Czy Soul2 i Pogo3 będą w wersjach z frontkontenerem?
Pozdro Paweł
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Szymon. Jak tylko będę w fabryce to zrobię podobną prezentację. Układ taśm i siedzisko takie jak w nowym Soulu, deski węglowe, grubsza tapicerka i lepsze materiały, kokon z neoprenu, odpływ za pilotem dmuchany przez wloty powietrza po bokach, możliwość zamontowania drugiego zapasu zamiast kokpitu. Kontener będzie uformowany nas kształt kokpitu. Prorektor chyba taki sam jak w Soulu, ale on dawał dobre wyniki w testach. Wysokości podwieszenia nie znam. W nowym Soulu w rozmiarze M jest 43 cm.
Jarek pisze:A kiedy Pogo 3 będzie w sprzedaży?
Pozdrawiam
Jarek
Zbyszek Gotkiewicz pisze:To nie jest tajemnica że najlepszą amortyzację dają airbagi, ale nie wiem.nic o kokonach z airbagami.
Art pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:To nie jest tajemnica że najlepszą amortyzację dają airbagi, ale nie wiem.nic o kokonach z airbagami.
Zbyszku, gdzie jest takie zestawienie?
Miałem okazje kilka lat temu czytać artykuł nt protektorów.
Autor negatywnie się na temat airbagów wypowiedział, dlatego, że:
- zaraz po starcie ( np Cię podbije i zaraz odpuści) nie napełnia się
- działają tylko, gdy sa idealnie pionowo, gdy jesteś lekko z boku- nie spełnia swojej roli ( piankowy znacznie lepiej działa)
- w przypadku lekkiego zarysowania/ uszkodzenie uprzęży, tam gdzie jest protektor w momencie twardego lądowania - tam własnie pęknie
( miałem okazję rozmawiać z pilotem, który uszkodził sobie kręgosłup w ten sposób..)
Ale może się mylę i obecne airbagi są pozbawione tych wad...?
pzdr
Art
oj tam oj tam. Jak kiedyś chciałem pogo przymierzyć to nie mieli wcale. Dopiero Zbyszek mi swoje z bagażnika użyczył. Zupełnie nie pojmuję celowości obecności stoiska Dudka na jakichkolwiek targach. W celach towarzyskich przecież nie potrzeba żedngo stoiska stawiać. A jednak to stoi. Po co. Nie wiem.Jędrek QŃ pisze:Czy ktoś wie gdzie można na Śląsku przymierzyć taką uprząż w rozmiarze "L" ?? Kurcze człowiek się wlecze na ParaRudniki 200km. żeby se przymierzyć taką uprząż i okazuje się ,że na stoisku Dudka mają aż jedną sztukę w rozmiarze M![]()
Nie wiedzą gdzie można przymierzyć "L-kę" nie wiedzą ile się czeka- generalnie obsługa jak za komuny.
Z jednej strony zaczynam rozumieć dlaczego tak mało swobodnych lata w Polsce na dudku, a z drugirj chyba robią zajebiste rzeczy jeśli firma jeszcze istnieje.....
der pisze:Zupełnie nie pojmuję celowości obecności stoiska Dudka na jakicholwiek targach senso stricte
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość