Super Lekki plecak 140l

Jeśli w ogłoszeniu autor nie poda ceny, to zrobię to ja, według własnego widzimisię
Art
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Super Lekki plecak 140l

Postautor: Art » 24 lutego 2017, 16:10

Cześć
Ponieważ na rynku nie znalazłem produktu , który by mnie satysfakcjonował a był jednocześnie w przestępnej cenie postanowiłem sam takowy zrobić :)
Wszystkie super lekkie plecaki są do poj ok 100 l a na dodatek kosztują więcej niż zwykłe.
Zatem z wytrzymałej bazy- worka transportowego DUDKA uszyłem plecak, który nie tylko pomieści Twoją paralotnię, normalną uprząż, ale jeszcze kask i elektronikę.
zdjęcia przedstawiają prototyp- te które będą na sprzedaż będą miały zamek.
No jeszcze jedno- plecaki będą po ok 2 tyg od zamówienia
Cena ok 200 zł :)
Załączniki
2.jpg
2.jpg (1.96 MiB) Przejrzano 9941 razy
1.jpg
1.jpg (1.76 MiB) Przejrzano 9941 razy
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2017, 07:26 przez Art, łącznie zmieniany 1 raz.

Xanax
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Re: Super Lekki plecak 140l

Postautor: Xanax » 24 lutego 2017, 22:55

Plecy się będą strasznie pocić, przydała by się jakaś gąbka wyprofilowana. No i szersze szelki by się też przydały.

Art

Postautor: Art » 24 lutego 2017, 23:21

Na szelki mam zakładane specjalne ochraniacze. Takie jak na pasy w samochodzie. sprawdzają się. Co do pleców - nawet gdy będzie gąbka to będą się pocic. Musiałby być stelaż a to zwiększy wagę .

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 25 lutego 2017, 18:04

Artur. Jeśli chcesz zrobić miss świata anoreksji to możesz zrezygnować z worka. Jak się dobrze spakuje sprzęt to brak mu tylko szelek do noszenia na plecach. Czyli szelki pas biodrowy i dwa paski żeby przymocować do tego uprząż z paralotnią.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
der

Postautor: der » 25 lutego 2017, 19:11

Worek praktyczna rzecz. Czy taki to już kwestia upodobań. Art lubi zmieniać otaczające go rzeczy na swój niekonwencjonalny sposób. W sumie, dlaczego nie ?

Patrz podłoga ;)

Art

Postautor: Art » 25 lutego 2017, 20:09

Spostrzegawczy jesteś :)

Awatar użytkownika
Marcin.
Latam: Tylko Swobodnie

Postautor: Marcin. » 25 lutego 2017, 20:15

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Artur. Jeśli chcesz zrobić miss świata anoreksji to możesz zrezygnować z worka. Jak się dobrze spakuje sprzęt to brak mu tylko szelek do noszenia na plecach. Czyli szelki pas biodrowy i dwa paski żeby przymocować do tego uprząż z paralotnią.

Ja w lecie bez kurtki popuszczam taśmy barkowe na maxa i mogę na plecach jak plecak uprząż z paralotnią nosić. Ale też myślałem żeby dorobić sobie takie pasy żeby nie ściskał się glajt. To dobry pomysł. Też tak myślę :)

Art

Postautor: Art » 25 lutego 2017, 20:33

Miałem już to uszyte :) ale się gubilem co gdzie ma być przełożone :) dodałem do tego worek i wyszło to, co wyżej

Gemmini
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Postautor: Gemmini » 18 marca 2017, 16:33

Pomysł fajny, ale dodałbym pas piersiowy. Masy to zbytnio nie zwiększy, ale już komfort noszenia na pewno.

kris
Doświadczenie: Sympatyk

Postautor: kris » 19 marca 2017, 08:43

Hej Art,
fajnie, że coś „projektujesz, odkrywasz” we własnym zakresie, ale Twoje wykonanie jest (bez urazy) słabe, mało praktyczne itd. Proponowany przez Ciebie model plecaka jest mało praktyczny do noszenia, owszem z auta na start (np. na Miero) będzie ok, ale kiedy wylądujesz od drogi kilka km, to noszenie Twojego plecaka ze wszystkim, to tragedia.

Osobiście, 2 tygodnie temu zakupiłem u Pawła Farona lekki plecak o pojemności 120l, w cenie prawie 2x większej niż Twój za 200zł, ale:
- jakość wykonania jest na najwyższym poziomie,
- użyte materiały najwyższy poziom (zamek YKK, ripstop, itd.),
- pojemności plecaków 100; 120; 140l

producent
http://www.airvuisa.com/index.php/en/ac ... /backpacks

Więc, fajnie, że coś robisz, ale niestety (to moje stanowisko), są lepsze produkty także w rozsądnej cenie, a jakość ich wykonania jest super,

Pozdrawiam
Załączniki
plecak-140l.jpg
plecak-140l.jpg (46.02 KiB) Przejrzano 9523 razy
plecak-100l.jpg
plecak-100l.jpg (632.54 KiB) Przejrzano 9523 razy
Kris

dluu6i :]

Postautor: dluu6i :] » 19 marca 2017, 11:26

Cześć jak się nazywa materiał użyty do budowy worka transportowego Dudka / plecaka Art-a ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
JoJo
Doświadczenie: Przelotowiec

Postautor: JoJo » 19 marca 2017, 12:50

Czołem Kris,
mógłbyś podać wymiary tego 120l po zapakowaniu. Głównie chodzi o wysokość. Będę dźwięczny :)

kris

Postautor: kris » 19 marca 2017, 14:30

JoJo,
ok, podam jutro, dziś jestem poza domem
mieści mi się skrzydło składane na1/3, uprząż Dudek Soul na 1/2, a od góry na wszystko wchodzi elektronika i ciuchy, kask podpinam na zewnatrz od góry, z boku 1,5l pice
Kris

Art

Postautor: Art » 19 marca 2017, 21:00

kris pisze:Hej Art,
fajnie, że coś „projektujesz, odkrywasz” we własnym zakresie, ale Twoje wykonanie jest (bez urazy) słabe, mało praktyczne itd. Proponowany przez Ciebie model plecaka jest mało praktyczny do noszenia, owszem z auta na start (np. na Miero) będzie ok, ale kiedy wylądujesz od drogi kilka km, to noszenie Twojego plecaka ze wszystkim, to tragedia.

Osobiście, 2 tygodnie temu zakupiłem u Pawła Farona lekki plecak o pojemności 120l, w cenie prawie 2x większej niż Twój za 200zł, ale:
- jakość wykonania jest na najwyższym poziomie,
- użyte materiały najwyższy poziom (zamek YKK, ripstop, itd.),
- pojemności plecaków 100; 120; 140l

producent
http://www.airvuisa.com/index.php/en/ac ... /backpacks

Więc, fajnie, że coś robisz, ale niestety (to moje stanowisko), są lepsze produkty także w rozsądnej cenie, a jakość ich wykonania jest super,

Pozdrawiam

Hej
Mam w domu 4 plecaki
- 2 advanca
- 1 Ozona
- 1 Novej
Tak, są bdb wykonane, ale też swoje kosztują. I właśnie cena była motywacją.
Mój plan był prosty- zrobić plecak z tego co jest na rynku, a nie rywalizować z tym co jest. Zapewne , gdyby plecak Pawła kosztował max 300 zł - też bym wziął :)
Tak jak napisałem- to jest prototyp, bo w wersji produkcyjnej ( sprzedałem 2 szt :) ) jest zarówno zamek, jak i specjalne taśmy na ramiona. A co do noszenia- sam przetestowałem. Mój plecak jest tak samo wygodny jak plecak ozona ( też nie ma stref wentylacji na plecach) . A po spakowaniu zajmuje tyle miejsca, co nic. Nie traktuję tego pomysłu jako sposób na życie a jedynie TANIĄ alternatywę dla innych lekkich, ale drogich plecaków. Co więcej - uważam, że każdy może sam to sobie zrobić. I tyle :)

kris

Postautor: kris » 19 marca 2017, 21:39

Art, ale ja nie neguje Twojego plecaka jako ...,
dla mnie lepszym rozwiązaniem było zakupienie czegoś lekkiego o pojemności 120l i nie wydanie na to powyżej 100euro

każde rozwiązanie powstaje z pomysłu
Kris

Art

Postautor: Art » 20 marca 2017, 09:43

kris pisze:Art, ale ja nie neguje Twojego plecaka jako ...,
dla mnie lepszym rozwiązaniem było zakupienie czegoś lekkiego o pojemności 120l i nie wydanie na to powyżej 100euro

Żeby było jasne- naprawdę nie czuję się urażony Waszymi opiniami. Wręcz przeciwnie - jestem zaskoczony takim zainteresowaniem :)
Każda z tych uwag jest cenna i zapewne jeśli będę rozwijał produkt zostanie uwzględniona.
Pozdrawiam!

kris

Postautor: kris » 20 marca 2017, 17:33

Art pisze:
kris pisze:Art, ale ja nie neguje Twojego plecaka jako ...,

Żeby było jasne- naprawdę nie czuję się urażony Waszymi opiniami. Wręcz przeciwnie - jestem zaskoczony takim zainteresowaniem :)
Każda z tych uwag jest cenna i zapewne jeśli będę rozwijał produkt zostanie uwzględniona.
Pozdrawiam!

dzięki Art 8-)

wspominałeś, iż masz wersję na sprzedaż w lepszym wykonaniu, więc chwal się lepszym projektem niż wstępnym zamysłem wykonania
...Tak jak napisałem- to jest prototyp, bo w wersji produkcyjnej ( sprzedałem 2 szt :) ) jest zarówno zamek, jak i specjalne taśmy na ramiona.

zainteresowanie Twoim projektem jest, ponieważ nie jeden z nas szuka dobrego rozwiązania lekkiego plecaka i nie chce wydać dużo. Na rynku niestety brakuje plecaków lekkich o pojemności powyżej 100l, osobiście nie chcę katować własnego sprzętu pakując wszystko w plecak 65l

Pozdrawiam
Kris

Wróć do „Sprzedam”