Na zdjęciu z dwoma kółkami widać miejsc
a w które wali śmigło. Przeraziło mnie ustawienie kosza względem śmigła. Mam wrażenie że przed naprawą tak nie było...
uriuk pisze:Toz ten naped jest pokrzywiony naj paragraf. Uderzajac o ziemie odchyliles dolna czesc do tylu o dobre 10 cm. Rama do wymiany, jak nie, to rozwalisz i rame i smiglo. Odleglosc smigla od kosza powinna byc taka sama u gory i u dolu, zobacz jak jest u ciebie.
matgaw pisze:Na Twoim miejscu wysłałbym to do TF żeby spróbowali tą ramę naprawić, bo szkoda to dawać jakimś "szpecom". Jak się nie uda naprawa - to kupisz u nich nową i Ci wymienią w rozsądnej cenie.
SandokanPL pisze:uriuk pisze:Toz ten naped jest pokrzywiony naj paragraf. Uderzajac o ziemie odchyliles dolna czesc do tylu o dobre 10 cm. Rama do wymiany, jak nie, to rozwalisz i rame i smiglo. Odleglosc smigla od kosza powinna byc taka sama u gory i u dolu, zobacz jak jest u ciebie.
Uriuk i tu całe klu program po naprawie zrobiłem 3 loty i nic nie tłukło...
uriuk pisze:SandokanPL pisze:uriuk pisze:Toz ten naped jest pokrzywiony naj paragraf. Uderzajac o ziemie odchyliles dolna czesc do tylu o dobre 10 cm. Rama do wymiany, jak nie, to rozwalisz i rame i smiglo. Odleglosc smigla od kosza powinna byc taka sama u gory i u dolu, zobacz jak jest u ciebie.
Uriuk i tu całe klu program po naprawie zrobiłem 3 loty i nic nie tłukło...
Masz przekrzywiona ramę. Tupanie nie pomoże, trza wymienić.
artur_diag pisze:Cześć Kolego,
Uriuk może mieć rację, ale przed drastycznymi rozwiązaniami sprawdź mocowanie górnych poduszek i dolnych ramy i silnika może któraś się skuliłaalbo rozciągnęła, albo poddaje się i zmienia kąt silnika.
w tych miejscach kilka mm spowoduje dość znaczne przybliżenie śmigła do dolnej części ramy.
Jeśli odkształciła ci się rama to przy takim odchyleniu osi ciągu zauważysz przebarwienie i moim skromym zdaniem miałbyś problem z prawidłowym złożeniem kosza. Czy nie czujesz że coś się napręża bardziej niż przed upadkiem.
Powodzenia.
SandokanPL pisze:Po wypadku napęd naprawiał mój znajomy z 20 letnim doświadczeniem. Pierwsze trzy loty po naprawie odbyły się bez komplikacji. .
SandokanPL pisze:matgaw pisze:Na Twoim miejscu wysłałbym to do TF żeby spróbowali tą ramę naprawić, bo szkoda to dawać jakimś "szpecom". Jak się nie uda naprawa - to kupisz u nich nową i Ci wymienią w rozsądnej cenie.
Matgaw co to znaczy rozsądną cena ??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość