Cześć,
przygarnę wario pod swój dach, a właściwie skrzydło. Oczywiście za odpowiednią opłatą na rzecz Przekazującego.
Sprawa pilna
kupię wario
Re: kupię wario
Po raz kolejny polecę produkt polski iNETech (http://inetech.pl/?portfolio=v02-vario-bluetooth)
Ja mam jeszcze wersję wcześniejszą, bez obudowy.
Latam z nim niecałe 3 lata i używam jako pikawkę i źródło danych baro do telefonu Samsung XCover 3 (wcześniej 2) z oprogramowaniem XCSoar.
Nowsza wersja jest niestety z obudową (dla mnie elektronika była ładniejsza), a obudowa nie jest zbyt reprezentacyjna.
Jeśli jesteś estetą co do wyglądu, to nie spodoba Ci się
Bateria wytrzymuje długo i podobnie jak inny kolega, od którego ja podpatrzyłem to wario, czasem zapominam ładować, ale to raczej nie wada produktu...
W razie pytań, postaram się odpowiedzieć.
Ja mam jeszcze wersję wcześniejszą, bez obudowy.
Latam z nim niecałe 3 lata i używam jako pikawkę i źródło danych baro do telefonu Samsung XCover 3 (wcześniej 2) z oprogramowaniem XCSoar.
Nowsza wersja jest niestety z obudową (dla mnie elektronika była ładniejsza), a obudowa nie jest zbyt reprezentacyjna.
Jeśli jesteś estetą co do wyglądu, to nie spodoba Ci się
Bateria wytrzymuje długo i podobnie jak inny kolega, od którego ja podpatrzyłem to wario, czasem zapominam ładować, ale to raczej nie wada produktu...
W razie pytań, postaram się odpowiedzieć.
- wlaskow
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Z mojej strony prosiłbym firmę iNETech o zmianę obudowy (przede wszystkim kolor na czarny), lepsze mocowanie i może parę nowinek w postaci BT LE.
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
Kolor jest ok ale mocowanie faktycznie moglo by byc lepsze.
A jakie znaczenia ma kolor ? Odbija promienie czy cos takiego ?
A jakie znaczenia ma kolor ? Odbija promienie czy cos takiego ?
Pozdr.,
Artur
Artur
- uriuk
- Site Admin
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Jak mu kiedys spadnie w trawe to doceni oczojebne kolorki
- wlaskow
- Latam: Tylko Swobodnie
pod warunkiem, że nie będzie jaskrawo zielone. Swoją vario pikawkę znalazłem ponad 300 metrów od startowiska gdzie się zorientowałem. A to nie dość że małe to jeszcze czarne (syride sys one). Od tamtej pory pikawka jest na stałe przyszyta elastyczną taśmą do uprzęży (elastyczną by można było wymienić baterię). Latam na słuch i kontroluje wysokość z telefonu xctrack ale czasem brakuje informacji o noszeniu. Dlatego rozwiązanie inetech jest dla mnie ciekawe.
-
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Ja to vario inetech także uzywam z telefonem od poczatku mojej przygody z paralotniarstwem i jestem dosyc zadowolony. Niestety nie bardzo wbudowana pikawka - zbyt male roznice tonowe, predksc wznszenia jest rozpoznawalna raczej przez szybkosc pikania... Przy wartosciach < +0.5 czasem latwo pomylic z sygnalem duszenia wrecz Ostatnio wole dzwiek vario z XCTrack.
Ciekawostka jelsi masz Android Wear:
viewtopic.php?f=17&t=2181
Ciekawostka jelsi masz Android Wear:
viewtopic.php?f=17&t=2181