Powroty po latach
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Sympatyk
Re: Powroty po latach
Cześć Trole Błękitne Widzę że nie macie o czym pisać.Szkolenie zacznę może w połowie marca. A teraz dam Wam temat do dyskusji.
Moja waga to 120 kilo + napęd+trajka to chyba tylko na tandem się załapię
To teraz jakiej firmy ? Dudek,Ozone czy jakieś inne firmy poproszę o podpowiedzi.
Moja waga to 120 kilo + napęd+trajka to chyba tylko na tandem się załapię
To teraz jakiej firmy ? Dudek,Ozone czy jakieś inne firmy poproszę o podpowiedzi.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Może jeszcze za wcześnie na wybór firmy i skrzydła. Po pierwsze nie umiesz latać a po drugie jeszcze nie wiesz jak sposób latania będzie Ci najlepiej odpowiadał. Bo są różne sposoby latania
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Doświadczenie: Sympatyk
To na razie koniec.Pogadamy po szkoleniu
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Mialem kursantow wazacych 120 kg i nie bylo problemu. Ale dla nich bieg z 40 kg na plecach to byl pryszcz. Wszystko zalezy od tego co sie sklada na te twoje 120 kg. Jesli nie sa to miesnie, to raczej trzeba pomyslec o trajce. Tak sie sklada, ze skrzydla do trajki sa mniejsze niz te do lotow swobodnych, wiec tandem raczej ci nie grozi. Niedawno zglosil sie do mnie delikwent, ktory wazyl ponad 100 kg i instruktor "ubral" go w skrzydlo tandemowe do trajki. Po zmienie skrzydla na 28 m zaczal latac jak czlowiek
-
- Doświadczenie: Były Pilot
Na 28 latałem normalnie z moją wagą w pewnym momencie 110. Start z nóg na Vittorazi Moster. To nie jest problem jeśli jesteś w miarę sprawny i co kolwiek umiesz . Problemem jest, że przy 120 plus szpej, tym bardziej trajka, to się robi waga, która mocno zawęża poszukiwania w aspekcie certyfikacji skrzydeł. Na trajce z Freshowym Monsterem też latałem na 28 Revo2 z certyfikacją do 220kg, ale takich skrzydeł za wiele niema. Chyba, że akceptujesz latanie poza zakresem certyfikacji to można myśleć o nie tandemowych skrzydłach. Nie wiem jak to widzą koledzy.
Tak tylko co by było o czym pisać Może są jakieś 30 czy 31. Znacie coś?
Poza tym może uda Ci się zwalić te małe 10-15 kg. Taka motywacja, że mały wybór skrzydeł. Wzrośnie sprawność i wydajność . Wtedy plecak i większy wybór skrzydeł...
Tak tylko co by było o czym pisać Może są jakieś 30 czy 31. Znacie coś?
Poza tym może uda Ci się zwalić te małe 10-15 kg. Taka motywacja, że mały wybór skrzydeł. Wzrośnie sprawność i wydajność . Wtedy plecak i większy wybór skrzydeł...
Mariusz Kilian
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Ta certyfikacja Rovo byla zrobiona wylacznie po to, zeby przekroczyc obciazenie 4,5 kg/m2 zeby nie musiec robic w niemczech atestu LTV.
A jesli chodzi o nasze skrzydla, to Solo 27 ma atest do 200 kg, ale zalecaja do 160.
A jesli chodzi o nasze skrzydla, to Solo 27 ma atest do 200 kg, ale zalecaja do 160.
Wróć do „Wejście dla początkujących”