Mateusz! To nie ważne czyją stronę trzymasz. Szanuję i analizuję każdą wypowiedź w tym Dronka więc poprosiłem o szczegóły, bo nie napisał nic co mogło by być dla mnie użyteczne.SP8EBC pisze:Ja też chciałem się nieco pobawić w adwokata diabła..... stanę jednak po stronie 'Dronka'. Nie zrozum mnie źle.....
Co do przebrnięcia przez wątek to może być problem więc odpowiem Ci na kluczowe pytania:
1. Projekt jest dla mnie czysto hobbystyczny dostarczający mi wiele satysfakcji, otwarty i niebiznesiwy wykonywany w wolnych chwilkach a nielotnych, których mam bardzo niewiele niestety.....
2. Mam pełną świadomość niebezpieczeństwa, analizuję każde najmniejsze zagrożenie w krytycznych dla zdrowia/życia punktach staram się zrobić wszystko co mogę żeby się zabezpieczyć lub maksymalnie minimalizować straty ( strata sprzętu to żadna strata)
3. Dokumentacji jako takiej brak
4. Analizy, obliczenia, pomiary, testy : bardzo dużo
5. Oprogramowanie niecertyfikowane
6. Nie sądzę, że jest to w 100% pewne i bezpieczne.
7. Jestem nadzwyczaj spokojny i nie przewiduję strat w ludziach.
8. Na pierwszym miejscu stawiam rodzinę (trójka dzieci 2,10,15 ) potem biznes i dopiero ten projekt/hobby.
Napisz Mateusz gdzie widzisz największy problem zagrażający życiu, postaram się odpowiedzieć lub przyjąć do analizy jeśli go przeoczyłem, na taką pomoc liczę. Wiele rzeczy w projekcie jest których nie opusuję na forum bo to nie ma sensu.