Szukam wyjazdu -- 1-20 IV
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Szukam wyjazdu -- 1-20 IV
Cześć.
W końcu udało mi się dogadać w kwestii urlopu. Więc co za tym idzie chce gdzieś dobrze polatać
Szukam czegoś w okresie w sumie od 1 do max 20 kwietnia. Najchętniej poćwiczył bym jakieś niestandardowe stany lotu (nie SIV) bądź zrobił pierwsze kroki w przelotach. A najchętniej to i to
Jakieś propozycje?
Ps. Dobrze by było dodać do nazwy podforum jeszcze "szkolenia". Chwilę szukałem zanim znalazłem odpowiedni dział, dopiero po otwieraniu każdego po kolei
W końcu udało mi się dogadać w kwestii urlopu. Więc co za tym idzie chce gdzieś dobrze polatać
Szukam czegoś w okresie w sumie od 1 do max 20 kwietnia. Najchętniej poćwiczył bym jakieś niestandardowe stany lotu (nie SIV) bądź zrobił pierwsze kroki w przelotach. A najchętniej to i to
Jakieś propozycje?
Ps. Dobrze by było dodać do nazwy podforum jeszcze "szkolenia". Chwilę szukałem zanim znalazłem odpowiedni dział, dopiero po otwieraniu każdego po kolei
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: Szukam wyjazdu -- 1-20 IV
Jakoś w połowie kwietnia wybieramy się na wyjazd towarzyski w okolice Słoweni, ale nie wiem czy taki wyjazd by cię interesował. Coś jakby 8-15 kwiecień.
Zbyszek Gotkiewicz
- Zippo_Drill
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Jakoś w połowie kwietnia wybieramy się na wyjazd towarzyski w okolice Słoweni, ale nie wiem czy taki wyjazd by cię interesował. Coś jakby 8-15 kwiecień.
Kto jedzie i jak jedziecie? Macie miejsce?
Bartek Naszewski
Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie - G.B. Shaw
Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie - G.B. Shaw
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Zippo_Drill pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Jakoś w połowie kwietnia wybieramy się na wyjazd towarzyski w okolice Słoweni, ale nie wiem czy taki wyjazd by cię interesował. Coś jakby 8-15 kwiecień.
Kto jedzie i jak jedziecie? Macie miejsce?
Szczegóły będziemy wyjaśniać przed samym wyjazdem. Z mojego doświadczenia wynika że zawsze chęć do przyłączenia się deklaruje cztery razy więcej pilotów niż potem jedzie.
Zbyszek Gotkiewicz
- Zippo_Drill
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
[quote="Zbyszek Gotkiewicz"}
Szczegóły będziemy wyjaśniać przed samym wyjazdem. Z mojego doświadczenia wynika że zawsze chęć do przyłączenia się deklaruje cztery razy więcej pilotów niż potem jedzie.[/quote]
To daj znać jakoś bliżej wyjazdu, gdy by miejsce było, tylko nie tak dzień przed, ok? :
Szczegóły będziemy wyjaśniać przed samym wyjazdem. Z mojego doświadczenia wynika że zawsze chęć do przyłączenia się deklaruje cztery razy więcej pilotów niż potem jedzie.[/quote]
To daj znać jakoś bliżej wyjazdu, gdy by miejsce było, tylko nie tak dzień przed, ok? :
Bartek Naszewski
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
To daj znać jakoś bliżej wyjazdu, gdy by miejsce było, tylko nie tak dzień przed, ok? : [/quote]
Myślę że trzeba będzie się zdzwonić na początku kwietnia. Gdybym zapomniał co u mnie jest bardzo prawdopodobne to dzwoń do mnie 604 153 402.
Myślę że trzeba będzie się zdzwonić na początku kwietnia. Gdybym zapomniał co u mnie jest bardzo prawdopodobne to dzwoń do mnie 604 153 402.
Zbyszek Gotkiewicz
-
Re: RE: Re: Szukam wyjazdu -- 1-20 IV
Z chęcią bym się z wami przejechał jednak pewnie by to tak wyglądało że startujemy, 15 minut i ja zostaje gdzieś daleko w tyle oglądając jak mi znikacie za horyzontem . Ale dzięki za propozycję.Zbyszek Gotkiewicz pisze:Jakoś w połowie kwietnia wybieramy się na wyjazd towarzyski w okolice Słoweni, ale nie wiem czy taki wyjazd by cię interesował. Coś jakby 8-15 kwiecień.
Jakieś inne ktoś ma?
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Jeśli zależy Ci na opiece instruktora w sensie, że będzie w jakiś sposób nadzorował twoje latanie, to zapraszam na wyjazd do Chorwacji ze szkołą 28 kwietnia. Myślę, że nawet jeśli nie będzie długich przelotów, to będzie możliwość przećwiczyć wiele elementów z techniki pilotażu: starty wszystkimi sposobami, toplandingi, latanie żaglowe i termiczne, latanie aktywne, groudhandling, precyzyjne lądowania. Będę też opracowywał metodologię nauki zrzucania połówki, więc będzie można popatrzeć, bo nie wiem czy będą warunki na przećwiczenie.
Zbyszek Gotkiewicz
-
Nie tyle nadzorował ponieważ latam samodzielnie, co po prostu zwrócił ktoś na mnie uwagę, podpowiedział, chwilkę zaczekał jak bym został za bardzo z tyłu A może będzie tak że sobie poradzę. Do tej pory latałem tak żebym mógł wróci więc nie wiem jak jest na typowych przelotach
Na ten wyjazd o którym piszesz patrzyłem, jednak termin mnie nie puszcza
Na ten wyjazd o którym piszesz patrzyłem, jednak termin mnie nie puszcza
- huzar
POzwolę sobie na małą korektę terminową - przynajmniej jednego z aut
Wyjazd o którym pisze Zbyszek jest planowany wstępnie na około tydzień czasu. Ekipa Gdańska ruszyć będzie mogła najwcześniej w okolicy 9-10tego kwietnia i najpóźniej musi wrócić do 18go. Jest więc niewielki margies żeby jak najlepiej dopasować się z datą do pogody.
Grupa jest zróżnicowana umiejętnościami, potrzebami i chęciami
Wyjazd towarzyski jak najbardziej, ale jak to w grupie bywa - zawsze jakoś się wzajemnie wspieramy
Wyjazd o którym pisze Zbyszek jest planowany wstępnie na około tydzień czasu. Ekipa Gdańska ruszyć będzie mogła najwcześniej w okolicy 9-10tego kwietnia i najpóźniej musi wrócić do 18go. Jest więc niewielki margies żeby jak najlepiej dopasować się z datą do pogody.
Grupa jest zróżnicowana umiejętnościami, potrzebami i chęciami
Wyjazd towarzyski jak najbardziej, ale jak to w grupie bywa - zawsze jakoś się wzajemnie wspieramy
Jak ci się zdarzy zgłupieć w czasie lotu - leć do nieba. O niebo się jeszcze nikt nie rozbił.
-
Dzięki #huzar, teraz to troszku inaczej wygląda termin pasuje mi idealnie. W sobotę wracam do kraju to się pewnie zaraz po świętach zorientuje jak sytuacja na moim podwórku wygląda i dam znać ostatecznie czy jadę.
Ale jeżeli mnie przyjmiecie to raczej na pewno tak
Ale jeżeli mnie przyjmiecie to raczej na pewno tak
- huzar
Andrzej,
Wyjazd planujemy po kosztach, więc jeśli pogoda dopisze to raczej namioty. Czy ty w razie co masz jakiś swój transport? skąd planujesz jechać z kraju?
Obstawiam, że wyjazd 10go będzie bo nie wyrobimy się tu gdańska ekipa z robotą szybciej...
Ważne - nie zakładamy na sztywno miejsca docelowego
Wyjazd planujemy po kosztach, więc jeśli pogoda dopisze to raczej namioty. Czy ty w razie co masz jakiś swój transport? skąd planujesz jechać z kraju?
Obstawiam, że wyjazd 10go będzie bo nie wyrobimy się tu gdańska ekipa z robotą szybciej...
Ważne - nie zakładamy na sztywno miejsca docelowego
Jak ci się zdarzy zgłupieć w czasie lotu - leć do nieba. O niebo się jeszcze nikt nie rozbił.
-
Co do samochodu to mam, kombi , jednak jeżeli chodzi o koszty to poniżej 10l ciężko zejść
Ja bym jechał z Nowego Sącza. Na południe, południowy wschód od Krakowa Jak jechałem z Cloudbase to Marek przechwytywał mnie na BP przy lotnisku Pyrzowice. Co do namiotów - nie pamiętam kiedy ostatnio spałem dzieciak byłem to może być ciekawe przeżycie
Ja bym jechał z Nowego Sącza. Na południe, południowy wschód od Krakowa Jak jechałem z Cloudbase to Marek przechwytywał mnie na BP przy lotnisku Pyrzowice. Co do namiotów - nie pamiętam kiedy ostatnio spałem dzieciak byłem to może być ciekawe przeżycie
- huzar
bliżej terminu trza by się zgrać. W aucie Gdańskim komplet, może u Zbyszka będzie miejsce. A może jeszcze ktoś się dołączy?
Namiot Andrzeju masz? kombinuj, żebyś na koniec nie został z załatwianiem
Namiot Andrzeju masz? kombinuj, żebyś na koniec nie został z załatwianiem
- huzar
Andrzej i ewentualnie inni zainteresowani. Będziemy próbowali wyjechać około 10go. Chcemy spasować się z prognozami pogody. Zatem ważne pytanie: na ile jesteś/jesteście elastyczni z dniem wyjazdu? Jeśli fajniej byłoby wyjechać 8go albo 11go to wolelibyśmy się spasować niż jechać twardo 10go.
Daj/dajcie znać jak z twojej/waszej strony
Daj/dajcie znać jak z twojej/waszej strony
-
Ja najbliższe sztywne plany mam na 21, wcześniej wszelakie plany dostosowane podporządkowane lataniu chodź dobrze było by znać dokładnie termin tylko pasuje mi jeszcze zapas kupić przed wyjazdem Staremu zostało.jeszcze chyba 4 lata, jednak nie zdążę wysłać do go przełożenia. A dwa to ostatni dzwonek żeby coś za niego jeszcze mieć
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Sprawdzam prognozy ale jeszcze za wcześnie. W piątek powinny już być w miarę rzetelne.
Zbyszek Gotkiewicz
-
A tak ogólnie, wstępnie i w ogóle jak się sytuacja prezentuje? Duże szanse że będzie super, że po prostu da się latać czy że raczej lipa?
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Andrzejt pisze:A tak ogólnie, wstępnie i w ogóle jak się sytuacja prezentuje? Duże szanse że będzie super, że po prostu da się latać czy że raczej lipa?
Na razie nie ma żadnych przesłanek do przewidywania pogody. Oczywiście gdyby to był wyjazd komercyjny to bym poszukał jakiejś optymistycznej prognozy ale w tej sytuacji nie ma takiej potrzeby. Jakiś sens mają prognozy tygodniowe, ale prawdopodobieństwo ich sprawdzenia są według mnie na poziomie 50%. Czyli sprawdzą się albo nie
Zbyszek Gotkiewicz
- huzar
Andrzej. Jeśli nie kupisz to swój stary rozwieś i złożymy na wyjeździe. Nauczysz się przynajmniej samemu to robić. To dość przydatna umiejętność
Wróć do „Miejscówki i wyjazdy paralotniowe”