Wczoraj Startowisko Srebrna Góra. Samego wypadku nie widziałem ale byłem na starcie nie długo po tym.
Z opisu innego pilota wynika, że młody stażem pilot zaraz postarcie wykonał skręt w prawo
a następnie lewo i na małej wysokości zahaczył stabilem o drzewo.
Pilot chciał przy pomocą żony dojechać do szpitala ale jak się okazało nie mógł się podnieść w związku z czym została wezwana karetka i straż pożarana. Prawdopodobnie pilot bez papierów i ubezpieczenia.
Srebrna Góra zaczepienie stabilem po starcie, potłuczenia?
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Srebrna Góra zaczepienie stabilem po starcie, potłuczenia?
- Załączniki
-
- 20180801_202529.jpg (275.88 KiB) Przejrzano 2995 razy
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2018, 21:15 przez Cybiak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maciej Pigulski
Re: Wczoraj Andrzejówka
Mariusz chyba zateskniles za schabowym z Andrzejowki jak pisales tego posta. Nie chce za bardzo Cie pouczac ale nie przegapie okazji i napisze ze to jest Srebrna Gora... ;-P
-
Re: Wczoraj Srebrna Góra
Cybiak pisze:Wczoraj Startowisko Andrzejówka. Samego wypadku nie widziałem ale byłem na starcie nie długo po tym.
Z opisu innego pilota wynika, że młody stażem pilot zaraz postarcie wykonał skręt w prawo
a następnie lewo i na małej wysokości zahaczył stabilem o drzewo.
Pilot chciał przy pomocą żony dojechać do szpitala ale jak się okazało nie mógł się podnieść w związku z czym została wezwana karetka i straż pożarana. Prawdopodobnie pilot bez papierów i ubezpieczenia.
Faktycznie błąd w tytule, to było na Srebrnej Górze. Sorki.
Wróć do „Bezpieczeństwo i Wypadki”