Putina można zatrzymać jedynie siłą bo jest chory i ma wizję przywrócenia dawnego imperium rosyjskiego. Przy tym potencjale militarnym nie musi się wcale zatrzymywać na Ukrainie i on zdaje sobie z tego sprawę. On już gra stylem ALL-IN, on się nie cofnie. Współczuję również porządnym obywatelom Rosji takim jak np. Navalny.

Nie wiem czy pamiętacie ale jak rozpoczął się COVID to wszyscy oglądaliśmy NEWSY i patrzyliśmy na tą czerwoną kropkę na mapie która wskazywała epidemię w Chinach. Wtedy wielu z nas mówiło, to daleko nie dojdzie. Do pół roku czasu była z tego pandemia na całym świecie.

Iskrę należy stłumić w zarodku zanim dojdzie do dużego pożaru. Powiem Wam szczerze ze z dużym zaniepokojeniem obserwuję to co się dzieje na Ukrainie i jestem przerażony jak wygląda nowoczesna wojna.

Z całego serca wspieram Ukrainę i mam nadzieję że Rosja poniesie bardzo duże straty militarne a wschodnia flanka NATO zostanie uzbrojona po zęby aby temu wariatowi nie przyszło do głowy wpadnięcie np. na Słowację.
Jarek Borowiec | www.flyordie.info

SP8EBC
Kontakt:

Postautor: SP8EBC » 25 lutego 2022, 10:07

Ja chcę tylko poinformować, że Łotwa wczoraj wyłączyła retransmisję rosyjskiej TV na swoim terytorium. W Polsce KRRiTV zakazała rozpowszechniania większości rosyskich stacji telewizyjnych.

Jeszcze raz. Z rosyjską dezinformacja i propagandą się nawet nie dyskutuje. Rosyjską dezinformację się likwiduje.
Mateusz Lubecki

Awatar użytkownika
Blazej
Doświadczenie: Sympatyk

Postautor: Blazej » 25 lutego 2022, 10:22

Banowanie ludzi za inne poglądy?!?! WTF?!?!
Czyli książkowe pojmowanie demokracji postępowego świata lewicy- tak długo jak mówisz i myślisz jak my to jesteś normalny. A jak masz inny pogląd to jesteś faszystą, naziolem, szurem i foliarzem!

Jestem z Uriukiem i Zbyszkiem. Banowanie za inne poglądy przedstawiane w sposób kulturalny jest absolutnie niczym nie uzasadniiny.

JaroXS

Postautor: JaroXS » 25 lutego 2022, 10:30

Błażej, człowiek napisał że bierze popkorn i ogląda jak giną niewinni ludzie. To nie jest normalne. Ban tymczasowy jest uzasadniony w takiej sytuacji. Sankcje są różnego rodzaju. Tutaj sankcją za wspieranie poglądów prorosyjskich może być ban na jakiś czas i nie widzę w tym nic złego. Dodatkowo to uważam że wszystkich sportowców Rosji powinni zbanować na wszystkich imprezach sportowych na czas nieokreślony.

Awatar użytkownika
Blazej
Doświadczenie: Sympatyk

Postautor: Blazej » 25 lutego 2022, 10:44

Jaro, bez znaczenia jest jak bardzo jego wypowiedź nie podaba się mi, Tobie i pozostałym. To, że cynizm na końcu jego wypowiedzi był mocny to świadczy tylko o nim i jego postrzeganiu tej sytuacji. Ale banowanie za udział w dyskusji i poglądy inne od Twoich lub pozostałych forumowiczów to zwykłe skurwysyństwo. I cieszę się, że ludzie moderujący te forum nie ulegają takim pomysłom, pomimo żę mają zupełnie inny punkt widzenia na temat wątku.

JaroXS

Postautor: JaroXS » 25 lutego 2022, 10:59

No i tutaj mamy problem, bo ja uważam że zwykłym skurwysyństwem jest mordowanie niewinnych ludzi i napadanie przez silniejszych na Państwa słabsze o innych poglądach. Spróbuj wyjść na ulicę Kijowa albo Moskwy, zatrzymaj paru Rosjan i powiedz że chciałbyś pogadać o poglądach. W Moskwie zwiną Cię od razu i zamkną do celi a w Kijowie pewnie teraz by Cię rozstrzelali. Jak kuba bogu tak bóg kubie. Także ban za poglądy prorosyjskie i ban dla wszystkich sportowców z Rosji. Ja już apelowałem w kilku innych miejscach o wykluczenie kolegów rosyjskich z jakichkolwiek rozgrywek sportowych amatorskich którymi poza paralotniarstwem się interesuję. Nie widzę innej możliwości na ten moment, bo później się okaże że mi wjadą czołgami do Czech i nie będą chcieli dyskutować o poglądach.

SP8EBC
Kontakt:

Postautor: SP8EBC » 25 lutego 2022, 11:02

Blazej pisze:Banowanie ludzi za inne poglądy?!?! WTF?!?!
Czyli książkowe pojmowanie demokracji postępowego świata lewicy- tak długo jak mówisz i myślisz jak my to jesteś normalny. A jak masz inny pogląd to jesteś faszystą, naziolem, szurem i foliarzem!

Jestem z Uriukiem i Zbyszkiem. Banowanie za inne poglądy przedstawiane w sposób kulturalny jest absolutnie niczym nie uzasadniiny.

Błażej zgadzam się z Tobą ale nie bez powodu w uprawnieniach nadawanych chociażby przez Stan Wojenny jest np. cenzura mediów. Tam w tym momencie toczy się krwawa wojna i IMHO uważam, że są pewne granice, których przekraczać nie wolno. Tak samo jak w poniższym komentarzu, znanego tobie m.in. Kubła. Gdyby się komuś obrazek nie ładował to cytat: """Rosja już nie chce się więcej przymilać do złośliwych i upierdliwych pacynek z tzw zachodu. Nie chcieliście Unii od Władywostoku do Lizbony, super teraz Rosja postara się stworzyć Unię z Kaliningradu do Kuala Lumpur"""

I w taki oto sposób były członek zarządu BSP nazwał krwawą agresję na niepodległe państwo tworzeniem unii. Jak z czymś takim dyskutować? Znasz mnie na tyle dlugo, że wiesz, że od lewicy jest mi bardzo daleko. Zresztą Twoja wypowiedź chyba nie bez powodu została napisana tak a nie inaczej.

Obrazek
Mateusz Lubecki

fotolot
Latam: Tylko z Napędem
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: fotolot » 25 lutego 2022, 11:11

Blazej pisze:... banowanie za udział w dyskusji i poglądy inne od Twoich lub pozostałych forumowiczów to zwykłe skurwysyństwo. I cieszę się, że ludzie moderujący te forum nie ulegają takim pomysłom,

No chyba, ze za napisanie prawdy o rodzimych giszeftach pseudoszkoleniowych, braki przecinkow, albo jak ci "ludzie moderujacy", nazwa kogos np. "ruskim szpiegiem". To banuja sobie wtedy, jak chca wg. wlasnego kaprysu, nawet i na trzy tygodnie... ;)
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2022, 11:13 przez fotolot, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 25 lutego 2022, 11:13

Czemu na trzy? Zasada jest taka, ze dlugosc bana caly czas rosnie. Nastepnym razem bedzie jeszcze dluzszy.

fotolot
Latam: Tylko z Napędem
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: fotolot » 25 lutego 2022, 11:14

uriuk pisze:Czemu na trzy? Zasada jest taka, ze dlugosc bana caly czas rosnie. Nastepnym razem bedzie jeszcze dluzszy.

Na ile wg. tej twojej zasady, zostales zbanowany za siedem negatywow w jednym swoim wpisie?
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2022, 11:21 przez fotolot, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 25 lutego 2022, 11:15

Rządy PiS doprowadziły do tego, że ekstremalne poglądy i grupy w Polsce zaczęły dochodzić do głosu. Nie można zabraniać posiadania innych poglądów ale trzeba tłumaczyć o ich szkodliwości. Oczywiście w pewnym momencie po wymianie argumentów kończy się pole do dyskusji, ale okopywanie się na swoich pozycjach przed wyczerpaniem argumentów jest błędem. Inna rzecz to taka, że zwolennicy napaści zbrojnej na Ukrainę nie mają innych argumentów jak ten o mordowaniu Polaków przez Ukraińców w czasie wojny I ten że Lwów to polskie miasto. O tym jak bardzo anachroniczne są to argumenty trzeba mówić tak samo jak o tym, że Rosjanie nie są już naszymi przyjaciółmi jeśli kiedykolwiek byli. Wrzucanie Rosjan do jednego worka to też nieporozumienie bo teraz tłumy protestują w Moskwie i innych miastach przeciwko wojnie. W Berlinie w 1939 tego nie było.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 25 lutego 2022, 11:24

fotolot pisze:Na ile zostales zbanowany za siedem negatywow w jednym wpisie?

Nie umiesz czytac ze zrozumieniem. Uzytkownicy forum uchwalili, ze wywalanie za negatywne oceny dotyczy personalnie ciebie. Poniewaz nie umiesz dyskutowac, a dyskutujesz.
Wyobraz sobie ze do pociagu wsiada gosc z akordeonem, ktory nie umie grac, a jednak gra.
Ty jestes duzo bardziej meczacy niz gluchy z akordeonem. Nie chce ci sie nawet weryfikowac tego, czy da sie zrozumiec belkot ktory produkujesz. Jestes wywalany za trolowanie, czyli niszczenie wartosciowych dyskusji belkotem. Jak widzisz nikt cie trwale nie usunal, wywieramy tylko na ciebie presje, zebys staral sie dyskutowac, a nie trolowac.

SP8EBC
Kontakt:

Postautor: SP8EBC » 25 lutego 2022, 11:36

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Nie można zabraniać posiadania innych poglądów ale trzeba tłumaczyć o ich szkodliwości. Oczywiście w pewnym momencie po wymianie argumentów kończy się pole do dyskusji,

Zbyszek. Oprę się na przykładzie Kubła. O ile rozsiewał różnego rodzaju kocopoły na temat kowida i szczepionek, w tym brednie o czpiowaniu ludzi i kontroli czipów przez 5G, to można było tylko patrzeć z politowaniem. Z częścią tego co udostępnia nawet zdarzało mi się zgadzać, chodź z innych powodów niż on a już na pewno nie dlatego, że RT to kolportowało (bo oczywiście rosyjskie media z rozmysłem powielał).

Mnie to co napisał Kubeł, czy micro po prostu rozsierdziło, co chyba wyraźnie widać. Doszliśmy bowiem do stanu, w którym dyktator uzbrojonego w atom reżimu napada na sąsiednie kraje, podczas gdy w PL paralotniarze piszą o odbieraniu Ukrainie Lwowa. Jakoś to jeszcze mam uzupełnić? Chyba tylko tym, że właśnie taka rosyjska dezinformacja połączona z ludzką głupotą spowodowała gwałtowny najazd na CPNy w dużej części kraju i januszy spekulantów sprzedających paliwo po 9.99 (bo wyświetlacz nie pokazuje liczby 10 i większych)

Zresztą banowaliście fotolota. Teraz nie chcecie zbanować kogoś, kto ewidentnie złamał chyba wszystkie zasady zwykłem empatii wobec ludzi, którzy z UPA i Banderą nie mają nic wspólnego.
Mateusz Lubecki

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 25 lutego 2022, 11:44

Ale to ty przywlokles tu owego Kubla. My sobie dyskutujemy tutaj ze soba, bo forum trzeba trafu sluzy do dyskutowania.
Zasady dyskusji sa znane o dawna, spisal je pan Schopenhauer w cieniutkiej ksiazeczce pod tytulem Erystyka. Jest ona w spisie lektur szkolnych.
Odszukaj swoje zeszyty, uzupelnij luki w wyksztalceniu i stosuj te zasady, bo na razie zachowujesz sie jak gowniarz.

Wróć do „Sprawy Forum”